• Mini Angla

    Hur gammalt var barnet när ni hade barnvakt första gången?

    Som rubriken säger... hur gammalt var barnet när ni hade barnvakt första gången?

    Berätta gärna om ni tycker att det var en bra ålder eller om ni skulle göra annorlunda om ni fick chansen.
    Jag är också nyfiken på hur ni valde ut person att sitta barnvakt, så berätta lite om det också om ni vill.


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-11-08 11:41
    Och ni som ännu inte haft barnvakt får gärna kryssa i vid vilken ålder ni tror att ni kan tänka er ha barnvakt första gången.
  • Svar på tråden Hur gammalt var barnet när ni hade barnvakt första gången?
  • gnuttenn

    Vi hade barnvakt när dottern va runt 1 månad, hon sov hela tiden under den perioden och vaknade bara för att äta. Det va bara någon timme och det känndes inte jobbigt för vi vet att hon sov..
    Men nu är dottern 5 månader och nu skulle jag inte klara av att lämna bort henne, för nu är hon mer medveten om omgivningen och sover inte hela tiden.. :)


  • Belleles

    Jag röstade 7 månader för det var då vi hade barnvakt över natt för första gången men den allra första gången var han lite mera än 3 mån. Jag och maken var på Betnér och då var hans moster barnvakt några timmar.

  • Jempajenny

    Vi hade barnvakt första gångerna i sommar då Agnes var nästan 2 år fyllda. Första gången hade våra grannar henne ca 1,5 timme så vi skulle kunna åka på RUL med lill*syskonet i magen. Andra gången är väl den gång vi räknar som barnvakt på "riktigt" då hon var med farmor och farfar över natten när vi var på konsert och sov över på hotell.

    Men Agnes har ju gått på förskola sedan januari i år, så vi har ju lämnat henne mer än så.

    Anledningen till att vi inte haft barnvakt förr är att vi bor långt ifrån släkt som kan passa henne.


    ♥ Jempajenny, Agnes och bebisen i magen: jempajenny.bloggagratis.se
  • Formfin

    Min dotter var 4 månader första gången vi hade barnvakt, då var mornor barnvakt medan jag och min man åkte till ikea, var borta kanske 3 timmar. Sen passade en kompis till mig dottern medan jag och mannen var på rutin-ul med nästa bebis. Då var hon 8 månader ungefär. Då handlade det visserligen bara om ca 40 min.
    Första gången hon sov borta över natten var hon 8½ månad och då var det hemma hos mormor, gick jättebra.

  • pluvdo

    Sonen var väl ett par-tre veckor gammal eller så. Jag åkte iväg till en kompis i några timmar på kvällen och sonen var med mina föräldrar. Fast jag vet inte riktigt om det räknas eftersom vi bor hos dem. Jag är i alla fall ensamstånde med sonen så då kände jag att jag behövde en kväll ensam hos en kompis för att hämta igen mig. Sedan var han bortrest med mina föräldrar under en helg när han var fem månader också. Det gick bra.

  • Caranlachiel

    Första gången vi hade barnvakt var sonen 4 månader. Jag och min man ville ha en kväll och natt för oss själva och mina föräldrar fick ha honom hemma hos sig. Jag delammade så de gav honom ersättning när vi var borta.

    Jag tycker det var en bra tidpunkt att introducera barnvakt. Visst, jag ringde en gång för att kolla hur det gick och man var ju lite smånervös. Men just av den anledningen tyckte jag det var bra att börja så tidigt - både för min (och pappans) och barnets skull.


    Lill-Erik kom till oss 2009-04-06!
  • Zeppa

    Första gången vi hade barnvakt då varken jag eller pappan var med den äldste sonen var när han var över ett år, vi firade vår bröllopsdag med en middag ute. Den yngste på 8 mån har inte haft barnvakt än och det lär nog dröja det också. Inte vår grej att göra saker utan barnen, egentiden tillsammans får vi på kvällen när barnen sover.
    Men vi har faktiskt planerat att någon gång nästa sommar/höst dra iväg en natt bara vi två =)


    Fånga dagen
  • nica83

    Sonen var ca 3 månader och vi firade "vår dag" på finrestaurang. Farmor var barnvakt hemma hos oss, vi var väl borta en sisådär 4-5 timmar. Hon erbjöd sig så därav blev det hon som fick passa, någon av de andra mor/farföräldrna hade gått lika bra.


    - Lycklig mamma till J -
  • La Lola

    Hedda var 5 mån (svarade 5 mån).
    Alma var 6 mån.


    *mamma till Alma 10 år (-00) och Hedda 1 år (-09)*
  • La Lola
    La Lola skrev 2010-11-08 12:28:14 följande:
    Hedda var 5 mån (svarade 5 mån).
    Alma var 6 mån.
    Det var en lagom ålder för oss.
    Det var min syrra som passade barnen.

    Det är alltid hon som är barnvakt.
    Vi har ingen annan att fråga.
    *mamma till Alma 10 år (-00) och Hedda 1 år (-09)*
Svar på tråden Hur gammalt var barnet när ni hade barnvakt första gången?