• Anonym (Känslig?)

    Svärmor..vara med under förlossning!! Orespekterad

    Jag är nästan i mitten av min graviditet. När vi berättade för min svärmor att vi väntade barn blev hon jätte glad.


    (vilket jag tycker är jätte kul) Hon frågar sedan om hon får vara med på RUL, i o med att jag o sambon har varit på ett VUL och ett UL redan tyckte jag att det känndes okej att hon va med. Idag när jag pratade i telefon med henne kommer det fram att hon sagt till min sambo att hon vill vara med under själva förlossningen. Han ska tydligen ha svarat att han inte tror jag vill det, men hon säger att hon visst ska det, och att hon ska prata med mig om det.


    När jag pratar med henne så säger jag - NEJ, jag vill inte att du ska vara där, jag vill knappt ha min man där. Varpå hon svarar att hon vill vara ett stöd och cocha mig. Jag tackar då för erbjudandet IGEN och säger att det räcker med min man. Hon säger då får jag sitta utanför och vänta och direkt när bebisen är ute vill jag komma in. Jag försöker igen förklara att vi säkert kommer vilja vila ett par timmar kanske tom ett dygn innan besök..
    Hennes svar är att - ja med då får du vila, så får min son komma ut med mitt barnbarn till mig.

    Jag vill helt klart att hon tillsammans med mina föräldrar är den första som ska träffa bebisen, Jag älskar verkligen min svärmor. Men jag vill själv ringa när vi (jag) är redo och välkommna henne och mina föräldrar samtidigt..Är det fel?

    Är jag knäpp och överkänslig? Jag vill inte att hon ska sitta utanför...

    Min man tycker förövrigt att det vore konstigt om hon inte kände så, Och att "alla" vill träffa sitt nya barnbarn på en gång. Jag tycker att när jag talar om att jag inte vill ha henne där just då borde hon respektera detta.?!

    Jag vill inte ha någon sympati...utan era åsikter om jag är överkänslig eller om jag reagerar normalt?

  • Svar på tråden Svärmor..vara med under förlossning!! Orespekterad
  • Anonym (....)
    Anonym (vit lögn?) skrev 2010-12-03 22:33:18 följande:
    Kan du inte dra till med en vit lögn? Typ att man inte får ta emot besök på BB? Så var det när jag födde för ett år sen. Bara pappan och barnets syskon var välkomna pga. svininfluensan. Se bara till att mannen din är med på noterna..
    Så är det fortfarande på många bb, att det bara är pappan och syskon som får komma och besöka.
  • M2003

    Absolut inte! Säg som det är, du vill inte och be henne respektera det! jag hade inte heller velat det vid mina förlossningar! Det räcker med maken ...instämmer!

  • Laeticia09

    SNÄLLA DU... Det är du och ingen annan som bestämmer hur du ska ha det under din förlossning. Din man ska lyda din minsta vink.

  • Laguna

    Du är allt annat än överkänslig, din svärmor är däremot för "gåpåig". Jag skulle få panik om nån satt i väntrummet. Har hon glömt bort hur det är att föda barn?
    Lycka till med förlossningen.

  • Baryk

    Ett alternativt svar till din sambo: "ja då får du väl välja då om du vill att du eller din mamma ska vara med, eftersom bara en får vara med på förlossningen". För så verkar det ju vara på många ställen, att EN person får följa med dig in på förlossningen. Misstänker att sambon nog gärna vill vara med... För som jag förstått det så är det inte bara svärmor som vill med, sambon tycker också att det är ok?! Vilket nog är det största problemet. Hoppas det går bra för dig att förklara för dem hur du känner och hur du vill ha det. Lycka till!

  • Anonym (Lotte)
    mamita64 skrev 2010-12-03 18:14:59 följande:
    men herregud.
    Jag har inte visat mig naken för mina föräldrar sedan mellanstadiet och skulle inte heller vilja det men det vore väl inte någon katastrof. Däremot skulle jag inte vilja vara naknare än naknast inför svärmor. Är det så svårt att fatta skillnaden?
  • Mabaja

    jag tyckte att det var jobbigt att mina svärföräldrar kom samma dag som vi kom hem från bb. och sen vilja hålla henne! Vi var nyblivna föräldrar och Wilda var ett dygn... Jag var absolut inte redo och jag ångrar mig djupt att min man inte sa ifrån! Nu tror de att de har rättighet att hålla så fort de kommer innanför dörren!

    Jag tycker inte alls att du överreagerar!


    Wilda 101010, mabaja.blogspot.com
  • Nojnen

    Självklart är det du som bestämmer vem som ska vara med på förlossningen.
    Minst ett dygn innan någon får besöka oss.
    Dels kommer förlossningen kanske att vara en prövning i sig, men om bebisen kommer tidigt på morgonen så har ni inte fått sova på kanske ett dygn. Orkar man med besök då? Nix pix!! Jag hade storstrejkat!!
    (Min man älskar verkligen sin svärmor, men jag berättade för honom om ditt dilemma och hans kommentar är:
     - Så gör de ju mycket i USA, men va fan ska hon där och göra!!? Nej, aldrig!!)

    Stå på dig!! Lycka till!!


    Mirakel kan ske, ge inte upp hoppet! Gravid med första barnet, BF 3 maj 2011
  • Anonym

    Jag tror jag tappar hakan. Du är INTE överkänslig. Här har du full rätt att känna som du gör. Kan hon inte respektera det så kan man ju undra om hon saknar några små vänner i huvudet. Ta upp detta med henne ihop med din man (för jag hoppas att han stöttar dig i detta) och säg till henne att hon får vänta att träffa bebis tills ni känner er redo. Säg att ni inte vill ha henne med på förlossningen. Hon kan sitta hemma i lugn och ro och invänta samtal från er.

  • Trinity78

    Shit, jag skulle bli skiträdd och förbannad om min svärmor krävde att få vara med på förlossningen! Jag älskar min svärmor, hon är jättebra på många sätt men jag skulle inte ens vilja ha med min egen mamma där. Min man - ja. Svärmor - absolute inte!


    Reproductively challenged
Svar på tråden Svärmor..vara med under förlossning!! Orespekterad