• Hjärtat längtar

    Sydafrika-tråd!

    Hej!
    Jag ville starta en tråd där vi som är intresserade, ska eller har adopterat från Sydafrika kunde samlas oss prata lite Glad ge varandra råd och tips m.m

    Vi vill adoptera från Sydafrika, men har bara köat hos AC ett halvår.  

  • Svar på tråden Sydafrika-tråd!
  • Heavy

    HÄRLIGT!!!  Nu har vi gått från 11 till 8 på en vecka. Det är helt GALET!!!

    4 till Finland verkar ju kanon bra! Nu måste det dra igång här med! Var beredda!  Skrattande

  • Längtande SA

    Åh så långt ner jag hittade vår SA-tråd! Vi har en underbar son född i SA som nyss fyllde 2 år. Nu njuter vi av att vara en familj för fullt! Köar igen gör vi också, för att förhoppningsvis få bli 4 i familjen i framtiden. Är det några här som nu har era papper på plats i SA? Kram från oss 3!

  • Snöflinga

    Hej på er!
    Är det någon här som kan berätta hur det ser ut i SA med adoption när man redan har ett barn som INTE är från Sydafrika.
    Max två barn sedan innan, men då måste ett vara från SA.
    Men vi som har ETT biologiskt barn... är det kört då? Det stod något om att sökande med barn från Sydafrika prioriteras, men vad innebär det i praktiken? Att det blir väldigt lång väntetid för andra då?
    Någon som vet?

  • Danskan

    Jag är ny här. Har med spänning läst igenom tidigare sidor (154... kan verka maniskt men när jag väl börjat kunde jag inte riktigt låta bli... min man tyckte inte jag var helt normal när jag berättade det Flört). Vi står också i kö till Sydafrika. Har precis fått medgivande och synligt könummer efter 2 år i kö. Gått från kö plats 25 till 12 på 3 månader vilket känns härligt men vad jag förstått från tidigare sidor & vänner som adopterat från Sydafrika kan vad som helst hända i den här världen i form av tillbakagång i köer och så småningom matchning som låter vänta på sig, stopp i domstolar osv osv... Man får glädjas åt de små framgångarna såhär i starten.

    Läste på AC Børnehjælps sida att det kommit ett barnbesked till Danmark den 26/6. Hur ser det ut med barnbeskeden till Sverige just nu?

  • Längtande SA

    Välkomna hit Snöflinga och Danskan :)

    Om ni har ett biologiskt barn behöver inte det alls vara ett hinder för att skicka era papper. Abba arbetar med att matcha barnen med rätt familj. Finns flera med biologiska barn som adopterat från SA,

    Vi får hoppas på många bb framöver också :)   Vi ska ansöka om att göra en ny medgivandeutredning i höst!

Svar på tråden Sydafrika-tråd!