• Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Att bo i invandrartät förort.
  • Dorian Ertymexx
    donator skrev 2010-08-19 00:28:46 följande:
    Jo, och den har du ju själv varit med och presterat? Kort minne? Fem snabba då.

    1. Brottsligheten har ökat mycket kraftigt de senaste 50 åren, kraftigast har ökningen varit i samband med att Sverige började ta emot invandrare från utomeuropeiska länder på 70-talet.
    2. Brå påstår i rapport från 2005 att utlandsfödda har en förhöjd riskfaktot om 250% jämfört med en svenskfödd med svenskfödda föräldrar att begå brott.
    3. I samma rapport ser man även att riskfaktorn är avsevärt högre för invandrare från Mellanöstern och Afrika.
    4. Invandrares överrepresentation i brott har ökat i takt med att andelen invandrade ökat. Integration blir svårt  när den inhemska befolkningen tvingas fly undan etniskt våld. Ett exempel på sådan kommun är min kommun Botkyrka där jag som svensk numera tillhör en av flera minoritetsbefolkningar.
    5. Malmö, Södertälje, Landskrona, norra Botkyrka och Järvafältet. Utan motivering av vad jag menar med att rabbla geografiska platser, det får du lista ut själv.
    Lustigt, jag bor i Järvafältet och känner folk i Botkyrka och Södertälje, och vi känner oss uppenbarligen långt tryggare än ni som INTE bor här. Jag undrar om man kan dra något slags slutsats av det...
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    donator skrev 2010-08-19 00:32:26 följande:
    "Det är annars ganska roligt med folk som skrattar åt sådant de inte förstår.", skulle det stå. Tyckfelsnisse...
    Rätt passande med ett tryckfel till då - "tyckfelsnisse". Den kan jag helt hålla med om, nämligen. ;)
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    Carpe diem1981 skrev 2010-08-19 00:32:36 följande:
    skulle aldrig sätta min fot i ett invandrartätt område. No way. Inte som dessa människor håller på och beter sig som djur. Tänder eld på allt och alla, snor bilar, misshandlar, rånar, mördar, bär vapen....dont think so...nej jag håller mig gärna undan sålänge det bara går....och hur länge det blir ska bli intressant att se....
    Du har verkligen ingen aning om vad du pratar om. Alls!

    Att jämföra folk med djur är inte vidare snällt, och det finns ett namn för folk som jämför vissa folkgrupper med djur. Du får själv gissa vilket.

    Det tänds inte eld på någonting här. Vi hade en pyroman i området för många år sedan, men sedan han eller hon försvann har det varit eldmässigt lugnt här. En bil har brunnit en gång, den exploderade av okänd anledning. En bil. På de 32 år jag bott i det här området.

    Jag har sett en misshandel under de åren, och de involverade var inte mörkhyade, utan tydliga européer. På den tiden ägdes den lokala krogen, utanför vilket det skedde, av en invandrare; nu ägs den av östafrikaner, och litet hög volym åsido är det mycket, mycket lugnare.

    Det har skett butiksrån, tyvärr. Det kan man å andra sidan inte kalla ett förortsproblem, eftersom butiksrån sker överallt. Däremot har vi i ett närliggande centrum haft ett attentat från skinnskallar som förstörde och skrämde slag på folk. Knappast ett invandrarinitiativ va...

    Det stjäls inte mycket bilar här (om alls)... jag har ofta vänner som kommer med bil, och de har aldrig fått sina bilar förstörda eller stulna. Mina föräldrar, som också bor i liknande område har haft sina bilar orörda. De har en eller två gånger fått jaga en blandad skock ungdomar (dvs några invandrare och några svenskar) ut ur garaget, men det är också mer ett ungdomsproblem än ett invandrar problem.

    Det sker nästan inga mord här i området. Om så så är det mord i lägenheter, inte på öppen gata. Det jag känner till av dödsfall så har det varit av ålder eller sjukdom (det bor många svenska pensionärer i det här invandrartäta området, och då de glatt promenerar med sina hundar så verkar de inte överdrivet rädda va...), och en ung kille som tyvärr tog livet av sig. Klart att det kan ha skett mord som inte har rapporterats om, men, ja, då har det ju inte rapporterats om det. Däremot läser jag ofta om mord i svenska småorter, intrressant nog.

    Jag har aldrig sett ett vapen utanför militär, polisiär eller museal ägo i mitt liv. Eller, jo, några svenska ungar i min gamla högstadieskola som hade kniv eller nunchakos. Om folk bär vapen så märks det inte, och jag utgår inte från att folk går runt beväpnade heller.

    Så, kort och gott, du har fel.
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    BlommyNess12 skrev 2010-08-19 09:45:07 följande:

    Faktiskt så har det nog inte i grund och botten med antal invandrare att göra, utan med integrationspolitiken i kommunerna att göra. Jag bor i en liten ort där vi har ca 50 % invandrare. Hittills har jag inte märkt några större problem alls, förutom alkisarna som sitter på torget och gapar och krossar glasflaskor dagarna i ända då..


    Meh, det förstår då väl att det är invandrarnas fel att alkisarna är alkisar, de orkar ju inte hålla sig nyktra med alla invandrare som stjäl deras stolta ursprungsmark! Och hade inte de arbetslösa, bidragsberoende invandrarna snott deras jobb hade de varit respekterade direktörer, de arma alkisarna!!! Och då det bor 50% invandrare i din närhet så är du antingen blind, dum eller bara PK som inte ser eller vill berätta om allt hemskt som händer, heeela tiden! Erkänn nu, halva din stad brinner hela tiden, och alla dina väninnor har blivit gängvåldtagna!!!! Obestämd
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    Joppis skrev 2010-08-19 13:49:39 följande:
    Skyller på musplattan. Halva texten försvann.

    En stor del har oxå flyttat från invandrartäta områden och efter det vill dom aldrig mera sätta sin fot i ett sånt område. Och jag förstår dom mycket väl. Jag vet, för jag har själv flyttat ifrån ett av den anledningen att jag tröttnade på beteendet och hänsynslösheten.
    Du har haft en väldig otur då. Just hänsynslöshet är en bristvara här. Folk håller upp dörrar för varandra, litar på varandra (jag har vid ett par tillfällen glömt att ta ut pengar, och fått antingen krita eller rentav rabatt på varor i olika butiker här, alla utom ICA drivna av invandrare). Frågar man saker, oavsett om det är vägbeskrivning eller respektfullt ställda frågor om språk tex, så får man artiga svar. Det bor som sagt både svenska barnfamiljer och pensionärer här, liksom väldigt många invandrare av alla åldrar. Och visst, folk flyttar - min ena granne flyttade nyligen. För att de skulle bo närmare jobbet.
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    lennartsdotter skrev 2010-08-19 13:56:19 följande:
    Jag vill också flytta, men inte pga. att jag är missnöjd med området utan för att jag vill köpa hus. Jag kommer med stor sannolikhet flytta härifrån, men inte pga. jag vantrivs här eller har dåliga erfarenheter härifrån.

    Samma ställe du inte vill sätta din fot i igen gillar någon annan. Många kommer flytta dit helt frivilligt.  Även etniska svenskar till invandrarområden och invandrare till "etniskt svenska" områden.
     
    Precis. Jag har hört långt mer gnäll om småorter och småstäder som folk har flytt ifrån än folk som gnäller på invandrartäta förorter. Men det handlar väl om vilka man känner och vilka man pratar med, antar jag.
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    donator skrev 2010-08-19 15:52:00 följande:
    Jag flyttade ut hit/dit för fem år sedan eftersom jag då trodde på mångkulturen. Jag tyckte det kunde vara fint och gemytligt, du vet sådär som media och politiker vill att man ska tycka.

    Och visst är det väldigt mycket som är bra, men folk blir ju beskjutna och folk dör? Det kan jag inte försvara. Det är väl just det som saknas i debatten, man får inte kritisera invandrarvåldet eftersom då är man en rasist. Jag tycker det är tråkigt att jag blir uppmanad att flytta från ett en gång i tiden svenskt bostadsområde därför att jag protesterar mot det etniska våldet.

    Att uppmana svenskar att flytta ifrån invandrartäta förorter är att uppmana till ökade etniska konflikter, ökad segregation och att uppmuntra mer våld. Det är en form av etnisk rensning som jag inte kan ställa upp på.
    Det är inget nytt. Folk har alltid blivit beskjutna och dött. Skotten i Ådalen, ring a bell?
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    Nice Girl Wrong Place skrev 2010-08-19 17:52:10 följande:
    Nej.
    Jag är väl medveten av vad etnisk rensning betyder.
    Etnisk rensning är när man med systematiskt våld fördriver en folkgrupp för att stärka sin egen folkgrupps ställning.
    Det är etnisk rensning när folkgruppen som systematiskt tvångsmässigt fördrivs på grund av etnisk tillhörighet.
    Etnisk rensning är bl a vad Sudans president är efterlyst för (termen står företeelsen folkmord relativt nära), för att tvångsmässigt ha fördrivit, våldtagit, plundrat, massmördat, 3 stammar i Darfur provinsen.

    Etnisk rensning är inte när svenskar flyttar för att ett område förfaller eller kriminaliteten ökar.
    Våldet mellan invandrare, som du talar om, handlar just oftast om det, våld mellan invandrare. Mellan kriminella gäng, eller närstående.
    Av allt våld, misshandel m.m som sker i Sverige, sker 70% av det mellan närstående. Inte mellan två främlingar.

    Det pågår ingen etnisk rensing i Sverige, påståendet är löjligt dramatiskt och okunnigt och rentav förlöjligar de områden i världen, där detta verkligen skett.
    Jag tror att det är den "nationella skammen" Donator känner, och rädslan för karmisk rättvisa, som får hen att vara rädd för etnisk rensning. Den enda etniska rensning som skett i Sverige var ju den mot samer, som Sverige bedrivit till och från i århundraden. :/
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    Noran skrev 2010-08-19 23:43:12 följande:
    Upplopp och problem blir det väl i förorter med många lågutbildade och fattiga oavsett om det finns många invandrare eller inte.
    Näää, för det förstår du väl att en god svensk aaaldrig skulle göra upplopp eller starta problem!

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Almstriden
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    Nice Girl Wrong Place skrev 2010-08-20 08:48:21 följande:
     "Om vi utvisar ALLA människor från Sverige så sjunker den anmälda brottsligheten drastiskt ned till noll, tro mig!"

    Ja, utvisar vi ALLA människor från Sverige lär det nog bli precis exakt så som han säger...

    Kan man på allvar tro, att om man utvisar alla invandrare (för jag antar att det var det han menade), skulle vi ha NOLL brottslighet?
    Är det möjligt att tro det?
    GÅR det att tro det?
    Det finns de som på fullaste allvar tror att Sverige någonsin varit som i Saltkråkan, och tror att det blir likadant igen om man bara vrider tillbaka klockan tillräckligt mycket.
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
Svar på tråden Att bo i invandrartät förort.