Inlägg från: Dorian Ertymexx |Visa alla inlägg
  • Dorian Ertymexx

    Att bo i invandrartät förort.

    Stinky skrev 2010-06-21 11:19:28 följande:
    Ojoj! Är det för att dina argument börjar tryta, som du går till personangrepp? Huruvida jag är sprängfylld med fördomar eller ej, är helt irrelevant i den här diskussionen. 

    Varför vägrar du inse att kriminaliteten ÄR högre i invandrartäta förorter? Du sitter här och kämpar med näbbar och klor, men kriminaliteten i de invandrartäta förorterna blir inte mindre för det.
    Jag BOR i en invandrartät förorter, i ett område där kriminaliteten ÄR hög. Jag säger INTE att ALLA invandrare är kriminella - för det är de inte - men jag hävdar fortfarande att brottsstatistiken är högre i de invandrartäta områdena. Allt som händer, kommer inte till allmänhetens kännedom. 
    Nej, det är inte irrelevant! Om jag börjar spy fördomsfull galla som inte har vidare mycket koppling med verkligheten så skulle jag bli smackad på huvudet. Men det är visst OK med vissa sorters fördomar. PK, rentav.
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    Ulf Harrys Farsa skrev 2010-06-21 17:52:09 följande:
    Stureplanskokainisterna eldar inte bilar & kastar sten på Polisen så ofta dock.
    Jahaaa, så det är helt OK att sparka ned, skjuta, sälja droger och bete sig så länge man inte gör det mot polisen?
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    Stinky skrev 2010-06-21 19:05:16 följande:
    Jag vet inte vad du pratar om. Det jag skriver om, har koppling till verkligheten. Det du skriver, tolkar jag som att du negligerar verkligheten.
    Bortsett då från att jag och många andra här i tråden som bor i förorter tydligt förklarar att du INTE har någon koppling till verkligheten.
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    Maxipaxi skrev 2010-06-21 19:18:31 följande:
    Ja just, de där separatistiska puckona, som tjetjenerna t.ex. Klart att ryssarna ska rätt att bomba ihjäl de där separatistiska tjetjenerna. Eller hur, Dorian?

    Ett råd: Skryt inte om din okunskap.
    Hur fan kom tjetjenerna in i bilden? Jag beskrev fredliga men korkade separatiströrelser.

    Men din liknelse är intressant, betyder det att du, ryssen, inte har rätt att angripa rebellerna, stenkastarna?
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    SkåneP skrev 2010-06-21 20:57:56 följande:
    Jag försöker inte förklara bort något men jag tycker det är befängt att jämföra bostadsområden med "fylleintensiva" krogkvarter som om man kunde dra några slutsatser av det.

    Men vad var din poäng? All man kan åka på däng lite varstans?

     
    Ja, precis. Efter 32 år i invandrartät förort har jag sett en misshandel. En. Vilket onekligen är alldeles för mycket. Men de som misshandlade var inte folk från området. Jag har inte sett dem förr och inte senare. Jag känner till ett fall till, där det sannolikt handlade om beskyddarverksamhet. Annars är de problem som funnits varit butiksrån, och det är ett problem överallt. Vi har också haft en pyroman i området, men det är inget som man kan beskylla området för, sådana kan finnas överallt. Folk kastar inte sten här, folk bränner inte bilar (utom en, men huruvida någon brände den eller varför den exploderade vet jag inte). Och det är så i hela Järva-området.

    Att ta saker som hänt i två bostadsområden och hävda att det sker i ALLA liknande bostadsområden är fördomsfullt. Rakt av.
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    Add3 skrev 2010-06-22 00:03:44 följande:
    Fast det är väl knappast ett 'rikemansgetto' i ordets betydelse. Jag tror knappast det är sofo borna som är ute och rånar i första hand..
    Och på samma vis är det inte alltid de som bor i ett område som bränner bilar, kastar sten eller annat. Ingen kackar i eget bo.
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    Stinky skrev 2010-06-22 12:29:17 följande:
    Men det är skitsamma hur mycket DU sett och hört! Du verkar rätt blind och döv ändå, så vad du säger och katten skiter, kan man ju stoppa i en och samma låda när det gäller det här ämnet. Vad statistiken visar och vad polisen säger, är av större värde!
    Och på tal om Järva-området som du bara sett EN bil brinna i; hur förklarar du att min arbetskompis fick kvittera ut en ny bil via försäkringsbolaget, då ETT HELT JÄVLA GARAGE stod i brand för några år sedan där borta?!
    Eh, jaha? Så det brinner aldrig i garage utanför invandrartäta förorter? Olyckor, pyromaner och puckon finns bara bland invandrare, är det vad du försöker säga? Bränder sker överallt. Att ett helt garage brinner behöver inte bero på ligister, det kan vara just en olycka, eller ett försäkringsbedrägeri som gick fel eller vad som helst. Roligt att du försöker pinna allt på invandrarna.

    Ja, och polisen har konstaterat att brottsligheten är värst i innerstan, inte i förorten. Det är ju det vi säger. Men du vägrar att lystra till dina egna resonemang!
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    SkåneP skrev 2010-06-22 12:43:15 följande:
    Javisst.

    Och att försöka blunda för att det finns invandrartäta områden med problem med något slags "tja problem finns väl överallt" är ganska dumt det med - och en stor otjänst mot alla i sammanhanget.
    Fast det är ju så - problem FINNS överallt. Och att hävda att alla invandrartäta förorter automagiskt är värre än alla svenska villaområden är obildat och korkat. Och fördomsfullt.

    Ingen här har förnekat att det finns problem. Det är när folk försöker utmåla förorterna till "ghetton" eller krigszoner, eller att det är konstanta bilbränder, mord och överfall som jag blir arg och förtvivlad. Det här är lugna, bra områden med uselt rykte. Ofta oförtjänt dåligt rykte. Och nästan uteslutande skapat av folk som aldrig satt sin fot här. Klart som fan att vi kommer till våra hemtrakters försvar! Skulle inte du om någon överdrev, bespottade och snackade skit om ditt hem?
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
  • Dorian Ertymexx
    Lilysmamma skrev 2010-06-22 16:08:53 följande:
    Men har du missat vad som hänt nyligen i Rinkeby? Det om nått var väl att skita i sitt eget bo? Dom tände eld på skolbyggnader, polisstationen, containrar. Kastade sten på polis och brandmän.

    Ok att detta kanske inte är nått som händer varje dag, men man kan ju knappast neka till att det hänt och påstå att stenkastning inte pågår i dessa områden. Det VAR boende i Rinkeby som gjorde detta.

    Skit samma vad anledningen var, dom GJORDE det.
    Ja, och samma sak är sant för fina svenskar som råkar gilla AIK, HIF eller DIF eller något annat lag. De går också bärsärkargång, oftare i innerstan (fast de bor i finare områden, oftast) eller i Solna och förstör och misshandlar. Så vad exakt är din poäng? Att frustrerade människor beter sig illa?

    Och det är ju exakt min poäng - det HÄNDER INTE varje dag! Det är inte så att jag eller någon annan säger att det är konstant lugnt och fint (även om det faktiskt nästan är det), utan att det inte är ett konstant helvete som några vill göra gällande.
    Jag är inte en kvinnokarl! Men jag jobbar på det!
Svar på tråden Att bo i invandrartät förort.