• Eet

    Pergopinglor med barn version 16

    Lycklig77: Hoppas det ordnar sig med nytt jobb för din man.

    Kärleken: Aj,det lät inte skönt.. man har ju varit nära några gånger men klarat sig med minsta marginal.

    Cicci: Lite spännande är det, tycker jag. Man ska aldrig säga aldrig.. jag har bekanta som fick sitt tredje barn spontant efter IVF:er och mot alla odds att få barn normalt. Så kolla upp dig. Väntar spänt.

    Elvin är snart 1 helt år, hur fort kan det gå. Känns konstigt att vara där. Vi har hela tiden pratat om att börja kolla läget inför syskon när han blev 1 nu känns det nästan lite konstigt. Det är ju min lille lille kille... eller schimpans. Värsta klätterapan har jag fått. Maken hittade honom på köksbordet i förrgår, klättrat ur sin stol.

    Dags att slappa lite i soffan innan natten.

  • Eet

    Simben... oj oj oj!

    Elvin började gå förra lördagen.. så nu är det en solskensglad kille som med jämna mellanrum gör försök till att bemästra gången fullt ut, mammas hand är dock fortfarande det bästa sällskapet vid promenader.

    Angående 5-minuters/lära sig somna själv -metoden. Jag hade tidigare svårt för den, det fungerade ju med att jag bara satt i sovrummet så somnade Elvin, det tog dock runt 20 minuter minst. En dag hade min man dragit ut information om "lära sig somna själv". Först var jag emot men tänkte att vi kunde ge det en chans. Vi började en kväll när jag inte var hemma :)
    Oja, Elvin blev arg men det var inte ledsen/övergivet gråt, första dagen tog det min man 40 minuter för att få Elvin att somna, tredje dagen 10 minuter, sen har det bara varit att lägga honom och ev. titta till honom en gång och han sov därefter även mycket bättre på natten. Nattvällingen försvann!

    Sen går det väl upp och ner med insomning och sömn och behov av närhet för alla barn, och som för oss nu. För tredje natten i rad har han vaknat till efter någon timme och har varit jättesvår att få att somna om eller omöjlig, vet inte om det är de ljusa vårkvällarna eller om vi är påväg in i en orolig sömnperiod. Hoppas att det är det första så att han snart sover igen. Dock är det lite mysigt att ha honom sovande intill sig, det är ju ingen "gosa med mamma-kille" jag har fått (tyvärr)

  • Eet

    9kärleken6: Hoppas att det håller i sig med sömnen.

    Jag fick återigen hämta Elvin vid 01 i natt,, men det är ju bara att låtsas att man är pigg. Har idag lyckats att städa hela huset, det behövdes, hade snart passat in i Sveriges smutsigaste hem. Nu väntar vi på lite vänner som ska vara här över valborg.
    Trevlig helg på er allihopa.

  • Eet

    Tillbaka på jobbet efter en härlig helg. Elvins har dock börjat dålig med sömnen (jag som skrev om hur bra allt gick {#lang_emotions_laughing}, där fick jag. Han blir bara mer och mer mammig och har nu vaknat runt midnatt i över en vecka och går inte att söva om förrän han får sova i våra sängar brevid mig.. Idag går han visst in och ut i sovrummet och letar efter mig, hänger lite läpp men kommer som tur är på andra tankar. Någon som känner igen det? Han är blir 1 år den 23:e. Jag hoppas verkligen att det är en tillfällig "svacka".

    Sitter på jobb, har mkt svårt att koncentrera mig... sen kom jag på att det finns ju ett underbart litet forum och en härlig tråd med liksinnade där jag kan skriva av mig och sen kanske jobba....
    Min man och jag har alltid sagt att vi ska börja med syskon när Elvin blir ett pga ev "leveransstid" och att man blir ju äldre!!  Så idag ringde jag och bokade tid hos gyn. för att prata om syskon och kolla om jag producerar egna äggblåsor nu eller om man ska gå på behandling igen. Det känns så märkligt. Tiden gick så fort! Jag känner mig nästan lite skyldig vet inte riktigt mot vad (jobbet, elvin) men det är väl känslan av att på något sätt inte kunna styra det själv. Går man in i behandling måste man ju ge 100 %.  Mycket märkliga känslor. Men en bebis till vill vi ju ha - önskar bara att det hade varit en naturligare process dit.

  • Eet

    Läste precis en artikel på Growingpeople, "Kränker sömnmetoder barnen?" Nu har jag dåligt samvete för att vi anamade lär dig somna själv-metoden. Tack och lov att Elvin "valde" att somna själv utan massa långdragna kvällar, och att vi inte har bråkat med honom nu utan han har fått sova hos oss.

    Än en gång har man lärt sig att modersinstinkten är den bästa.

    (Nä, nu måste jag jobba!)

  • Eet

    Kärleken... härligt med bröllop, själv har jag snart varit gift i fyra år -  vad tog tiden vägen.

    Elvins mammighet är som nästan som bortblåst, undra om den hörde ihop med de tre tänder till som har har dykit upp? Lika så den oroliga nattsömnen  :) Livet leker.

    Lillskrutten: Då är vi två! jag ska med jobba i morgon är inte alls sugen.

  • Eet

    Dåså.. nu är man mamma till en ettåring!
    Dukade till fika på en solig altan... sen tittade jag genom köksfönstret (på andra sidan huset) där var det jättesvarta moln. Vi hann sätta oss sen stod åskregnet som spö i backen. Även om vi var skyddade mot regnet så blåste det, så vi fick flytta in. Sen var det gott med kaffe och kakor.

    Jag är nu inne på min sista vecka med halvtid, sen ska jag jobba heltid i juni och augusti och däremellan en härlig semester.  Lite ångest för att börja jobba heltid men självklart ska maken få vara hemma på heltid och jaga den lille busen också. Men när det blir dagis till hösten ska vi båda jobba 80 %.

  • Eet

    Ja, dessa nätter.. jag har haft det ganska lugnt ett tag men nu började det igen. Elvin vaknar på småtimmarna (jag gissar att han drömmer) så slutar det ofta med att han  sover morgontimmarna hos oss... om han bara hade legat still, han flänger och flänger och flänger... I fredags bestämde jag mig för att lägga en madrass på golvet hos honom om han skulle vakna så kunde jag ligga där inne, tyckte det var värt ett försök i allafall.  Jag var så trött  denna kväll (själv hemma) så jag gick och la mig tidigt. Runt nio, somnade som en stock. Vet att jag var inne en gång och stoppade om Elvin. Sen vaknar jag vid 23, då ligger Elvin brevid mig. Tur att jag släppat upp en madrass från källare till hans sovrum! I min utmattning har jag väl hämtat honom när han gnytt och trott kl var mitt i natten/morgon...  Jag somnar om vaknar sen av en duns och skrik.. då har han flängt runt tills han ramlat ur sängen på Rikards sida. Men han ramlade bra så vi somnade om sen båda två (och min man kom hem så han kunde inte rulla ur sängen mer). Men jag tar förgivet att det blir en lugn natt med ostörd sömn. :)

    Imorgon börjar jag jobba heltid, Rikard ska vara hemma nu över sommaren. Har dock semester i juli :) - en månad ska man väl klara av heltid.

  • Eet

    Dodisen:  Tråkiga nyheter, denna nervösiteten som alltid ska bråka med än, men skam den som ger sig. Och vad är egentligen lite motorstopp mot idiotiska fartdårar. Bättre lycka nästa gång.

Svar på tråden Pergopinglor med barn version 16