JsN skrev 2010-04-15 13:59:56 följande:
JAg har fått för mig att en kompis barn hade det häromvåren och jag tror att det är samma grejs som jag hade för ett antal år sedan, men då trodde de att jag hade fått det av kyckling utomlands. (Och smittskyddsläkaren som ringde mig för att vi skulle smittspåra vägrade tro mig när jag sa att jag trodde jag haft det i mer än ett år) Då testades jag på infektion eftersom min sambo blivit dålig vid en utlandsresa och då man hittade giardia på honom så screenades jag också. Då hittade de den här aggressiva tarmbakterien som skulle smittspåras och som jag fick en jättedos bredspektrumpencillin mot (ingen giardia, men den fick jag medicin mot ändå) Men om det är något man får av antibiotika så måste det ju vara något annat.
Ja det jag fått kan man inte få av kyckling eller annat...det är en bakterie som nästan alla spädbarn har i sin naturliga tarmflora och 3% av vuxna befolkningen i liten grad. Sen om man behandlas mycket med antibiotika så slår antibiotikan ut alla andra bakterier i tarmen, även de goda, men biter inte på denna och då den blir kvar med mycket större utrymme då de andra är borta så växer den och bildar toxiner som orsakar en kraftig inflammation som i sin tur kan leda till att tarmen brister och orsakar bukhinneinflammation som är dödligt.
Kraftiga blödande vattniga diarréer och feber är symtomen när sjukdomen gått för långt, då ligger dödligheten på 20%. Jag har inte haft någon feber så tror inte det hunnit gå så långt...men det var väl därför läkaren var så envis med att jag skulle påbörja medicinen direkt igår då jag hade väldigt mycket toxiner i provet. Om jag inte bodde så nära sjukhuset så hade de lagt in mig...men jag slipper ju helst det så jag fick välja. Sa att jag kommer givetvis om jag känner att det börjar bli illa...tror inte tarmarna är på väg att brista eller så, då borde jag haft MYCKET mer ont.
(låter som värsta experten nu, det är jag inte men har läst mååååånga sidor om detta sen igår)