• jeng

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    Jessika82 skrev 2011-04-13 21:56:49 följande:
    Min dröm är 60kg... Men idag väger jag 78kg fattar inte hur jag ska få ner det till mindre nivå, får fundera lite...,
    du är ju ny på det här eller hur? efter ca 1-2 veckor brukar man bli plötsligt mycket mättare! man vill ha mindre mat och står sig längre. det brukar kallas lchf-mättnad. när det sker så sänker de flesta intaget ganska så drastiskt. vissa märker dock aldrig av det och då gäller det att man begränsar sig själv, för riktigt sådär högt tror jag inte är hållbart att ligga i längden!

    vad har du ätit idag? 
  • jeng

    En anledning till att man ska hålla nere proteinet är att överskottsprotein blir till glukos. 1.5 gram protein per kg kroppsvikt är ganska lagom för en medelsvensson. man kan äta lite mer om man tränar hård, och lite mindre brukar rekommenderas av de där som bara tycker att man ska äta kolhydrater

  • jeng
    Nallebjörnis skrev 2011-04-13 22:04:34 följande:
    Tack tjejen!
    ja har precis hittat matdagboken så ida började ja med att lägga in allt där.. ja får helt enkelt pröva mig fram!
    kan det vara så att du äter ganska mycket grönsaker och att du helt enkelt fyller magen till ytan på grönsaker och blir mätt av det istället för att bli mätt av fettet? det är ju skillnad på att bli mätt på "vanligt" vis och på lchf-vis. å vanligt vis, med kolhydrater, så fyller man magen med mat och får en viss mättnadskänsla. med lchf så ska du ju få en hormonell mättnadskänsla, kroppen ska helt enkelt skicka en signal om att den har fått det den behöver. oftast blr det högt i början för att man stoppar i sig av den feta maten tills man får den gamla vanliga mättnaden, då får man ju i sig rätt mycket :-P men man brukar ju lära sig efter ett tag att lyssna på rätt signaler. men det kanske är tvärtom för dig. 
  • jeng
    Nallebjörnis skrev 2011-04-13 22:15:44 följande:
    ja kan ju vara så... har ju nåt mitt första mål så nu är ja ju inte lika hård med grönsaker och så men oftast äter ja bara 1-2 ggr dagligen.. är helt enkelt inte hungrig.. om inte min man är hemma vill säga och tvingar mig äta haha
    Nä, men då kan det ju vara att du har så effektiv förbränning bara å att du helt enkelt tar duktigt från dig själv och inte behöver fylla på med så mycket. Men som sagt, jag tycker iaf att du ska upp i 80/80/20, för att inte göra skada!
  • jeng
    Nallebjörnis skrev 2011-04-13 22:21:30 följande:
    Då ska ja göra det!
    Har precis hittat den där smarta matdagboken så ska feja lite med den så får vi se om det ger nåt bättre resultat så ja sköter mig bättre ;)
    80/80/20= protein/fett/kolhydrater ?? har ja hajat det rätt?
    ja precis det är gram. 80 gram fett 80 gram protein och max 20 gram kolhydrater. helt ok att öka på fettet ytterligare också för att få en bättre fördelning av E%.
  • jeng

    Jag vaknade och har ont på höger sida av ansiktet, eller huvudet, på insidag... typ halsen, lymfkörtlarna, bihålan osv. känner mig svullen... Märker av det när jag gäspar eller vrider på huvet. konstigt, måste vara nån efterdyning av allergin igår...

  • jeng

    WIHIIIIIII!!!!! 66.9!!! Min efterlängtade 66:a! Som jag har kämpat!!

  • jeng
    Mandel skrev 2011-04-14 07:59:36 följande:
    Grattis, grattis!
    Tack!

    Det stör mig dock att det inte funkar med vanlig LCHF!! Men det tyder ju på att lchf verkligen tyckte sig ha hittat min jämvikt, när det verkar lossna direkt med en annan, stramare diet! 
  • jeng
    joller skrev 2011-04-14 08:51:50 följande:
    Grattis!!!!Skål

     Hur lång e du och vad e ditt sluliga mål?
    Tack! Jag är 168 och målet från början va 58, eftersom jag räknade med att gå upp några kilon igen ganska omgående. Ner mot 60 alltså!
    Linda1976 skrev 2011-04-14 09:00:36 följande:
    GRATTIS!! Fan va kul

    Stramare? Exakt hur stramt? (det kanske du skrivit, jag kan ha missat
    Tack! Ja det var fan på tiden!!

    Hur stramt... Det vågar jag knappt skriva i en sån här tråd...

    Jag vet ju att det är så baklänges, och inte hållbart i längden, men kilona SKA bort. Tanken var att jag ska öka kolhydraterna lite (kanske 30-40 gram per dag) för att slippa vara så kolhydratkänslig OM jag nån gång vill fuska med nåt. Sen att äta mer grönsaker och bli mätt den vägen, dvs dra ner på fettet och kalorierna, äta mer som jag gjorde i somras då jag gick ner massor, se om det kunde få ig bort från lchf-jämvikten. Och uppenbarligen så funkar det ju!

    Det blir mycket kött och sallad och bara lite vitlökssmör eller fetaost till eller sådär, dvs bort med det feta tillbehöret iaf i de mängder som jag är van vid. Och jag är OTROLIGT lättad över att kunna ta en shake till frukost istället för att så där på morgonen och ha ångest för att jag borde ha förberett en matlåda osv osv... Eller att kunna ta en knäckemacka nu när jag tillåter fler kolhydrater! Har jag matrester från middagen så tar jag med mig det till lunch, annars kan jag försöka hitta nån sallad på jobbet, eller så kan jag ta en shake då med. Som sagt fullkomligt medveten om att det här inte är nån optimal diet i längden, och därför har jag heller inte skrivit så mkt om vad jag har ätit sista dagarna. Det är ju långt ifrån det normala lchf-tänket, även om det kanske är lchf om man bara ser till vad ordet faktiskt betyder.

    Vill påpeka att jag absolut inte har nån inget-fett-diet, utan det är väl en omfördelning av 80/80/20 som verkar funka. Jag skulle påstå att det är väldigt GI, men med stramare kalorier. Alltså en fettE% på ca 60, så precis lagom för att ge det man behöver, och för att man inte ska behöva känna att man inte kan äta vitlökssmör, fetaost, ost, cf osv, men ändå att man inte tar mer än man faktiskt behöver! mer kolhydrater, dvs mer grönsaker, gör både att jag kan hålla nere kaloriintaget, men också gör det att min mage funkar bättre! Så det är skönt.

    Jag vill dock påpeka igen att det känns jobbigt för mig att behöva göra så här eftersom jag vet vad som är det hälsosamma alternativet vad gäller kost! Och det är INTE att äta så få kalorier som jag gör nu, även om min fördelning är helt ok tycker jag! Men nu har vikten stått still i mer än ett halvår, och jag var bara tvungen att prova nåt!

    Ja, nu kan ni börja skälla på mig!  
  • jeng
    Kaya skrev 2011-04-14 09:33:04 följande:
    Åh, då ska jag smeta ut en massa äggvita över magen, rumpan och låren!

    Förlossningspedagog! Det var inget vanligt svenssonyrke. Vad intressant, när jag födde mitt första barn i USA var det mycket snack om de två extremvarianter som finns där, antingen föda hemma med rökelse och meditation och en doula vid sin sida (och de andra fem barnen lekande runt omkring ), eller på sjukhus med förlossningsläkare och sjuksköterskor runt sig (så gjorde jag, även under graviditeten var det läkare man fick träffa). Här i Sverige verkar det vara någon typ av mellanting som gäller, barnmorskor är ju liksom lite mindre "sjukhusaktiga" än andra som jobbar inom vården...

    Fördelen var att man kunde få lite knark när man födde på sjukhus i USA så den förlossningen var himmelsk (jämfört med nr 2 hemma i Sverige). Däremot lustgas, när man frågade om det skrattade de och sa att det var något som hörde 1950-talet till, det hade de slutat med för länge sen...

    K
    Min andra förlossning var det en Holländsk barnmorska som var tidigare specialist på hemmaförlossningar. Hon var helt otroligt underbar och stöttade på jättebra vis. Helt annat än "Hitler" som jag hade på min första! Även fast vi var på sjukhuset så skapade hon en hemmakänsla lixom, det var lugn och ro och hon pratade och frågade och hjälpte till. Enda gången hon höjde rösten var när hjärtljuden sjönk och jag fick stränga order om att göra exakt som hon sa, men även det minns jag bara på ett superpositivt vis! Det var skönt Hade jag fått en Hitler till så hade jag nog fan vänt i dörren...
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**