• kariba

    Gott, enkelt med fläskfilé

    Tips vill jag ha. Kvavt och höggravid och craving på gräddig fläskfilé.
    Har du något gott enkelt recept?

  • Svar på tråden Gott, enkelt med fläskfilé
  • La Lola
    trollkarl skrev 2011-06-08 11:00:52 följande:
    o att prova saker som mer erfarna säger är inte tänkbart märker jag?
    Jo, det är det men jag vill inte i detta fallet eftersom köttet blir gott. Enligt mina smaklökar.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • trollkarl
    Oneleg Jämtland skrev 2011-06-08 11:03:53 följande:
    Är nyfiken på vad för sorts plast du använder som kan användas i ugn?
    vanlig hushållsplast, plastfilm, hushållsfolie kalla det vad man vill, kärt barn har många namn =)
    klarar 90 grader max. så 80 e gott o väl helt okej..
  • trollkarl
    La Lola skrev 2011-06-08 11:04:05 följande:
    Jo, det är det men jag vill inte i detta fallet eftersom köttet blir gott. Enligt mina smaklökar.
    så med 130 där köttet blir som att skära i smör o smälter på tungan är inget som lockar?
    samt att man behåller smakämnen etc när man kör lägre temp?
  • Jäjd
    trollkarl skrev 2011-06-08 11:04:03 följande:
    att som skribenten själv skrev att det är för hög temp.
    mer erfaren i matlagning snarare om du läst mina förslag i tråden.
    Måhända för hög temperatur mot klassisk ugnstillagning men du läste väl att det blev bra?

    Herregud.
  • La Lola
    trollkarl skrev 2011-06-08 11:05:32 följande:
    så med 130 där köttet blir som att skära i smör o smälter på tungan är inget som lockar?
    samt att man behåller smakämnen etc när man kör lägre temp?
    Fast köttet blev ju gott säger jag.
    Jag äter inte kött som är segt o tråkigt.
    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • La Lola

    Förlåt Ts för mitt OT:ande!


    *mamma till Alma (maj 2000) och Hedda (mars 2009)*
  • Sheldon
    La Lola skrev 2011-06-08 10:52:30 följande:
    www3.arla.se/Default.aspx?id=17653&RecipeID=1...

    (men snart kommer nån garanterat att upplysa dig om att ugnsvärmen är för hög i receptet, jag tycker att köttet blev kanongott hursomhelst)
    Ser jättegott ut. När jag är superlat skivar jag fläskfile och steker- häller på färdig smaksatt creme fraiche eller creme bonjour. Superlätt, supersnabbt och blir gott! (Och jag skiter i att det är dålig matlagning baserat på färdigsmaksatta produkter!!!)
    Dumhet är en smittsam folksjukdom som med alla medel bör bekämpas!
  • VildVittra

    skulle inte tråden handla om att ge tips om god fläskfilé?

    hålla sig till det kanske vore en trevlig idé

    TS>> Gillar du gorgonzolasås?

    Helstekt fläskfilé i krämig gorgozolasås med gullök och champinjoner...kan det vara nått?
    Brukar pressa kokt potatis och ha en tomat/lök sallad till med vinäger och en skvätt olja.

    Om du tror du kan gilla't så säg till så skriver jag ned mitt recept.

    (alla gillar inte gorgonzola dock)


    Nicholas 11 juli -04, Isabella 9 april -10, Mini BF 18 aug 2011
  • agtiwi

    trollkarl: Kan du inte hålla en matlagningskurs i din hemkommun i stället för att försöka mästra folket här? Blir liksom lite jobbigt med en tråd där ts ber om goda recept, som sen urartar och mer och mer liknar någon matlagningskurs-tråd.

    För att återgå till ts. Mitt bästa recept är följande:

    1 fläskfilè
    salt & peppar
    1 klick margarin
    10-15 st färska champinjoner
    5 dl creme fraiche
    3-5 msk mango chutney
    3-4 msk tomatpurè
    rejält med färska örter (valfria)

    Sätt ugnen på 175 grader.

    Skär fläskfilèn i lagom tjocka skivor, bryn i stekpanna tillsammans med margarin. Salta och peppra efter smak.
    Ansa och skär champinjonerna i småbitar, stek tillsammans med margarin.
    Lägg köttet i en ugnsfast form, häll över svampfräset.
    Blanda creme fraiche, mango chutney samt tomatpurè i en bytta. Hacka örterna grovt och blanda i tillsammans med creme fraiche-blandningen. Fördela sen detta över kött och svamp. Skjuts in i ugnen ca 20-30 min.
    Servera med klyftpotatis, sallad och vitlöksbröd (eller vad som önskas)!

  • VildVittra
    agtiwi skrev 2011-06-08 11:29:44 följande:
    För att återgå till ts. Mitt bästa recept är följande:

    1 fläskfilè
    salt & peppar
    1 klick margarin
    10-15 st färska champinjoner
    5 dl creme fraiche
    3-5 msk mango chutney
    3-4 msk tomatpurè
    rejält med färska örter (valfria)

    Sätt ugnen på 175 grader.

    Skär fläskfilèn i lagom tjocka skivor, bryn i stekpanna tillsammans med margarin. Salta och peppra efter smak.
    Ansa och skär champinjonerna i småbitar, stek tillsammans med margarin.
    Lägg köttet i en ugnsfast form, häll över svampfräset.
    Blanda creme fraiche, mango chutney samt tomatpurè i en bytta. Hacka örterna grovt och blanda i tillsammans med creme fraiche-blandningen. Fördela sen detta över kött och svamp. Skjuts in i ugnen ca 20-30 min.
    Servera med klyftpotatis, sallad och vitlöksbröd (eller vad som önskas)!
    Låter mums !!!
    Nicholas 11 juli -04, Isabella 9 april -10, Mini BF 18 aug 2011
  • Ammy
    TS frågar efter recept, håll er till frågan och skriv inte Off Topic eller påhopp.
  • trollkarl
    agtiwi skrev 2011-06-08 11:29:44 följande:
    trollkarl: Kan du inte hålla en matlagningskurs i din hemkommun i stället för att försöka mästra folket här? Blir liksom lite jobbigt med en tråd där ts ber om goda recept, som sen urartar och mer och mer liknar någon matlagningskurs-tråd.

    För att återgå till ts. Mitt bästa recept är följande:

    1 fläskfilè
    salt & peppar
    1 klick margarin
    10-15 st färska champinjoner
    5 dl creme fraiche
    3-5 msk mango chutney
    3-4 msk tomatpurè
    rejält med färska örter (valfria)

    Sätt ugnen på 175 grader.

    Skär fläskfilèn i lagom tjocka skivor, bryn i stekpanna tillsammans med margarin. Salta och peppra efter smak.
    Ansa och skär champinjonerna i småbitar, stek tillsammans med margarin.
    Lägg köttet i en ugnsfast form, häll över svampfräset.
    Blanda creme fraiche, mango chutney samt tomatpurè i en bytta. Hacka örterna grovt och blanda i tillsammans med creme fraiche-blandningen. Fördela sen detta över kött och svamp. Skjuts in i ugnen ca 20-30 min.
    Servera med klyftpotatis, sallad och vitlöksbröd (eller vad som önskas)!
    mästra? långt ifrån jag gav TS recept vilket du kan se bakåt i tråden. sen att folk med dolda budskap säger annat är inte mitt problem utan moddarnas.

    ONT:

    varsegod TS, kör lägre temp så får du bättre resultat.
  • trollkarl
    Ammy skrev 2011-06-08 11:42:37 följande:
    TS frågar efter recept, håll er till frågan och skriv inte Off Topic eller påhopp.
    så en tråd skall bara vara topic, thats it? den får inte utvecklas?§
  • Tezeen

    Jag brukar skära upp köttet och bryna me lite kryddor sen lägga dom på en bit smördeg och sen en klick me vitlösk ost på och baka ihop de och in i ugnen sen ha klyftpotatis till me sallad och vitlöks sås till.

  • elink

    om du vill grilla fläskfilén har jag världens godaste marinad till ett spett. passar även bra till kycklingfilé:

    lika delar thai sweet chili och olja (ganksa mycket av båda, kanske en halv deciliter eller lite till)
    lite soja för färgen
    ketchup en rejäl klutt
    två pressade vitlöksklyftor
    ganska mycket grillkrydda
    svartpeppar

  • kariba

    Det var väldans vad många inlägg här blev!
    Tack ni som skrivit recept!
    Inbakat lät gott, det mesta gjorde det.

  • u77

    enklaste, godaste somrigaste är ju helgrillad fläskfilé...klockrent Solig

    Marinera i valfri grillmarinad typ Kaj P´s allround eller vitlök, grilla så filén får en yta, lägg i filén i aluminumfolie, nyp åt runtomkring grilla tills den är klar. Ca 20 min. Saftigt och gott!

  • Lillafinajag

    Stek fläskfilé med lök, ös på grädde, syltlök, ölkorv, vitlök körsbärstomater låt det så å koka ihopa sig. Ät med ris... Gött gött!

Svar på tråden Gott, enkelt med fläskfilé