• Anonym

    Så jävla trött på mina kolleger !!!! Jag måste jobba ännu en julafton !!!

    Fan vad less jag blir !!! Jag har precis fått besked att jag inte får semester på julafton.
    Som vanligt har alla småbarnsföräldrar lagt in om föräldraledigt och där kan chefen inte neka ledighet.Och några ordinarie måste jobba.Vi kan inte lämna verksamheten åt enbart vikarier säger min chef.
    Jag har jobbat  många julaftnar på raken  nu så jag hade verkligen hoppats på ledigt i år.
    Jag har inga barn och kommer inte heller att få några men jag vill väldigt gärna fira julafton med mina syskon och deras härliga ungar.
    Jag vet att mina kolleger har lagen på sin sida så det behöver ingen upplysa mig om men jag blir frustrerad i alla fall.Och jag har talat om för min chef vad jag tycker om det här men får inget gehör.
    Piss !!! 

  • Svar på tråden Så jävla trött på mina kolleger !!!! Jag måste jobba ännu en julafton !!!
  • pappa1976
    Eisa skrev 2010-12-07 18:40:21 följande:
    Men det är väl SJÄLVKLART att småbarnsföräldrar ska ha förtur på att vara lediga på julafton. Barnen ÄR viktigast, alltid, inte bara på julafton. Barn vill vara med sina parents på jul.
    Varför skall det vara självklart?!?!?!
  • pappa1976
    Anonym (74) skrev 2010-12-07 18:52:09 följande:
    Det går precis lika bra för barnfamiljer att fira jul på ett annat datum. Det är inte bara barnlösa som kan fira andra dagar än julafton!
    håller med!
  • Anonym
    Anonym (2) skrev 2010-12-07 18:24:15 följande:
    Nej har man ansökt 2 mån innan så får man inte neka föräldraledighet!
    Jo, det får man! Tänk om alla skulle lägga in om fp...
  • Nightmare
    Anonym (2) skrev 2010-12-07 18:24:15 följande:
    Nej har man ansökt 2 mån innan så får man inte neka föräldraledighet!
    Du kanske skulle ta och läsa på om det en gång till innan du uttalar dig om något som du inte har koll på! .
  • Anonym
    Anonym skrev 2010-12-07 16:54:41 följande:
    Självklart ska dina kollegor vara lediga. När du själv får barn kommer du att fatta...
    vilken ***** trög kommentar. precis lika trög som de från Anonym (2). så, om man inte VILL ha barn. eller kanske inte KAN FÅ. då ska man offra sig för alla som har skaffat dessa? ni som har barn verkar tro att det är nästa generations små presidenter allihopa. förlåt, men jag tror barn klarar sig utmärkt med en förälder på julafton (för är man ensamstående kan jag tycka att det är specialfall). om de gråter en skvätt - so what? livet är inte alltid rättvist. bättre de lär sig det tidigt.

    helt enkelt:

    egoföräldrar - ge er! era barn är bara speciella i era ögon. inte i spec många andras. ska de utövande kristna få förtur på er kanske? de firar ju faktiskt jul av riktiga anledningar och på "rätt" sätt. för julen är inte alls barnens högtid. det är bara BR leksakerkatalogen som får er att tro det. Och julkalendern då, den fanns väl också när jesus föddes antar jag? 
  • Anonym
    Eisa skrev 2010-12-07 18:40:21 följande:
    Men det är väl SJÄLVKLART att småbarnsföräldrar ska ha förtur på att vara lediga på julafton. Barnen ÄR viktigast, alltid, inte bara på julafton. Barn vill vara med sina parents på jul.
    barn är inte alls viktigast på jul. vart har alla fått det ifrån? barn dör inte av att ha en förälder hemma på julafton? herregud, hur sköra tror ni att dom är?? klart NI vill va hemma o lite lediga när era kollegor sliter. skyll inte det på barnen. att ni vill se dom öppna klappar e faktiskt ingen rätt till förtur på ledighet. hade jag jobbat med såna jobbiga människor hade jag gjort det till en sport att se till att de får så liiiiite ledigt på jul alla år efter att deras barn fyllt 8. elakt? - javisst. bryr jag mig om det - inte ett dugg!!! Skrattande hade sjukanmält mig om så krävs..
  • Anonym (Lika för alla)

    Klart det ska vara rättvist anser jag, vare sig man har barn eller ej... ingen vill väl egentligen jobba på julafton och alla har ju en familj med eller utan barn så vill man spendera högtiderna med dom.

    Barn har dessutom ofta 2 föräldrar och en är ju förhoppningsvis hemma medan den andra jobbar samt att jobbar man inom vården så jobbar man antingen dag eller kväll vilket ger lite tid att fira.

    Sluta klaga eller byt yrke om det inte passar... Då folk inom vården jobbar dygnet runt, året om!

  • Anonym (straffar sig)

    Vi har några sådan ego-föräldrar hos oss. Antingen tar de föräldraledighet eller vab, men jag kan lova att det straffar sig för dem i längden. T.ex vid löneförhandling, fördelning av arbetsuppgifter eller om de någon dag behöver gå hem tidigare. De är inte direkt uppskattade av varken arbetsgivare eller kollegor och behandlas därefter. Den dag deras barn är 8 år lär de få stå rejält tillbaka vid ledigheter. Det är ingen som är beredd att ställa upp på dem.

  • Anonym (Mrs nice)
    Anonym skrev 2010-12-07 18:40:41 följande:
    Måste fråga alla er som har speciella scheman över storhelger. Gäller det nyår, påsk , pingst och midsommar också då eller?
    Jag tänker fortsätta att ta ut fp på julafton så länge jag får. Innan jag fick barn jobbade jag varenda julafton ( i år jobbar jag inte ens enligt schemat ). De övriga  juldagarna gör mig inget att jobba.
    Hos oss har det dock inte varit något problem tidigare då alla som velat ha semester fått det beviljat pga att vi har så bra, vana vikarier som vill tjäna pengar och gärna jobbar storhelg.
    Vi har jul, nyår, midsommar, påsk som "tunga" helger resten kommer som lätthelg man har alltid en tung helg o en lätt helg om året. I runda slängar jobbar man var 4 år julaftons kväll med juldagens morgon. Har man en tung helg då tar man inte föräldrarledigt utan byter med en kollega ibland går det o ibland inte, det är bara arbetsplatser med låg arbetsmoral o dålig stämning som tillåter FL över tunga storhelger. Verkar som jag är lyckligt lottad med bra arbetskamrater:)
Svar på tråden Så jävla trött på mina kolleger !!!! Jag måste jobba ännu en julafton !!!