• Eet

    Pergopinglor med barn version 16

    Lillskrutten: Grillkorvsmys lät härligt!

    Vi myste på Ikea igår (om man kan göra det) Elvin fick lite möbler till sitt lilla rum. Ett bord och två stolar, en liten bokhylla och en matta. Hans säng (en vanlig 90-säng) tar 40 % av rummet :)  -  men det är skönt att kunna lägga sig brevid honom. Funderar på hur man ska lösa det längre fram.. när han kanske ha behov av lite större saker. Då får det väl bli en loftsäng.

    Elvin var överlycklig och klättrade upp och ner och sprang runt och "skrek" och viftade med händerna i luften :)

  • Eet

    SImben: Hoppas du kommer in.

    Jag har insett att jag är en kontrollerad vagnshopoholic! Skrattande Funderar runt syskonvagnar och shoppingsuget i mig river - tittar dock bara på begagnade då jag undrar om Elvin kommer att vilja sitta i vagnen. Men jag måste ju från och till dagis i höstrusk och vintersnö - försöka ha honom på ståbräda eller att gå med honom vet jag inte om det är någon bra idé. Nu ligger det en väldigt prisvärd Brio double wave med mjuklift ute....men barnet kommer inte förrän i slutet av augusti.
    Hur har ni gjort med syskonen? Elvin kommer ha hunnit bli 2 år och 3 mån när syskonet tittar ut.

    Ultraljud på fredag, längtar!

  • Eet


    Vi har varit på ultraljud, en fin liten bebis på15,4 mm beräknat datum 29/8.

    Kärleken: Hoppas Mys hosta ger sig snart, det kan bli många störda nattsömner.

     
  • Eet

    Lillskrutten: Vad skönt att ni slapp bli inlagda och hoppas ni hittar något som fungerar bra. Det är jobbigt när man inte kan lösa barnens problem. Själv ska jag ringa BVC och se om den läkaren vill gå vidare efter provtagningen eller om jag ska vända mig till vårdcentralen angående Elvins mage. 

    Idag blev vi med vagn, bättre beg. syskonvagn. Känns bra, funderar på vad jag ska suckta och leta efter nu, vagnoholic som jag är Drömmer Kanske en sulky - (Även om inköpet kommer att få vänta tills nästa år). 
     

  • Eet

    Kärleken: Hoppas hela familjen är frisk nu.
    Lillskrutten: Hoppas Leo är piggare nu och att det går bra hos doktorn på måndag.

    Här har vi en kille som inte fattar att det har gått över till sommartid. Sena kvällar! Det är som om han dessutom lägger till en vakentimme för att kämpa emot så mycket han kan :) Han har idag och imorgon på sig också annars blir det en väldigt kort dagsvila för honom till helgen. Han är dock VÄLDIGT svårväckt, så vi och dagis kämpar med att försöka hålla det till 1½ h. Han är väl en nattuggla, men jag tycker det är lite för tidigt för honom att få bestämma det helt själv.

    I helgen blir det takmålning. Vi har ett gammalt furutak vi pratat om att måla om i 3 år utan kommit till skott. Så nu när maken ger sig iväg har jag kallat in mina föräldrar så gör vi det :)
    I eftermiddag ska jag prova på vattengympa, kanske en bra motion istället för min ridning.

  • Eet

    Kärleken: Tråkigt att höra att ni inte piggnat till än.
    Krånglande mage känner jag igen. Vi har Elvins "magkramper" som jag kallar de, och den här helgen har det varit värre än någonsin. 3 omgångar i går natt och en i natt.( "normalt" har han det en gång varje/varannan månad) Har ringt barnakuten idag och hoppas att kanske någon skulle vilja titta lite på honom. Men det känns ganska hopplöst då jag han är pigg och glad bara anfallen har gått över. Har meckat med bvc och bara för att det en gång för 2 månader sedan hände i samband med att han hade en förstoppning så tjatar de om hård mage hela tiden. Vi har nu i 2 veckors tid kört med lactulos vilket vi tycker resulterar i massa mindre magknip och magen har i övrigt sköts sig så jag vill ha en bättre uppföljning! 

    VI har dock fått ett ljust och fint rum efter helgens takmålning. Nu ska bara listerna strykas en gång till och sättas upp sen är vi klara. Det är dagens plan men vi får väl se vad sjukhuset säger.
     

  • Eet

    Vi träffade en jättebra läkare hos barnakuten i måndags. Som gick igenom vår lillkille ordentligt och uteslöt alla allvarligare åkommor. Och det lutar nog åt att han får mardrömmar som han inte kan "koppla" bort riktigt när vi hämtar honom. Så vid nästa runda ska vi gå och "bada" fötterna i handfatet. Det var sååå skönt att en läkare äntligen kollade allt så vi slipper oroa oss för att han har ont. Och hålla på med lactulos och en massa "bajs-analyser" - när, var, hur...

    Jag har nu kommit halvvägs in i min graviditet, v 20. Vad fort tiden går. Igår var bebben sjövild eller väldigt missnöjd med mitt klädval. Lätt och sitta på lönesamtal när det känns som magmusklerna har fått sparsmer, det "kittlas" ju. Men så underbart att ha lite liv i magen.

    Hoppas alla får en trevlig  helg.

  • Eet

    Lillskrutten: Jag förstår att du har det tungt. Hoppas ni snart kan hitta en vardag och rutiner i allergierna och att lillkillen piggnar till. Min vännina fick göra Kärleken berättade med att ta bort laktosprodukter och vara utan ett tag .. nu kan hennes lillkill äta allt. Han hade också lite liknande problem som Leo med rossliga rör som en förkylning som aldrig tog slut... det gjorde den och han har inget sådan nu. Så jag håller tummarna att det blir likadant för er kille.

    Kärleken: Hoppas det är magsjuka light!

    Jeanette: Det lät inte gott att trilla i en stentrappa. Ibland undrar man hur barnen fixar allt. Hoppas hon får en stor pokal att bära med sig vid pappans nästa race istället.

  • Eet

    LIllskrutten: Ja det gäller att hitta något som fungerar. Lycka till!

    Magen växer och tiden går fort. På jobbet har de kommit på att de kan spara pengar om de inte sätter in vikarie för mig. Vet inte riktigt hur de har tänkt lösa mina arbetsuppgifter, det blir spännande/skrämmande att komma tillbaka om ingen har haft något riktigt ansvar.

    Elvin gjorde en kaskadkräk i bilen på väg hem i påskas.. så det blev lite tvätt där. Lite ironiskt så sa jag till min man att vi stanna på nästa P-plats så sätter jag mig bak hos Elvin eftersom han började bli missnöjd. Inte konstigt om han mådde illa. Men vi hann aldrig stanna.
    Snart fyller hela familjen år (Maj-familj) och min lilla kille ska bli 2 år. Han var hos tandläkaren i går, skötte sig så bra sen sa han hejdå och gav henne en puss. Det är nog inte så vanligt att patienten "tackar" tandläkaren med en puss. Skrattande

    Tittar ut genom fönstret och sporadiskt dalar det ner lite snöflingor!! Va F...!

  • Eet

    Anso: Gratulerar! Det är bra med "bastanta" bebisar. De blir lite stabilare, lättare att ta sprutor på :) och man får bra armmuskler :)

Svar på tråden Pergopinglor med barn version 16