• StaffenAssar

    Glad- resursen ska gå teckenkurs! Vi har ju haft en massa trassel med just den biten och det tog ett år innan personalen på O´s avdelning gick teckenkurs... Han är ju inne på sin tredje resurs (som är superbra) och hon har gått många teckenkurser och är bra, de andra hade lärt sig lite tidigare och fick hjälp av logopeden med lite tecken men de hade inte gått kurs och det hette hela tiden att "de ska gå kurs"... Nu under våren har två personal på O´s avdelning gått kurs (inte hans resurs eftersom hon redan kan och har gått flera), så det är nu bara en tredje som saknar men det är en vikarie... På O´s dagis jobbar de med tecken i hela barngruppen nu, de har veckans tecken och så, det är ju jätteviktigt! Och L som är så duktig och har kommit någonvart med tecknandet, det handlar ju om att han ska kunna bli förstådd också! Och han har rätt att få hjälp att utvecklas efter bästa förmåga, att inte ha en teckenkunnig person som jobbar med honom hela dagarna tycker jag låter väldigt konstigt för att uttrycka mig milt... Det är ju L´s sätt att kommunicera! Fråga dem om de skulle neka ett barn med hörselskada en tecknande resurs... Be om hjälp från hab! För O´s del var det ju okej att de bara kunde lite tecken egentligen när han började eftersom vi tecknade en del hemma och han ju inte alls brydde sig och behövde andra saker i början, mer det motoriska, men för L har det ju lossnat med tecken, och han använder dem ju verkligen. Nä, jag får faktiskt ont i magen, jag tycker du ska dra igång stora drevet. Det är inte okej att neka ett barn någon som förstår hans typ av kommunikation när de har möjlighet att ordna det! Det är som att H tex skulle gå på en förskola där ingen förstod svenska, de tar ifrån L hans möjlighet att kommunicera. Och ja, det är väl bra att de har en tanke kring hur de ska göra, och att resursen är villig att lära sig, men jag tror att alla vi som provat/håller på med TAKK vet att man i princip behöver gå kurs för att förstå hur man ska utföra de tecken som står i boken... Och nej, de ska inte kopiera er bok, de ska isf skaffa en egen.
    Prata med hab, be dem om hjälp.
    Förlåt om jag gör dig orolig, det löser sig alltid, och eftersom ni ju tecknar med L hemma så tror jag absolut inte att allt kommer att stanna av, men jag blir jättearg när jag läser detta, det är f-n snudd på diskriminering!
    Kram 

  • StaffenAssar

    Salibe och Pinguu - Välkomna hit {#emotions_dlg.flower} 

    Glad - Toppen att det verkar lösa sig med dagis! Du får berätta mer när vi ses Solig

  • StaffenAssar

    Miss79- jag har för mig att det tog ungefär en månad innan vi hörde från fk ang vårdbidraget, men jag kan komma ihåg fel...

    Lustigt det där med att du skriver att du kände hur sällsynta våra barns diagnoser är, jag känner faktiskt nästan tvärtom för det mesta Men sedan tänkte jag lite längre och insåg att jag har aldrig varit på någon sådan informationsdag för alla typ på hab, utan vi har ju gått på tittut där vi blev satta i typ "övrigt"-gruppen eller "inte ds"-gruppen, och där kändes det som att nästan alla hade kromsomknas... Och sedan gått på "ovanlig kromosomavvikelse"-föreläsningar och så hittat er här och i klamajs tråd, så jag känner snarare att världen är full av ovanliga kromosomavvikelser... Tänk så olika! Fast jag vet ju så klart att så inte är fallet, men ändå. Men jag känner mig lite glad över att jag inte känner mig så ovanlig med O som jag nog är. 

    Skönt att höra att det känns bra med resursen än så länge  


  • StaffenAssar

    Miss 79 - jag förstår dina tankar om juklapp... Inte riktigt samma att andra inte förstår, men mer att ingen vet vad de ska köpa, och inte vi heller... För O gillar ju liksom ingenting speciellt mycket... Jag tycker att det är jättejobbigt faktiskt, och det slutar med att de flesta köper kläder eller presentkort istället. Presentkort tycker ju jag som shoppingtokig mamma är kul, men jag tvivlar på att O uppskattar det. Kläder uppskattar han ju inte heller, och jag är ju så knepig så jag vill helst välja själv vilka kläder han ska ha. Dessutom är det så att båda mina barns garderober är överfulla och de oftast har en hel del plagg även i nästa stl (ja, jag skrev ju att jag var shoppingtokig...) så de behöver verkligen inga kläder heller. Mycket knepigt det där. Jag går faktiskt till och med så långt som att O inte ens bryr sig om sin födelsedag, vilket känns ännu värre. Det känns liksom tråkigt att ordna kalas då, när han helst inte vill träffa en massa folk... Så särskilt O´s födelsedag men även julen är rätt ångestfyllda för mig nu för tiden, men det blir väl bättre.


  • StaffenAssar
    Mrs West skrev 2011-08-29 20:45:45 följande:
    Rnb, har din kille genomgått en autismutredning innan ni blev beviljade ibt? Jag tycker att min son uppvisar autistiska tecken i det sociala samspelet. Träffade idag Hs läkare som tycker att han nu ska utredas för autism för att sen få börja träna ibt. Men kön var lång till utredningen och det blir nog inget i höst. Lite surt tycker jag. Men jag har lite övningar och vi sa att vi skulle börja lite ibt redan nu. Så berätta gärna hur ni tränaf och hur det går, så ska jag oxå dela med mig. Staffen, känner igen mig i det där med att sonen inte riktigt uppskattar nåt, eller jo, till en början men han tröttnar ganska snabbt. Jag har hört talas om en liten robot, "keepon", den dansar när man sjunger och så kan man kittla den osv. Den utvecklades från början till autistiska barn. Vi funderar på en sån till julklapp.
    Spännande med roboten! Men O kan ju varken sjunga eller kittla, så det blir nog ingen till honom... Men han har faktiskt en sådan här kortirocken.se/product.php de kallas ju empatidockor och ska från början ha utvecklats för barn med funktionshinder (kanske autism?) och den tycker han faktiskt om. Den är anatomiskt korrekt, så han brukar pilla den i naveln och så, men den duger ju bara en kort stund förstås. Fast den är jättebra, han kan peka ut naveln, öronen, munnen, fötterna, näsan osv på den och på sig själv och det känner jag ändå är ganska stort, att han kan förstå att dockan också har en navel och öron och så. Men ögonen går av någon anledning inte in, han kan inte peka ut sina egna ögon och inte dockans heller, han förstår av någon anledning inte vad ögon är min lille tokfrans Och så kramar han den och säger mmmmm Solig Men det var också den enda present som han faktiskt tyckte om nu när han fyllde år, och gissa om det tog tid att hitta den... Och sedan ville ju min mamma och T´s mamma och diverse andra "sno" den presenten för att de inte kom på något själva men det fick de minsann inte, för vi kunde ju inte heller komma på något annat. Sedan har han iofs en sådan här också www.fisher-price.com/fp.aspx&e=detail&pcat=bulnl&pid=30407 som går hem en stund.
  • StaffenAssar
    StaffenAssar skrev 2011-08-29 20:59:32 följande:
    Spännande med roboten! Men O kan ju varken sjunga eller kittla, så det blir nog ingen till honom... Men han har faktiskt en sådan här kortirocken.se/product.php 87 de kallas ju empatidockor och ska från början ha utvecklats för barn med funktionshinder (kanske autism?) och den tycker han faktiskt om. Den är anatomiskt korrekt, så han brukar pilla den i naveln och så, men den duger ju bara en kort stund förstås. Fast den är jättebra, han kan peka ut naveln, öronen, munnen, fötterna, näsan osv på den och på sig själv och det känner jag ändå är ganska stort, att han kan förstå att dockan också har en navel och öron och så. Men ögonen går av någon anledning inte in, han kan inte peka ut sina egna ögon och inte dockans heller, han förstår av någon anledning inte vad ögon är min lille tokfrans Och så kramar han den och säger mmmmm Solig Men det var också den enda present som han faktiskt tyckte om nu när han fyllde år, och gissa om det tog tid att hitta den... Och sedan ville ju min mamma och T´s mamma och diverse andra "sno" den presenten för att de inte kom på något själva men det fick de minsann inte, för vi kunde ju inte heller komma på något annat. Sedan har han iofs en sådan här också www.fisher-price.com/fp.aspx& e=detail&pcat=bulnl&pid=30407 som går hem en stund.
    Jahapp, då testar vi länkarna igen då
    Den första länken är denna:
    kortirocken.se/product.php
    och den andra är denna:
     www.fisher-price.com/fp.aspx&e=detail&pcat=bulnl&pid=30407
Svar på tråden Ovanlig kromosomavvikelse