• Maria05

    Behandling med Trimetoprim vid urinvägsinfektion

    Min dotter står på Trimetoprim för att förhindra att hon får urinvägsinfektion. Läkaren gav idag beskedet att vi skall fortsätta med detta till dottern är 1 år. Jag undrar om det är någon som har erfarenheter av behandlingar med Trimetoprim.
    Hur länge gav du Trimetoprim?
    Märkte du av några biverkningar?
    Har du gett andra antibiotika under längre tid och har tips på hur man gör detta så skonsamt som möjligt för barnet så är jag intresserad.

  • Svar på tråden Behandling med Trimetoprim vid urinvägsinfektion
  • Madden

    Min son på 5 månader äter timoteprim. fast nu bara 0.5 ml. Han ska äta detta i 1 år för att förhindra UVI.Han har reflux på båda nurarna. Jag själv e född med Dubbla urinledare å dubbla njurbäcken. Och har reflux på vänster njure.. Åt Timoteprim i ca 10 år tror jag.. hmm.. Nått mer...?? Jo.. Jag å min son har inte haft några biverkningar..

  • jessica BFapril05

    Till "Madden" Våran dotter är också född med "dubbla system" precis som dej. Jag undrar om du behövt operera dej för detta? Cornelia har haft njurbäcksinflamationer några gånger på grund av detta. Äter nu både Ciproxin och Trimetoprim, hennes vänstra njurer funkar inte som den skall, väntar på operation för att ta bort ca 30-50% av njuren. Dom skall försöka vänta så länge som möljigt inna dom opererar, eftersom hon är så liten.

  • Madden

    jessica BFapril05 : Jag behövde inte Opereras, å jag åt bara Trimoteprim. Har bara haft UVI när jag va liten. Antagligen föddes me det, men märktes inte förrän efter några veckor.. Jag har inte haft några större problem. Förstorad Urinblåsa som en Vuxen´s när ja var liten. Så jag va TVUNGEN att kissa Max me 4 timmars Mellanrum. Fick även en klocka som ringde å hjälpte mejj komma ihåg. Men den va Pinsam i skolan så ja slängde den nånstans.. (Ångrar idag) Men Trimetoprim åt jag tills ja va 10 år tror ja.. Så jag har inte haft det så besvärligt.

    Men min son KAN få opereras tror ja.. Men han hade ju "BARA" Reflux å inte Dubbla som jag. Men då e det ju bara att dem sätter in en liten klaff i njuren där "Hålen" är som inte täpper till. Beror på om detta Läkt tills han e 1 år då vi ska tillbaka på Undersökning.

  • Maria1971

    Har ingen annan erfarenhet mer än att jag själv fick allergishock av det...
    tog det oxå mot UVI
    det e tydligen vanligt att man kan få allergireaktion av det...jag fick det när jag slutade kuren...men alla behöver inte drabbas...Lycka till

  • astral

    Maria1971, hur då menar du? Usch vad orolig jag blir. Det är mycket möjligt att vi kommer att sluta med Trimetoprimet imorgon, vad kan hända då?

  • mammalisa

    Min dotter får också trimetoprim i förebyggande syfte.
    Hon hade urinvägsinfektion som upptäcktes i dec -05, visade inga tecken på det (förutom att jag tyckte urinen luktade lite konstigt) Och nu har vi just fått svar ifrån barnmott. att hon har en reflux. Så nu känner man sig lite deppig för hennes skull....

  • Madden

    mammalisa: Va tror du jag e då?? Min son har ärft detta av mig. Det e jag som gett han den skiten. Önsakr jag kunde få det ogjort. Men han har ju inget ont av det.

  • marvi

    Upp med hakan! Det har gått ett halvår sedan vi fick beskedet (reflux och dubbla system på ena sidan) och nu när jag fått lite perspektiv på det hela känns det inte lika hemskt längre. Det verkar vara en inte alltför ovanlig åkomma. Kom ihåg att det är stor chans (ca 50%) att det växer bort inom ett år. Visst finns det de som har otur och får långtida besvär men det är dumt att ta ut tråkigheter i förskott.

    Jag försöker tänka som så att det finns många värre saker att råka ut för, detta ska inte hindra mig från att glädjas över vår i övrigt perfekta lilla tjej!
    Lycka till!

  • Madden

    Marvi: Jo jag har erfarenhet av det.. Jag e född me samma fel å har levt me det i ca 16-17 år. NU e ja 20 å det har växt bort tror jag.

  • mammalisa

    madden:
    jag förstår dig, men ändå är det ju inte ditt fel, du har ju inte valt att ge honom det.
    Men jag försöker också tänka som så att hon har ju inte ont av det, hon är ju lika go & glad ändå....

Svar på tråden Behandling med Trimetoprim vid urinvägsinfektion