• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • huldaskarin

    Inte direkt, jag brukar köra med laktosfri grädde när jag gör gratäng. När jag gör blomkålsmos brukar jag ha i lite creme fraiche eller turkisk yoghurt, beroende på vad som finns i kylskåpet.

  • stjierna
    So Cal skrev 2012-05-29 11:56:21 följande:
    Soja- och havregrädde? 
    Innehåller 10 respektive 17 KH/100 gr.. och den som var vispbar innehåller socker till förbannelse :P

    deras naturella mjölk (soja) är okej och naturell yoghurt (soja) också, och matlagningsgrädde (havre) är också ok - men inte vispbar. ;) högra krav jag har ;) 
    vagligt.blogg.se/ - Mitt liv med LCHF!
  • huldaskarin

    Kanske sojagrädde kan vara ett alternativ. Det är inget jag testat så jag vet inte om det är någon smakskillnad.

  • So Cal
    stjierna skrev 2012-05-29 11:58:57 följande:
    Innehåller 10 respektive 17 KH/100 gr.. och den som var vispbar innehåller socker till förbannelse :P

    deras naturella mjölk (soja) är okej och naturell yoghurt (soja) också, och matlagningsgrädde (havre) är också ok - men inte vispbar. ;) högra krav jag har ;) 
    Haha, då blev det knepigt.
  • stjierna

    Dom hade en mandelgrädde också, som iaf på bilden onekligen ser vispbar ut..! Mandelgrädde är bättre än kokosgrädde för mig, så jag ska beställa hem o testa ;)


    vagligt.blogg.se/ - Mitt liv med LCHF!
  • sininen

    Tack alla snälla ni för tipsen. Nu har jag svårt att välja vad jag ska göra haha. Allt lät gott! Det svåra är att jag inte har nån aning om hur många som kommer och hur mkt man ska göra. 

     


  • Hoppet 3
    ollebulle86 skrev 2012-05-29 11:17:30 följande:
    Jag måste ju säga att det känns lite konstigt att sitta och äta makrill med lite majonäs till när man vill gå ner i vikt har tänkt så mååånga gånger veckan som gått, det känns liksom omvänt att äta fett när man vill gå ner i vikt.
    Sen är det ju inga jättemängder men ändå.
    Så upplevde jag det oxå i början. De var inte bara bråk med hur kroppen reagerade på plötslig minskning av Kh utan oxå hjärnans sätt att säga stopp Fett är INTE bra för dig. 
    Men det tankarna gick över gick över efter 1 vecka....  
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**