• Kattflickan

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Limpan: Hur visste du att du hade infektion i livmodern? De tog ett prov på livmodertappen, för säkerhets skull, men sa att jag troligen inte hade infektion då jag inte har feber eller ont. De klämde en del på magen och jag kände inget. 

    Jo, jag är ju också rädd att skrapningarna har satt sina spår. Kanske såg de nåt hos dig eftersom du blev så snabbt gravid efteråt? Att det inte hade gått så väldigt lång tid efter skrapningarna?

    Jag hoppas att det slutar blöda för mig efter skrapningen, annars vet jag inte vad jag gör.

    Lindis: Jag gjorde senast moderkaksprovet på torsdagen och fick svaret på måndagen på telefon. Rent statistiskt så finns det inte utrymme för fler kvinnor i Uppsala i vår ålder att få två barn med DS på raken i år! Så, rent logiskt så har ditt barn inte DS!

    Lycka till nu, jag håller alla tummar och tår! 

    Millan 

  • Kattflickan

    Lindis: Jag hade fel, vi gjorde MKP på en fredag, svaret på måndagen! Så de är snabba med analysen.

    Jag bad läkaren att mäta nackspalten också, hade hoppats på att det hade kunnat lugna mig, men nu blev det ju tvärtom, så jag vet inte om det är ett bra tips, kanske bättre att vara ovetande tills man har det definitiva svaret.

    Det kommer att gå bra!

    Kramar!

    Millan 

  • Kattflickan

    Lindis: De bokade in en sån tid för mig med. Jag ringde dem och frågade om jag verkligen kunde komma så tidigt för MKP och då fick jag reda på att det var en infotid och avbokade den och bokade in tid för MKP. Gav infosamtalet nåt? Vilken antiklimax för dig! Jättejobbigt att behöva vänta.

     

  • Kattflickan

    Trist! Men om två veckor får du göra det iallafall! Visst känns det som man väntar rätt länge på att få göra moderkaksprovet? Och ändå gör man det mycket tidigare än ett fostervattensprov.

     

  • Kattflickan

    Majzzan: Jag förstår dina tankar, sorglig historia men skönt att du fått friska barn efter det! Förstår att du fortfarande tänker på Max, jag tror inte jag kommer sluta tänka på mina barn någonsin, men sorgen bleknar förhoppningsvis.

    Ussika: Du kanske skulle ha bemödat dig med att läsa mer än bara titeln på tråden innan du kommenterade.

    Millan 

  • Kattflickan

    En piece of cake för vem? För föräldern eller barnet? Och vem värderar det? Barn med DS har ofta fler funktionshinder eller fel på hjärta och organ. 

    Jag önskar att det fanns test för fler funktionshinder också, men än gör det inte det. 

  • Kattflickan

    Oj vad mycket som händer!

    Limpan: Håller tummarna för en bra förlossning! Spännande att det så snart är dax!

    Elle: Hoppas verkligen att kub går bra. Jag tror det kommer göra det!  

    Lindis: Du vet att jag håller tummarna för dig på onsdag. Det bara måste gå bra.

    EGO: Vi får remissen för att göra PGD i Stockholm! Vi är jätteglada! Vet att det inte är någon garanti för att vi ska få ett friskt barn, men nu känner vi hopp iallafall. Min blödning har i princip upphört också och läkaren såg idag att ÄL är på gång. 

  • Kattflickan

    Elle: Jätteskönt med ett bra KUB-test! Nu kan ni slappna av! 

    Lise W: Är det så snart du också har BF??? Helt otroligt, vad mycket som hänt sedan den här tråden skapades. Känner du dig nervös?

    Lindis: Om jag fattat det hela rätt så har du ganska lätt för att bli gravid, men ni gjorde ivf pga att du haft ett utomkvedes? Sa läkarna något om det är en fördel att bli lätt gravid på vanligt vis när man gör ivf? Det borde vara så tycker jag. Jag funderar lite över mina chanser. Tror ofta att man inte får ut så många ägg till frysen med ivf pgd utan om man har tur så får man iallafall 1 eller 2 friska ägg som sätts in på en gång. 

    Millan

     

  • Kattflickan

    Bra, då tänker jag rätt. Jag har ju haft hyfsat lätt att bli gravid, på 4e och 3e försöket och om livmodern får ett friskt ägg serverat, direkt insatt, så borde man ha hyfsade chanser att det tar, hoppas jag. Fast, jag får inte ha för höga förhoppningar, då blir det bara magplask! 

    Är du orolig inför imorgon?

     

  • Kattflickan

    Lindis: Försök att ta det lugnt, jag vet hur svårt det är, oron är förskräcklig, jag kunde knappt äta under de dagar jag väntade på beskedet, vilket inte var så bra för att jag var gravid. Men de hade ju också sett en bredare nackspalt, vilket gjorde mig orolig. Håller med om att det kan vara bättre att få ringa dem själv, att titta på telefonen hela tiden är olidligt. 

    Jag tror det kommer att gå bra!  

    Kram!

    Millan 

Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort