• BounceT

    RMC Malmö del 14

    Hej här fortsätter tråden....häng med. Välkomna ni som är nya också  :)

  • Svar på tråden RMC Malmö del 14
  • bambi7

    Grattis Silva! Underbart! Fialotta: Leif sa till mig att de gärna kör stimulerade FET mest för läkarnas skull, så de kan skräddarsy besöken mer. När man äter progynon kan man skjuta några dagar på insättningen, medans när du kör ostim måste man följa äl o dagarna efter o då kan de bli obekvämt för läkarna då de kan inträffa på en helg. Töntigt va. Jag har hör att man lättare får mf av tabl och jag fick det 2 ggr efter varann sen nu i den ostim behandlingen så har det än så länge gått bra! På Tors v 10. Så jag röstar på ostim!!! Kram

  • Bellman01

    Bambi7: Redan vecka 10 wow....
    Det e så kul att det äntligen har gått vägen. Jag har börjat spraya och än inga biverkningar. Men visst vädret gör att man har kärringköra ändå.Skrattande / må gott M.

  • Kruxis

    Silvia79:STORT grattis!

    FiaLotta: Jag är lika orolig för biverkningar främst blodpropp som du, både min mamma och mormor har haft blodpropp, känns ju verkligen inte spännande med progynonet.
    Jag skall ringa RMC på måndag för att de skall göra upp en behanldingsplan för mig med först provera för att sätta igång mens , har inte fått någon mens sedan mitt äggplock i maj, endast haft bortfallsblödningen, och sen skall start för progynonen sättas igång när väl mensen kommer. Är alltså inget alternativ för mig att köra ostimulerat , har aldrig ägglossning, men har lyckats få 8 befruktade ägg till frysen.

     Någon mer med erfarenhet kring biverkningar, eller inga biverkningar alls av progynon?

  • StorLängtanEfterLiten

    Hej hej! Nu har jag också hittat hit Glad

    Bambi och Silva79: Stort grattis till er! Håller tummarna för er båda att allt går bra hela vägen.

    Lycka till alla!

    Kraaaaam

  • MimmiPig

    Fick samma svar som dig Bambi7 när jag frågade om ostimulerat FET. Har gjort 3 stimulerade med progynon, ett tog sig inte alls, två resulterade i missfall i vecka 7 respektive 6. Jag  blev grymt  besviken när jag läste att progynon ökade missfallsrisken. Har bara ett embryo kvar i frysen, jag kommer att kräva att få ostimulerat (har ägglossning) nästa gång, annars kommer jag att vända mig till en annan klinik! Betalar ca 12000 kr per isättning.. MEN jag vet många som blivit gravida och där det fungerat utmärkt med progynon.

  • bambi7

    Mimmipig: åh jag är ledsen för era mf! Lustigt vi haft samma. Hade jag vetat att de hade den inverkan hade jag inte gjort stimulerat, men om jag inte hade nått val ingen äl som Kruxis så hade jag kört på. Som du skrev har man hört många som lyckats hela vägen. Kruxis: klart du ska köra på stimulerat. Men läste att i Falun så är de lite längre fram i forskningen å där får de sprutor ist som bygger upp slemhinnan, typ gonal-f i låg dos. Så kolla upp det. Bellman: du vet att jag är ditt största hejjarfan va!!! Men tycker du uppdaterar bloggen dåligt kramis

  • Tigra79

    Tack för alla grattis :)

    En fråga till er som blivit gravida. Har ni väntat till efter UL innan ni kontaktat er lokala BM? Kommer vara i v 8 (29/7) vid UL och det känns lite sent att anmäla sig då (det är ju mitt i semestern dessutom så jag lär ju inte få tag på dom på ett par veckor efter det heller antagligen), eller ? Tjejen som ringde från RMC med det glada beskedet tyckte jag skulle vänta tills efter UL. Hmm, är i valet och kvalet...


  • Evigväntan

    Hej!

    Jag har också fått ett positivt besked Är så överlycklig med tanke på min överstimulering och allt jobbigt som varit med den.  Ändå känns det väldigt overkligt.


    Silvia79: Jag skall också på UL den 29:e Har du några symptomer? JAg har i princip inga vilket gör mig orolig men jag antar att alla är individuella. Min syster hade inga symptomer så jag kan ju hoppas det ligger i släkten
    Hur har ni andra det med symptomer som fått positivt besked.

    Jag har inte ens funderat på att anmäla mig till den lokala BM. JAg skall till sjukhuset på koll nästa vecka med tanke på min överstimulering så jag tror det gör ett UL då också.
    Jag kommer vänta till efter UL den 29:e för allt kan hända på vägen och jag vill se vad dem säger först innan jag anmäler mig till den lokala BM.

  • FiaLotta

    MimmiPig: Fy vad tråkigt med dina missfall. Inte klokt med progynonet, särskilt om det mest är för läkarnas skull man tar det. Börjar bli mer o mer nervös för att ta det nu.

    Grattis Evigväntan :).

Svar på tråden RMC Malmö del 14