• 060810

    Hyperemesis del 4

    Här fortsätter vi stackare som är drabbade av Hyperemesis Gravidarum (HG) att klaga vidare och tipsa varandra och dela glädje och sorg.

    Välkomna! :)

  • Svar på tråden Hyperemesis del 4
  • MeandHim

    Så typiskt, blir galen på alla papper som ska skickas hit och dit. Förra gången skickade jag in ALLT (48 A-4-sidor) MEN var tvungrn att komplettera, var tvungen att fråga om dom drev med mig....
    Tar ju typ 3 veckor för dom att komma på att ett papper fattas oxå så dom e ju inte snabba direkt...

  • skullevakul
    nightnurse skrev 2010-04-10 08:17:00 följande:
    Fråga ang. Ondansetron/Zofran! Hej! Jag har en kompis med svår hyperemesis, hon är i v. 15 nu och har legat inne två ggr... nästan en vecka varje gång. LC funkar inte, LC + Primperan funkar inte. Ondansetron funkar bättre... och allra bäst har det varit om hon tar en tabl. (4mg) på morgonen, två tabl. vid 14-tiden (alltså 8mg) och en tabl. till natten. Hennes dr på sjukhuset ordinerade 1 tabl. x 3 men sa att hon kunde ta en extra om hon mådde väldigt illa. När hon har tagit en extra när hon redan mår jätteilla så har det inte hjälpt... men att ta två st. kl. 14 har alltså fungerat... för det är em/kvällarna som är absolut jobbigast för henne. Så hon tar alltså den där "extra" samtidigt som den ordinarie tabl. Någon som gjort likadant? Andra erfarenheter/ordinationer? Hoppas ni alla mår bättre snart!
    Man kan ta något mot saltsyran oxå.
  • MeandHim
    skullevakul skrev 2010-04-29 09:06:56 följande:
    MeandHim: Går man upp i vikt av näringspåsar?
    Ja, förhoppningsvis... Jag fick det + att jag var tvungen att dricka MINST en näringsdryck med extra kalorier om dagen. Dom smakade faaaaan (speciellt dom på sjukhuset, hemma var jag tvungen att dricka gainomax) kan knappt se dom utan att få kväljningar idag. Däremot gick inte jag upp, jag fick det enbart för att överleva...annars hade jag nog strykt med :-/

    Hur mår ni nu då?
  • skullevakul
    MeandHim skrev 2010-04-29 16:04:30 följande:
    Ja, förhoppningsvis... Jag fick det + att jag var tvungen att dricka MINST en näringsdryck med extra kalorier om dagen. Dom smakade faaaaan (speciellt dom på sjukhuset, hemma var jag tvungen att dricka gainomax) kan knappt se dom utan att få kväljningar idag. Däremot gick inte jag upp, jag fick det enbart för att överleva...annars hade jag nog strykt med :-/ Hur mår ni nu då?
    Skit. Nu har jag glömt men blev du lite bättre v 12? Känner mig bara sjuk, inte gravid.
  • MeandHim

    Ja, V 11-12 blev jag bättre, sen sämre igen...
    Mår hyffsat nu har bra och dåliga dagar men brukar kunna äta bra nu. Ligger fortfarande 9 minus på vågen men bebisen växer och mår bra som tur är

  • skullevakul

    Ja, den här gången ska det gå bra för dig! Skönt att det är lite bättre nu.


    Sämre igen, nä usch, allt mitt hopp står till v 11-12.
  • skullevakul

    Hur går det för er?


    Kramar till alla er som kämpar!
  • skullevakul

    Har grym förstoppning. Går inte alls själv sedan över en månad, ynkligt resultat av maxdosen på Laxoberal den här gången. 


    Någon som har bra tips/liknande erfarenheter???
    Tog Klyx för två dagar sedan men knallfull mage nu :( Har slutat sova oxå.
  • Emmille

    Hej tjejer!

    Här är ännu en som berikats med den fantastiska symtomen HG. Går idag in i 15:e veckan och kan numera faktiskt äta, även om det fortfarande varken är trevligt eller roligt att göra det. Tack vare primperan och lergigan, samt uppvätskningen på sjukhus, kräks jag numera kanske bara en gång om dagen.

    Om bara illamåendet och den värsta smärtan i magmunnen kunde ge med sig...

    Min sjukskrivning går ut på tisdag, men det känns som om jag nog får förlänga den...

    Har suttit och lästa många sidor tillbaka i Hg-trådarna, det är skönt att veta att man inte är ensam om sjukdomen. Ibland inbillar jag ju mig att det bara är jag som är knäpp och vek, samt en dålig människa som inte ens klarar av lite graviditetsillamående.

Svar på tråden Hyperemesis del 4