Inlägg från: Maggis |Visa alla inlägg
  • Maggis

    HEJA SD!

    TS;
    Jag skulle vilja säga att det är demokratiskt så det förslår att kunna bilda ett parti och föra fram sin enda fråga så frankt och obekymrat som de gör.  Att de fått rasiststämpel i pannan beror förmodligen på att de gärna skyller alla problem på invandrarna. Det har inget med demokrati att göra, utan med att tänkande människor har lov att få säga vad de tycker i det här landet. Samma rätt som SD tar sig när de säger sitt. Liksom.
    //Maggis
  • Maggis
    3way skrev 2010-08-30 13:30:33 följande:
    HEJA SD

    Varför kan man inte hjälpa sig själva innan man ska rädda alla andra !?

    Satsa mer inom skola,  psykiskohälsa, barn som inte har några föräldrar och åker in och ut på barnhem, Idrott.
    När sverige mår bra, dåkan vil hjälpa ALLA andra.

    Sen så vill jag att man ska kunna sjunga de där typsikt svenska sångerna i på skolavslutningen ! Att man får gå till kyrkan vid Jul (de gjorde alltid vi i våran skola när jag var yngre, men "får" inte de längre)

    Jimme Åkesson tycker jag också är en otroligt bra partledare. Har förtroende för honom.

    HEJA SD!
    Kyrkan och skolan har inget med varandra att skaffa. Vill du gå till kyrkan på jul så gör det, för all del. Men det finns ingenting som säger att varende svensk unge eller deras föräldrar tycker det är en tradition de vill anamma eller behålla. Skolan är konfessionsfri. Punkt.

    För övrigt så sjung det nog sånger lite beroende på var man bor. Jag har oerhört svårt att för det första tro att det är lika över hela Sverige och för det andra få för mig att det är något som JÅ ska detaljstyra över. 

    Jag tycker mest det hela andas rädsla. För vad då, undrar jag då?
    //Maggis
  • Maggis
    Bejje skrev 2010-08-30 13:41:42 följande:
    Bra sagt! Det du säger om sångerna är något jag nyss fick höra talas om som chockade mig. Nu sjungs inte längre de klassiska svenska sångerna. Är det på grund av att vi tänker på invandrare som kan ta illa upp? Klart vi ska sjunga klassiska svenska sånger tycker jag! Sedan är det en självklarhet att barnen ska få gå till kyrkan. Om det inte passar sig för vissa invandrare så låt dom stanna hemma då! Vi ska inte anpassa oss efter invandrarna, de ska anpassa sig till sverige och vårt samhälle.

    Fick också nyss höra om något som hände i en skola i norra sverige. Där fanns en hel del invandrare och de vägrade vara med på ämnen som religion, idrott och biologi. Religionen stred mot deras syn och de vägrade ta del av resten av världens syn på religion. Idrott vägrade kvinnorna vara med på eftersom de kunde innebära att de måste visa delar av kroppen utan skydd. Biologi likaså eftersom det kunde förkomma snack om sex och kroppsdelar.

    Det gick så långt att föräldrarna förbjöd ungarna att vara med på dessa lektioner och det slutade med att dessa elever fick sträck eller IG i dessa ämnen. Då stämde föräldrarna skolan med hänvisning till att de har rätt att inte vara med på grund av att det strider mot deras religion. Föräldrarna vann det hela! Hur sjukt är itne det? Klart som fan att de ska få underkänt om de inte är med på lektionerna. Har jag fel? Som jag har sagt, de måste anpassa sig till Sverige, vi ska inte anpassa skolor och annat efter deras önskemål.
    Nej, det är inte alls en självklarhet att ungarna ska få gå i kyrkan. Du har numera en uppsjö av olika trossamfund och religioner i landet och det är långt ifrån alla som uppskattar att deras barn tvingas iväg till det kyrkliga rummet under skoltid. Eller vad? Tror du på fullt allvar att varenda unge med svensk bakgrund är kristen och tillhör Svenska kyrkan?
    //Maggis
  • Maggis
    Knugen2010 skrev 2010-08-30 13:46:20 följande:
    Vad jag tycker illa om SD;
    1) Deras onyanserade syn på invandrare
    2) Att de vill ha mer kristendom i skolan
    3) Vill införa hårdare abortregler

    SD är inget annat en ett gäng fundamentalister.
    Tack för sammanfattningen.
    //Maggis
  • Maggis
    Dorian Ertymexx skrev 2010-08-30 13:53:44 följande:
    För att tiden går. För att barndomen tagit slut och världen inte var som i Saltkråkan eller andra mysiga barnprogram. För att världsfreden och lyckan som vi lovades som barn inte infann sig. För att världen visade sig vara större och rikare än man trott, och att rädslan för det främmande blev större än fasciniationen för all den variation som finns i världen.

    Men det är bara vad jag tror. Jag kan ha fel.
    Jag tror att du kanske har rätt.
    //Maggis
  • Maggis
    Bejje skrev 2010-08-30 13:56:15 följande:
    Man måste inte vara kristen för att gå till kyrkan. Tycker man har en väldigt instängd syn på religion om man inte kan gå in i en kyrka. Skulle själv inte ha några problem med att gå in i en moské t.ex. Jag kanske inte håller med deras religion, men det betyder inte att jag inte kan gå in i en moské eller höra andra tala om deras religion. Snarare tycker jag att det är intressant att höra vad andra tycker.
    Nej, det måste man inte.
    Men då ska det vara ett eget val och inget som är "självklart" för ungdomar/barn i svensk skola. Det är ju inte riktigt din eller någon annans sak att bestämma hur andra ska se på och hantera sin egen och andras religion. Eller?
    //Maggis
  • Maggis
    Mysgosmys skrev 2010-08-30 20:12:50 följande:
    Skulle du flytta till ett arabland så skulle du bli stenad om du vägrade gå och be tillsammans o samtidigt som dem.

    Vad har egentligen hänt med att "Ta seden dit man kommer"? 
    Skulle jag? Är det något du vet eller något du fått för dig? Jag har nämligen aldrig hört talas om det och har heller inte tvingats till det när jag varit i något "arabland".

    Ta seden dit man kommer är en underbar floskel att svänga sig med, eller hur? Särskilt när man säger den utan att tänka efter innan. Vad innebär det? Att bekänna sig till statsreligionen? Att äta surströmming? Att titta bort när någon blir misshandlad på öppen gata? Lyssna på Lasse Stefans? Äta kräftor på en kräftskiva?

    Jag vill gärna veta vad du menar med att ta seden dit man kommer. Hur långt måste man sträcka sig för att du ska tycka det är acceptabelt? Vidare kan du berätta för mig varför det är så viktigt att alla gör, ser ut och tänker likadant.
    //Maggis
  • Maggis

    För varje inlägg jag läser så känner jag starkt hur trist det måste vara att leva i en liten låda där det enda som räknas är det egna. Sorgligt.

    Bärande ord; vi, deras, dem, oss, vårt. Tradigt sätt att dela upp världen på.


    //Maggis
  • Maggis
    Mysgosmys skrev 2010-08-30 20:45:40 följande:
    Och jag känner starkt hur roligt det är när ni som försvarar invandrarna försöker se ner på oss som värnar om oss och vårt eget (inte längre så mycket) svenska land. Hur ni försöker "peta ner oss" och tycker så synd om oss som inte kan se saker ur andra perspektiv.

    Samtidigt sitter ni och vägrar att se på saken i annat ljus. Klaga inte på att folk vägrar att ändra åsikt när ni själva inte gör det. 
    Hur det nu än är så tycker jag nog jag lever i ett svenskt Sverige. Där tycks vi ha skilda åsikter. För övrigt så tycker jag inte synd om dig. Och jag begär inte att du ska ändra åsikt. Men jag vill fortfarande veta varför du för fram rena lögner som sanningar och hur mycket du anser att man måste anpassa sig för att det ska duga i dina ögon.
    //Maggis
  • Maggis
    Bejje skrev 2010-08-30 20:43:07 följande:
    Vilka ord vill du använda?
    Vill du dela med dig av din lön till mig? Ge mig 5%, jag nöjer mig med det.
    Jadu. Jag lägger redan skatt som kommer dig och andra i landet till godo. Precis som de flesta här i landet som arbetar gör. Och jag gör det utan att gnälla.
    Det vi har skilda åsikter om är vad skatterna ska läggas på. Du vill använda pengarna till svenskar och invandrare från vissa länder (var skillnaderna där egentligen nu består i). Jag håller inte med. Problem med det?

    Vi och dem är orden som ofta återkommer. Jag vill inte använda dem. SD och du själv använder dem dock gärna. För att visa på skillnaderna, gissar jag, vilket deras "reklamfilm" nog så väl understryker .För min del lämnar det hela en sur smak i munnen.
    //Maggis
Svar på tråden HEJA SD!