• Kattflickan

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Sångerska: Beklagar din lilla flicka, hoppas det går bra nu med dina tvillingar! Kan man inte göra moderkaksprov då?

    Lindis: Ja, vår läkare tittade på nackspalten efter att moderkaksprovet gjorts. Vi hade Karin Eurenius som läkare vid båda moderkaksproven, jag tycker hon var jättebra.

    AlidaC: Grattis till bra KUB-resultat!  Tråkigt att du känner att du inte vill skriva här för att det finns de som skriver dumma kommentarer. 

    Kramar!

    Millan 

  • Kattflickan

    Lindis: Försök att ta det lugnt bara, hoppas du får svar redan på fredag och att det är ett bra svar!

    Tittade läkaren något på bebisen? Kändes det bra att få se den iallafall?

    Tror du är mer nojig pga att det hänt mig 2 ggr. Men tänk på att det är grymt ovanligt! Det är ju i snitt som det är 1 % högre risk och då är det såna som mig som drar upp snittet. De flesta har egentligen ingen förhöjd risk.

    Kram!

    Millan 

  • Kattflickan

    De säger olika till olika personer. Till mig sa hon att de ringer oavsett resultat. Men vi får väl hoppas att de inte ringer er, utan ni får ett brev. Men om hon tittade på barnet och det såg bra ut så är det antagligen inget fel heller. 

    Jag har börjat träna den här veckan, oj vad tungt det är men känns samtidigt helt rätt. Har bestämt mig för att gå ner 5 kg på 2 månader. Då har jag i princip idealvikten. 

    Kramar!

    Millan

     

  • Kattflickan

    Lindis: Jag tycker det låter lovande! Jag har inget att jämföra med men tror att mina bebisar var ganska stilla. Har du känt av moderkaksprovet något? 

     

  • Kattflickan

    Det låter lovande Lindis! Hoppas du får brev på måndag.

    Stämningen är bättre här hemma efter att vi fick beskedet om PGD. VI har varit rätt rejält nere (deppiga) sen aborten, både jag och sambon.  Fast på nåt märkligt sätt så blir vi bara mer sammansvetsade i förhållandet när vi är med om jobbiga saker. Men nu har det varit nog med jobbiga saker de senaste åren.

    Men nu har vi åtminstone lite hopp om att bli familj framöver. Men jag har insett att min dröm om två barn får jag slopa. Får vi ett friskt barn får vi vara jättenöjda.

    Millan

     

  • Kattflickan

    Förstår att du oroar dig. Nästan bättre att de ringer oavsett svar som de gjorde för mig, då vet man ju säkert att telefonen kommer att ringa även om det är ett bra svar. 

    Nej, jag vet inte hur lång tid det tar innan vi får börja. Väntar på att få bekräftelse från Karolinska att de fått remissen, har vi inte fått den om nån vecka så ringer jag och kollar. Har läst i en annan tråd att de fått utvidga antalet PGD nyligen och därför är inte kön lång. Vi har också en okomplicerad analys, Trisomi 21 är ju en vanlig analys. Om det är en ovanlig sjukdom/analys så måste de sätta upp analysen först och då kan det ta lång tid innan man får komma dit. Så det borde gå relativt fort att få komma dit. Jag har nån typ av förhoppning om ett första möte i början av 2012.

    Håller med dig, om det funkar för oss att få ett friskt barn, så orkar vi inte gå igenom detta igen. Min dröm är om det skulle bli tvillingar, fast samtidigt är det en riskgraviditet.

    Millan 

  • Kattflickan

    Jag är lite trött på alla dessa tyckare som bara måste hävda sig genom att säga att de tycker vi har gjort fel. Kanske vi borde bli en sluten grupp istället? Men då kan inte nya som varit med om det vi har hitta hit lika lätt. 

    Lindis: Konstigt att de gör på olika sätt. Till mig sa läkaren att de ringer oavsett resultat. Men de har kanske hunnit ändra sina rutiner?

    Jo, jag tror att för min del kommer IVF PGD att bli som en vanlig ivf. Kanske att återsättningen av ägget blir några dagar senare pga deras analys. Men är inte säker på det. Det som skiljer sig är ju att de gör biopsin och analyserar en cell när embryot är i 8 cells stadium.

    Har du haft mycket problem av hormonerna man tar? Jag har tyvärr påverkats en del humörsmässigt av hormoner när jag ätit p-piller och när jag var gravid.  Fast märkligt nog är jag inte så orolig över IVF proceduren. Vet att jag kan ta mig förbi all smärta och obehag med rätt mentala inställning. Är lite spruträdd, men är helt säker på att jag kommer fixa det.

    Millan 

  • Kattflickan
    JessicaK skrev 2011-10-31 00:50:53 följande:
    Hej alla! Hittade denna tråd och kände direkt att jag har hamnat i rätt sällskap. Min lilla ängel skulle ha varit 3 månader nu, men jag och min man fick ta det jobbigaste beslutet man någonsin kan ta i februari i år :( Efter rul på alla hjärtansdag hittade man markörer som tydde på att barnet hade Downs mm. och efter ett fostervattensprov fick vi det bekräftat. Har aldrig pratat med någon som verkligen förstår vad vi har gått igenom så att läsa allas historier får en att känna att man inte är ensam! Kommer alltid att tänka på den lilla med kärlek och undra. Men att behålla ett barn som läkarna inte tror kommer att överleva graviditeten eller bara kan få leva några år känns som om vi hade gjort det för våran skull och inte för den lilla! Stärkande kramar till alla!
    Hej! Jättetråkigt att du behövt gå igenom samma sak som oss andra. Vi vet hur jobbigt det är! Om du vill fråga oss något så gör det. Jag har inte heller pratat med någon IRL som varit med om samma sak som oss. DS upptäcktes för oss i vecka 12 och då var det nog svårt att avgöra om barnet kunde ha levt. Nackspalten var dock mycket bred hos vårt första barn, 6 mm, vilket indikerar att det troligen är något mer fel också.

    Jag har haft två foster med DS och har troligen en diagnos som gör att 50 % av mina ägg ger upphov till barn med DS. Kommer att få göra IVF PGD för att undvika att det händer igen.

    Jag tycker det känns rätt jobbigt inför nästa helg. Vi har så många ljus att sätta på gravar. Min och sambons mamma är döda, far och morföräldrar och det jobbigaste blir att sätta två ljus i minneslunden där askan av våra barn är strödd.

    Lindis: Har du fått något brev?
     
    Kramar!
     
  • Kattflickan

    Om barnet hade haft kromosomfel så skulle de redan ha ringt! Grattis! är så glad för din skull! Men jag förstår att du vill få brevet nån gång så att du får svaret  svart på vitt! 

    Med mig är det generellt rätt bra. Både jag och sambon har varit på bättre humör efter beskedet om PGD. Jag har dessutom kommit igång med träningen vilket alltid får mig att bli gladare.

    Däremot gjorde jag nåt märkligt idag. Vi har en rätt ny medarbetare, vi pratade på lunchen och hon såg lite undrande ut över att vi bor i hus men inte har barn. Så, jag berättade rakt upp och ner hur läget var. Allt, med barnen som haft DS, min diagnos, IVF PGD. Hon tog det på rätt sätt, verkade inte bli illa berörd eller så och det kändes bra att få prata om det. Men det är inte likt mig. Jag har ju inte berättat för nån annan än chefen på jobbet om senaste aborten. En kollega hade gissat att jag var gravid också, så hon veta. Jag vet inte vad som flög i mig idag.

    Millan

     

  • Kattflickan

    Grattis Limpan! Fantastiskt! Kanske både bra men jobbigt att det gick fort? Hur känns det att vara mamma nu?

    Idag har jag goda och dåliga nyheter! Vi tar de goda först.

    Vår remiss har kommit fram till Karolinska. Jag ringde dem idag och en mycket trevlig dam informerade mig om vad som kommer hända nu. 

    Nu till de dåliga nyheterna. Mitt THS (sköldkörtelhormon) ligger lite för högt. 3,97. Om man ska bli gravid rekommenderas det vara under 2.0. Jag ska ta om provet om några veckor och se vad som händer. Jävla skit, alltid är det nåt. Har lästa att det kan ta lite tid med medicinering att få ner värdet  

    Undrar om jag haft det länge? 

    Lindis: Hoppas du fått ditt brev nu?

    Millan

     

Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort