Inlägg från: husbyggemama |Visa alla inlägg
  • husbyggemama

    Jag längtar till jul!!!

    Meh, vad hände nu? Jag såg inte de sista inläggen förrän jag postade mitt? Nåväl nu vet ju alla vad smaken är. Jag tycker att den ska bli väldigt kul att smaka på.

  • husbyggemama

    Jag tycker att lite mjuka paket lär barnen uppskatta att få saker dom behöver, så jag brukar ge lite kläder till mina barn. Dom brukar alltid vara glada över det. Fast skulle det bara bli kläder skulle nog mungiporna vända neråt.

  • husbyggemama

    Igår var jag på Ullared med mamma och lillpojken. Fick köpt julklappar och födelsedagspresenter till mina två små och kusinerna. Känns jätteskönt att vara igång. Funderar på att fixa en fotobok till våra föräldrar. Kanske kan slå in så där snyggt med lite choklad som någon gjort tidigare i tråden.
    Tyvärr hann jag bara med en snabbis på julavdelningen igår men jag fick fyndat lite julgardinen och ljus i alla fall. Jag hann att se några riktigt fina tomtar men eftersom vagnen redan var knökfull( mamma fick betala sitt och komma in med en extravagn för att hjälpa mig) så besinnade jag mig och köpte ingen. Men det kommer garanterat bli något julpynt innan julen är här Imorgon är det tre månader kvar till lucia.

    I bilen hem idag så nynnade jag lite på en jullåt, då sa min dotter: mamma höj!! Sen insåg hon att det går ju inte så då frågade hon om vi inte kunde lyssna på julmusik när vi kom hem. Och det kunde vi ju så klartð???
    Underbara mystroll!!!!

  • husbyggemama

    Jag köpte en hel del lego, då både mina barn och kusinerna är i en legofas just nu.
    En ljuslykta ca 40 cm hög i metall för endast 109:- tycker själv att den var det bästa. Helt ljuvlig. Tyvärr har jag inte lyckats att få in någon bild i datorn och man kan inte ladda upp från mobilen så jag kan inte visa just nu. Har fullt upp så jag orkar inte bråka med hemdatorn, vi måste fixa inför kalas här i helgen och mina ullaredsköp ligger över hela huset just nu. Imorgon ska jag dessutom jobba länge och sent så blir lite tight om tid att ladda foton innan helgen men du blir förhoppningsvis inte besviken.

  • husbyggemama

    Jag glömde berätta vad jag hittade mer på Ullared, dom hade lådor med julskum!! Jag köpte en som jag ska be maken gömma annars kommer den vara slut innan november. Endast 39.95 kr Det är bara jag som äter dom hemma, så jag får nöja mig med en burk annars hade det blivit fler.

  • husbyggemama

    Min dotter blir 8 i december. Hon gillar att pyssla och har precis kommit på hur roligt lego är. Hon har långt hår ända ner till rumpan och tycker att hårprydnader av alla de slag är kul. Hon hade en bärbar cd-spelare som gick sönder så hon får en ny i julklapp. Hon har även hål i öronen och gillar att vara fin så hon ska få några nya hängen oxå. Till vardags är det pyssel och lego som används mest.

    Min son som blir 3.5 till jul leker mycket med bilar, traktorer och andra fordon. Parkeringshuset används flitigt( och storasyster brukar leka tillsammans med honom) en radiostyrd bil har han oxå stor glädje av, men den åker på en del stryk så jag undrar hur länge den håller. Brio tågbana är en annan favorit

  • husbyggemama

    Elinaenh: min dotter älskar att limma så limpistolen är helt klart en hit, hon har en snygg vaxduk som hon använder när hon limmar och pysslar. Jag brukar köpa sådana där färdiga set med pyssel. Göra egna tvålar, t-shirts. Dom där top model böckerna är oxå poppis. Och så har hon en bok där man inreder rum istället för att klä på modeller. Den gillade hon skarpt.
    Hoppas du fick någon ide nu

  • husbyggemama

    Igår kom inbjudan till årets pysseldag! Vi brukar samlas fem familjer hos en vän och så äter vi julbord. Efter maten går de pysseltokiga mammorna ner i källaren och fixar dörrkransar och annat vackert till julen. Barnen leker uppe eller ute och papporna dricker öl. Senare på kvällen dricker vi glögg och äter julgott. De flesta sover dessutom över så det brukar vara jättemysigt. Längtar!!

  • husbyggemama

    Ja det är helt underbart

    För några år sedan hyrde min moster ett badhus och bjöd in hela släkten på julbad. Det var bad bastu och glögg. En helt underbar ide som gick i stöpet när badhuset bytte regi. Funderar på att försöka mig på något liknande men vet inte när jag skulle hinna. Det var jättemysigt ivilket fall.

  • husbyggemama

    Boka datum tidigt är mitt bästa tips för att få det att funka med fem familjer.

    Sen har jag ett kompisgäng på 7 tjejer som träffas en gång i månaden på en vardag och äter middag ihop. Detta har vi nu gjort i 8 år. Varje år runt jul träffas vi med våra respektive och äter julmat och umgås. Lite samma tema som julpysselkvällen fast utan pyssel och utan barn. I år tänkte jag föreslå pepparkakshusbyggartävling som ts skriver. Vi får se vad de andra tycker.

    Nu längtar jag något vansinnigt. Kram till alla julälskare.

Svar på tråden Jag längtar till jul!!!