• Anonym (Känslig?)

    Svärmor..vara med under förlossning!! Orespekterad

    Jag är nästan i mitten av min graviditet. När vi berättade för min svärmor att vi väntade barn blev hon jätte glad.


    (vilket jag tycker är jätte kul) Hon frågar sedan om hon får vara med på RUL, i o med att jag o sambon har varit på ett VUL och ett UL redan tyckte jag att det känndes okej att hon va med. Idag när jag pratade i telefon med henne kommer det fram att hon sagt till min sambo att hon vill vara med under själva förlossningen. Han ska tydligen ha svarat att han inte tror jag vill det, men hon säger att hon visst ska det, och att hon ska prata med mig om det.


    När jag pratar med henne så säger jag - NEJ, jag vill inte att du ska vara där, jag vill knappt ha min man där. Varpå hon svarar att hon vill vara ett stöd och cocha mig. Jag tackar då för erbjudandet IGEN och säger att det räcker med min man. Hon säger då får jag sitta utanför och vänta och direkt när bebisen är ute vill jag komma in. Jag försöker igen förklara att vi säkert kommer vilja vila ett par timmar kanske tom ett dygn innan besök..
    Hennes svar är att - ja med då får du vila, så får min son komma ut med mitt barnbarn till mig.

    Jag vill helt klart att hon tillsammans med mina föräldrar är den första som ska träffa bebisen, Jag älskar verkligen min svärmor. Men jag vill själv ringa när vi (jag) är redo och välkommna henne och mina föräldrar samtidigt..Är det fel?

    Är jag knäpp och överkänslig? Jag vill inte att hon ska sitta utanför...

    Min man tycker förövrigt att det vore konstigt om hon inte kände så, Och att "alla" vill träffa sitt nya barnbarn på en gång. Jag tycker att när jag talar om att jag inte vill ha henne där just då borde hon respektera detta.?!

    Jag vill inte ha någon sympati...utan era åsikter om jag är överkänslig eller om jag reagerar normalt?

  • Svar på tråden Svärmor..vara med under förlossning!! Orespekterad
  • vivianne
    Anonym (Känslig?) skrev 2010-12-04 13:28:42 följande:

    Har idag visat sambon tråden. Han läste det jag skrivit och jag visade honom 3 av era inlägg som jag tyckte var otroligt bra.


    Efter kramade han om mig och sa att hon är välkommen när vi känner oss redo, tidigast dagen efter!!
     Åhhå vilken lättnad, nu vet jag till 100% att jag och mannen spelar på samma plan halva.

    Dock kommer vi inte ha någon diskussion med henne, tar hon upp det igen kommer vi prata med henne, gör hon det inte kommer vi vara övertydliga och informera henne om detta ca en månad innan BF,
    Men vi kommer även berätta att hon blir den första som får veta att h*n har anlänt och tillsammans med mina föräldrar är hon den första som är välkommen att träffa bebis!!

    Tack för all styrka, alla råd och tips!!!

    kramar!


    Härligt att det löst sig! Och att du helt utan blandade känslor kan se fram emot ert kommande barns "födelsedag".
  • danosani

    Gud vad skönt att det löst sig!
    Hade då aldrig velat ha med ens min egen mamma när jag föder barn, jag är t o m tveksam till att någon av mina föräldrar ska få köra oss till förlossningen! Du har absolut inte överreagerat... Hon har faktiskt inget där att göra om inte du som födande kvinna känner att hon har något att bidra med. Ja, alla vill träffa det nyfödda barnet med en gång, men man sansar sig! Punkt slut!


    Nike Mathilda 080926 - BF 110416
  • Anonym

    Men herreud, vad arg jag hade blivit för att hon inte verkar fatta!

    Inte en chans att jag hade gått med på varken det ena förslaget eller det andra.
    Du har fullkomligt rätt och det är enbart du som kan bestämma hur det ska vara.

  • livsmedel
    Anonym (Känslig?) skrev 2010-12-04 13:28:42 följande:

    Har idag visat sambon tråden. Han läste det jag skrivit och jag visade honom 3 av era inlägg som jag tyckte var otroligt bra.


    Efter kramade han om mig och sa att hon är välkommen när vi känner oss redo, tidigast dagen efter!!
     Åhhå vilken lättnad, nu vet jag till 100% att jag och mannen spelar på samma plan halva.

    Dock kommer vi inte ha någon diskussion med henne, tar hon upp det igen kommer vi prata med henne, gör hon det inte kommer vi vara övertydliga och informera henne om detta ca en månad innan BF,
    Men vi kommer även berätta att hon blir den första som får veta att h*n har anlänt och tillsammans med mina föräldrar är hon den första som är välkommen att träffa bebis!!

    Tack för all styrka, alla råd och tips!!!

    kramar!


    Mycket skönt att höra!
    All lycka till er.
    Vera bera 100320
  • Flicka88

    När mina barn föddes så var det så att ingen fick komma på besök på varken bb eller förlossning. Ville man träffa någon anhörig fick det ske ute i den allmänna cafeterian. Inne på förlossningen fick man för övrigt bara ha med sig en person.

    Sen hade dom så att man fick välja om dom skulle tala om att vi var inlagda på förlossning/bb eller inte, om någon ringde och frågade.

    Stå på dig ts och lycka till!


    ~Zackarias 090814~ ~Alexander 100725~ Blendshes.blogg.se
  • Sar

    Det hade inte funnits på kartan att någon annan än min sambo skulle vara med på förlossningen. Och eftersom jag har haft väldigt tungt med att det tog flera timmar innan jag fick tillgång till mina egna barn efter första förlossningen (prematura tvillingar) så var jag oerhört noga med att säkerställa att jag skulle få tillgång till bebin direkt. De där timmarna med bebin hud mot hud på min mage var rena balsamet för själen och läkte faktiskt lite "sår" från förra gången också. Hade absolut inte velat att sambon skulle springa och visa upp bebin.

    Eftersom din svärmor verkar gränslös tycker jag nog att du och sambon också ska diskutera framtiden. Ett troligt scenario är kanske att du bara vill ligga och bonda och amma bebin första dagarna. Har svärmor då fått träffa bebin dagen efter förlossningen på bb så kanske hon kan ge er lite egentid första dagarna hemma.

    Bra att din sambo nu har förstått men han verkade rätt "flat" i din trådstart så det gäller nog att se till att vara överens även senare ang. hur stor plats mor- och farföräldrar får ta. 

  • 3 barns mamma84

    Ts jag vet exakt hur du har det.
    I en annan tråd fick jag super hjälp av folk som sa att jag skulle stå på då jag skulle få kejsarsnitt om 4 dagar och det är min dag och sambons dag och jag sov inte något på nätterna då hans mamma tvingade sig på min/vår förlossning fast jag sa nej att det ville jag inte men hon sa ''jag ska med så är det bara'' jaha vadå att hon vägrar förstå.
    Men igår fick jag modet tack vara alla och tog fram henne på sambons msn och skrev till henne snällt jag vill inte du följer med oss på onsdag du kan komma med barnen nästa dag då e jag vaken efter narkosen och kan hålla huvudet på plats typ.
    MEN än idag har jag inte fått något svar och hon ska vara barnvakt men det får vi se vad som händer.
    Hon är på tvingare ..


    ♥Ebba 050607 Amadeus 080814 Elias 101208♥
  • Anonym

    Herregud vad jag känner att det bubblar i mig av ilska när jag läser det du skriver. Det förstår vem som helst att alla vill träffa bebisen så fort som möjligt men det är ERT barn och man behöver all tid för sig själva som man bara kan få.
    När mitt barn föddes träffade vi mina föräldrar 4 dagar efteråt för att dom hämtade oss på bb. Sen stannade dom en stund men jag ångrar så jäkla mycket att jag inte bad dom åka hem med en gång. Alla ville såklart hålla och togför givet att de skulle få det och jag blir arg för jag borde inte låtit dem göra det. Det säger till och med alla på bb/neo osv, att man ska vara extra försiktig i början, det räcker att andra tittar.
    Strunta i att säga till när det är på gång så ni får den tid ni vill ha och behöver, den kommer aldrig tillbaka igen.

    lycka till med liten!

  • Anonym

    mina svärföräldrar gjorde just så när vi skulle få första, de förstörde nästan hela upplevelsen o jag har inte förlåtit dem än 10år senare. svärfar kom in i rummet o ung o dum som jag var körde jag inte ut honom.. när sen bebisen skulle ut ville svärmor inne då sa jag nej.. tyvärr var nått fel o de tog bebisen direkt o sprang iväg med min man o självklart hans mamma i släpptåg.. hon fick se min bebis innan mig... jag känner mig bitter ja det gör jag o kommer nog alltid göra. med de andra barnen har de inte fått veta att de kommit ut förrän efteråt när vi kännt oss redo, visst lite sur e de för att de inte fått veta innan men så kändes bättre för oss..
    min man ville ha sin mamma o hon ville med, jag sa nej han blev sur, o hade han inte sagt nej till sin mamma hade han oxå fått stå utanför då hade jag hellre fött själv

  • akademikern

    TS - vad bra att det ordnar sig för er! Självklart ska din känsla respekteras (men jag tror det är väldigt vanligt för förstagångsmammor att få sina känslor ifrågasatta och överkörda).

    Förstår faktiskt inte att man ringer runt till släkten när värkarna kommer igång. Själv skulle jag aldrig komma på tanken, situationen är väldigt privat och rör enbart mig och min familj. Vi har ringt någon timme efter att förlossningen är över, sist var det nog närmre fyra timmar efteråt. Men vi är alla olika, och om man ringer och berättar att förlossningen är på gång men att man tydligt säger att man INTE vill ha dit familjen, så tycker jag det är extremt knäppt av dem som inte lyssnar och respekterar detta.

    Känner igen de känslor som många mammor skriver i tråden, om okänsliga släktingar som rycker nyfödd bebis ur famnen. Det har känts felfelfel för mig också, och ändå låter man det ske. Ett tips kan ju vara att bära i elastisk sjal, det finns inte en chans att någon norpar bebisen ur en sådan (med mindre än våld) plus att man kan göra så väldigt mycket med bebisen nära då, fixa fikat till de där som kommer (fast man inte orkar), gå ut med soporna - you name it. När jag tänker efter ska jag nog köpa en sådan själv så slipper jag de där situationerna vid nästa bebis Skrattande

Svar på tråden Svärmor..vara med under förlossning!! Orespekterad