**Den stora feta LCHF-tråden**
Dom smakar precis som riktiga pannkakor.

får väl bli pannkaksbuffé här imorrn

Jag har ätit lchf sen sept/okt 2010 med ett par ofrivilliga avbrott. Har gått ner ca 5 kg på den tiden, exkluderat det jag har gått upp under avbrotten, så egentligen är det kanske 8 kg jag har gått ner
Innan dess körde jag kaloribegränsning från maj och till september, och gick ner ca 16 kg på det.
Jag tillhör en av de där som har en riktigt jäklig kropp, vilket jag säkert har bidragit till själv. Under hösten har jag varit tvungen att ligga på 10 gram och dessutom en kaloribegränsning på ca 1600-1800 per dag, för att få resultat. Nu hoppas jag att jag ska kunna ligga lite friare, men det återstår att se!
Jag tror således också på kaloribegränsade dieter, MEN med en viktig punkt. Även där begränsar jag mina kolhydrater väldigt mycket, det är lixom för mig det bästa och enklaste sättet att spara in kalorier. Visst äter jag även en del lättprodukter istället för helfeta, men absolut inte vilka som helst, och absolut inte de smalaste varianterna.
jaja, jag har ca 10 kg kvar, men det går extremt trögt nu!
ärligt talat är jag rätt nöjd med min viktnedgång! för 2.5 år sen föddes min stora pojk, och sen dess har jag gått ner nästan 60 kg. och ja, då har jag hunnit vara gravid en gång till på den tiden!
gick upp 30 kg drygt med 1an och 20 drygt med 2an. inga drömkilon direkt hahaha...
Viss är det sjukt hur kraftigt kroppen reagerar när man fuskar!! Det är ju som om man häller i sig gift!
Jag blir så himla irriterad på folk som tycker att man bara kan fuska, och att man ska sluta vara så töntig typ. Och alla verkar tro att det är viktuppgång man är orolig för..... Hur många säger till en vegetarian att om det inte finns nåt vegetariskt så får dom väl äta kött... Och ingen tror ju på en när man säger att man blir rejält sjuk av kolhydraterna när man inte är van! det är ju "vanliga mat" lixom...
Tog fram mina ketostix nu för att bedöma synden av nachotallrik igår. Och det hade sjunkit, fick näst högsta, och det tog betydligt längre tid innan den blev så lila. Alltså jag kunde se alla färger under tiden den mörknade! Förut har jag ju legat på högsta, och den har blivit kanonmörk omgående. Så lite skillnad är det, men iaf ingen katastrof, så det är skönt! Känns som att jag gjorde ett bra val, och nu bet jag att det finns mat på leklandet även för mig, så att jag kan åka dit med ungarna utan att oroa mig för sånt. (Man får ju inte ta med egen mat dit)
Jag testade en variant av pannkakorna. Började med det mer "riktiga" receptet, 2 dl grädde, 2 ägg, fiberhusk. Men det blev som sagt svårt att vända, för jag har inga små stekpannor. hade absolut gillat det som plättar annars!!! så jag hade i ett ägg till och lite mer fiberhusk och stekte resten av smeten. det var helt ok. men jag tyckte dom blev så mörka så snabbt, mkt snabbare än vanliga pannkakor. så nästa gång ska jag vara mer noga med lägre temp på stekpanna också!
förutom pannkaka, så åt jag mina sesamknäckebröd med bregott och ost på. jiiiiiiisses vad gott!!! måste göra en ny sats idag, för det där var det godaste jag har ätit på jättelänge! alltså vanligt bröd inkluderat!!! vilken grej att ha på ostbrickan verkligen!!! ska ha lägre temp den här gången, och speciellt sänka rejält när det ska torka ut efter att det är färdiglagat. jag har ju som sagt varmluft, så jag fick emperimentera lite sist när det ska stå på "eftervärme"...
tror jag ska testa att göra smaksatta också! MUMS!
Och förresten, dagens lärdom!!!
FRYS INTE SHIRATAKINUDLARNA!
Speciellt inte om matlådan ska tinas i micro sen!
Nudlarna blev som ett ihopskrumpet nystan :-P
Vad är HI-Maze? Aldrig hört talas om Var köper ni det? Jag testar gärna att göra lchf-semlor!