• 060810

    Hyperemesis del 4

    Här fortsätter vi stackare som är drabbade av Hyperemesis Gravidarum (HG) att klaga vidare och tipsa varandra och dela glädje och sorg.

    Välkomna! :)

  • Svar på tråden Hyperemesis del 4
  • skullevakul
    Emmille skrev 2010-05-15 18:52:17 följande:
    Hej tjejer! Här är ännu en som berikats med den fantastiska symtomen HG. Går idag in i 15:e veckan och kan numera faktiskt äta, även om det fortfarande varken är trevligt eller roligt att göra det. Tack vare primperan och lergigan, samt uppvätskningen på sjukhus, kräks jag numera kanske bara en gång om dagen. Om bara illamåendet och den värsta smärtan i magmunnen kunde ge med sig... Min sjukskrivning går ut på tisdag, men det känns som om jag nog får förlänga den... Har suttit och lästa många sidor tillbaka i Hg-trådarna, det är skönt att veta att man inte är ensam om sjukdomen. Ibland inbillar jag ju mig att det bara är jag som är knäpp och vek, samt en dålig människa som inte ens klarar av lite graviditetsillamående.
    Om det ändå vore lite gravillamående! 
    Det är jävligt tufft, rena tortyrmetoderna, om någon utsattes för det vi utsätts för skulle de skvallra på sin bästa vän på en gång!
    Hört att många tycker att illamående är värre än smärta, o vårt är ju rätt konstant hemskt.
    Jag försöker sluta/göra uppehåll med Primperanen eftersom jag fick oro, svårt att sitta still o sova av dem.
    I morse kräktes jag av Omeprazolen, tar du den? Hur yttrar sig det där med magmunnen?
    Vad dricker/drack du? 
    Sött är så läskigt o vatten går inte, nyponsoppa o svartvinbärssaft funkar inte längre.
  • Emmille

    Visst är det fasansfullt... Jag har stundtals varit rent suicid och försökt klura ut hur jag skulle kunna hamna i koma utan att riskera barnets hälsa...

    Tar inte Omeprazol, vad får du den emot?

    Får ont ifrån magmunnen och upp över bröstet upp i halsen, känns som ett konstant tryck mot lungor och revben. Losec mups, som läkaren rekommenderade receptfritt, hjälper bara tillfälligt mot besvären.

    Kan knappt dricka någonting. Får i mig några koppar té och lite apelsinsaft, men det är knappast några mängder. Det är ju så tröttsamt att äta och dricka när man vet att man ska se allt komma upp igen. Bara det är ju psykiskt nedbrytande...

  • skullevakul

    Ja, tänk om man kunde beställa väckning om två månader eller hemdropp som andra beställer hämtmat.


    Tror jag haft det där du beskriver. Omeprazolen är mot magkatarr, minskar magsyran. Tar en på morgonen o får aldrig någon direkt magsyra när jag kräks. Tyvärr kan man bli illamående av den men den är testad för gravida o säker.
    Jag dricker indian tonic, kall ögonblink vattenchoklad, o filmjölk är bra för magkatarren tar med lite russin o flingor. Skulle döda för att få dricka juice.
    I dag har allt kommit upp igen, då får jag ju inte ens ner Lergigan. Hur mycket Primperan tar du?
  • Emmille

    Skullevakul:

    Är så sjuuuuukt sugen på apelsinjuice, men det går verkligen inte...

    Jag tar maxdosen Primperan, 3 st om dygnet... Har försökt minska ner dosen, men jag spyr hela tiden. Tar det som stolpiller... enda som fungerar. Det är hundra tusen gånger bättre än Lergigan, men det finns ju en viss risk att man skadar fostret vad jag förstått. Det är lagom roligt, att veta att man kanske skadar fostret, men jag tror alternativet skulle bli abort eller självmord...  {#lang_emotions_surprised}

    Vilken vecka är du i?

  • skullevakul

    Vecka 12, så har några dagar på mig att bli bra den här veckan. Ironi!


    Det är väl bara sista trimestern man påverkar barnet. Tog oxå tre suppar om dagen men fick ju svårt att sova, ofrivilliga muskelspänningar, oro. Läskigt, så nu tar jag inga. Slutade med Zofran samtidigt eftersom man blir så förstoppad av dem.
    Fast jag späder ut apelsinjuicen med hälften vatten blir jag helt sårig i halsen o magkatarren sitter i flera dagar. Om jag fick ett tillfälligt plaströr i halsen skulle jag bara dricka juice.
  • skullevakul

    Blev som sagt orolig av Primperanen, så en del av din oro kan komma därifrån.


    Tycker det känns så onödigt att må så här :((
    Magiska veckor lär vara v 16, sedan v 20 blir de flesta bra!! Ska vara de veckorna hcg-nivåerna minskar.
    Kram!
  • skullevakul

    Jag blev orolig av Primperan så en del av din oro kan komma därifrån.


    Tycker det är så onödigt att må så här :((
    Magiska veckor lär vara v 16, v 20 blir de flesta bra!! Det är då hcg-nivåerna minskar.
  • Emmille

    Precis i början fick jag sjuka drömmar och sov oroligt av primperanet. Hade också muskelryckningar, men altt försvann som tur var efter ett par dagar.

    Längtar sååååå till vecka 16 då det ska börja bli bättre. Pratade med en barnmorska igår som sa: "Ja, det blir ju bättre efter vecka 12". Bullsh*t. Jag har inte hört om ett enda HG-fall där allt har försvunnit i vecka 12, v.14 kan det börja ge med sig, men som sagt, 16-20 ska ju vara de magiska veckorna. Jag längtar.

    Jag spyr av apelsinjuice, det gör jag av nästan all frukt faktiskt.

    Hoppas det börjar släppa för dig snart, skullevakul!

  • skullevakul

    Hoppas på v 16 för dig!


    Lite bättre har det blivit men fortfarande jättesvårt att dricka o äta. Sedan var jag tvungen att sluta med medicinerna så mår mer illa.
    Kan iaf dricka lite iskallt vatten direkt från kranen nu :)
    Om det beror på hcg-nivåerna så hittade jag en sida där det kunde variera oerhört, såg inte så ljust ut med tanke på att jag började må illa jättetidigt när hormonet inte var så starkt.
    Frukt funkar inte så bra för mig heller.
    Har din mage funkat?
  • Emmille

    Min mage lever sitt eget liv. När jag mådde som sämst fungerade den inte alls... nu är den mycket bättre, men fortfarande fungerar den inte normalt. Den är oerhört långsam och antingen för lös eller för hård.

    Illamåendet verkar aldrig vilja ge med sig {#lang_emotions_throwup} Men jag hoppas ju självklart att jag ska märka bättring snart. Den verkar smyga sig på mig, med bakslag, så ibland tror jag inte jag märker att det faktiskt blir lite bättre.

    Skönt att du kan få i dig lite vätska i alla fall. Kräks du mycket?

Svar på tråden Hyperemesis del 4