• jeng

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    nassu skrev 2011-03-03 15:12:58 följande:
    Funderar oxå då jag läser att cocos ju används i en del recept. Men det är ju ganska kolhydratrikt ? Hur går det ihop. Eller e de ok eftersom det ändå är så pass fett ?
    De e många frågor och tankar som nybörjare när man inte fått grepp om allt. Och helst skulle man ju vilja se att kilorna rasar direkt ;)
    Riven cocos väger väldigt lite. Så det blir mycket volym på liten vikt, dvs 1 dl kokos är inte så illa som det låter, eftersom det väger kanske 30 gram eller nåt skulle jag tippa.
  • jeng

    Och nu har jag fixat så att det går att kommentera och därmed ställa frågor i bloggen också... Det var nån inställning som var fel så men bara fick kommentera om man hade google-konto eller nåt. Kommentera gärna om ni läser!

  • jeng
    Prinsessanz skrev 2011-03-03 15:34:13 följande:
    karlshamsstudien är väl FÖR lchf?
    ja, vi kan tycka att det finns studier som är för lchf, men livsnedelsverket hävdar ju att det fortfarande inte finns några som man borde bry sig om.
  • jeng
    helene306 skrev 2011-03-03 18:35:43 följande:
    Ja, jag läste det så det är lika bra att betala och se glad ut
    har ju inte så mkt med lchf att göra, men om man ska bestrida så ska man INTE betala. betalar man så har man i princip gått med på räkningen... de har inte rätt att lägga några avgifter på en bestriden faktura, så då kan man ju isåfall bestrida även den räkningen så att säga... jobbigt jag vet, men det är tyvärr så det funkar.
  • jeng

    Jag har fortfarande inte gått ner nåt på vågen... Eller jo, jag gjorde ju omstart för snart 2 veckor sen, och då gick jag ju ner vatten i början såklart. Men det försvann ju på 2 dagar och sen dess har jag inte gått ner ett dugg. Men jag ligger i full ketos, och jag tror att bara jag håller ut så kommer det nog såsmåningom!
    Jag har ju varit helt off på lchf-mat efter mina gallproblem för en dryg månad sen, men nu har vi lagat kött (kycklingfile) med sparris och bearnaise ett par kvällar, och jag har ätit äggröra till frukost tex. Det känns som att det har vänt! Så nu hoppas jag att jag slipper gallproblemen den här gången. Öser ju inte på med lika mycket fett (överdrev en del förra omgången just pga att jag tidigare legat för lågt) och jag ligger högre på kolhydraterna! Det blir mer varierad mat, och det känns bättre för kroppen! Trivs kanonbra just nu!! Det jag saknar har varit en pastarätt, men med shiratakinudlarna får jag precis det jag vill ha Perfekt!!!

    Jag har 8 veckor på mig nu, sen har jag slutmöte hos min dietist. Då har jag kämpat med vikten i ett år, och hittills har jag gått ner knappt 20 kg! jag hade velat nå min målvikt på ett år, men sista halvåret har det gått förjäkla trögt! Får jag bara vara frisk och må bra (jag har ju problem med halsbränna och med magen bla, vilket hindrar mig) så ska jag komma igång med löpningen igen! Saknar det!!! Då hoppas jag att jag kan få en extra kick neråt på vågen också!!! Jag begär inte att det ska gå fort, men jag vill iaf se en trend på att det går neråt!

  • jeng

    Min man grinar också så fort jag har fiberhusk i nånting, även om det bara är pyttelite! Han tycker det smakar geleigt, inte själva smaken egentligen, utan konsistensen. Jag märker väl av det jag med, men jag är nog inte lika känslig!

  • jeng

    idag var det äntligen ett skutt ner på vågen! Inte ikapp min lägstavikt ännu (alltså den jag hade innan jag fick problem med gallan och fick ta en 4 veckors paus från lchf) men det börjar iaf närma sig! Hoppas att det är igång nu! Idag är min metallsmak i munnen tillbaka. Det ska ju vara positivt då det tyder på kraftig ketos, men jag blir lite orolig också eftersom jag vet att jag gick med den smaken i ett par veckor innan jag blev dålig sist. Men det är väl rätt liten risk att det skulle ha med varandra att göra... Eller... Ketosen sätter ju iofs fart på gallan, så jag vet inte...
    Hoppas att jag slipper bli dålig nu iaf, äter ju mycket mer kolhydrater och trivs jättebra med den nivån jag har lagt mig på just nu!  

  • jeng

    Tycker ni att pofiber funkar bra? för så fort jag har försökt baka med det så tycker jag det blir bara jättetunga stabbiga kakor istället för fina bröd. typ som lerkakor i konsistensen... Jag testar gärna att göra pones, men som sagt, blir lite skraj när det står pofiber

  • jeng
    Ekorrfamiljen skrev 2011-03-04 11:02:21 följande:
    Nej? Jag har jättesvårt för både "konstiga" smaker och konsistenser. Att blanda sött och salt är en sån konstig grej som inte funkar för mig.

    Önskar för övrigt att jag gillade tonfisk, majonnäs och röror för det verkar så gott, men jag tycker att de smakar helskumt.
    Haha, du kanske gör dina pannkakor för söta då, för jag gillar iaf mina pannkakor salta
  • jeng

    jag har testat pannkakor på mandelmjöl, och det gillade jag inte. sen har jag testat nåt sånt mjölfritt recept med, alltså typ ägg och grädde, och det gillade jag inte heller... skittrist :-/ för jag älskar plättar annars och att ta med till jobbet vore det ju perfekt!

Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**