• Lully Hill

    45 år och planerar IVF

    Hej ni där ute!
    Finns det någon annan "tokig" tjej som liksom jag planerar IVF/genomför IVF mot alla odds i vår ålder? Jag vill gärna få kontakt med er i så fall! 

    Detta är en tråd för oss i så fall. Att bolla IVF metod och mediciner, peppa och stötta och här får ingen finnas som säger att det är lönlöst! Det är det sista vi behöver för det har vi hört så många gånger redan!

    I denna tråd spirar hoppet för oss!

    Skall man välja långa eller korta protokollet, det finns ju för och nackdelar och medicinerna verkar ge olika resultat?
    Har läst och hört att nedreglering (långa protokollet med spray Synarela) inte är bra om man har lite trötta äggstockar. Däremot har jag också hört o läst att om man har lite högt FSH och Östradiol man skall välja rätt cykel. Man bör testa dessa värden på Cykeldag 2. Om de är under 25 och 15 så är det en bra cykel att göra IVF på och då börjar man spruta direkt, samma dag. Annar sär man inne i en "icke fertil" cykel.

    Jag funderar då som så att om man gör långa protokollet så har man ju inte hunnit komma in i en "icke fertil" cykel och påbörjar ju den med fullt understöd av IVF medicinerna.

    Finns det någon annan med samma funderingar och vad har ni fått för rekommendationer av era kliniker kring metod och mediciner?

    Kramar från Lully 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-12 09:37
    Uppdatering 12 juni 2012.
    Så här gick det sen...

    Vi gjorde IVF med egna ägg på Chopenhagen Fertility Center i oktober 2011. Samtidigt fick jag immunbehandling av Dr i Athen, Intralipiddropp och kortison. 3 ägg fick jag ut och 2 blev fina. Den 4 november var TD och JAG PLUSSADE!! På första försöket med immunbehandling!! Jag får immunbehandling hela graviditeten.
    Jag är nu gravid i v 36 och väntar en liten pojke i början av juli.

    Ni kan läsa mer om immunbehandling i min presentation el här:
    www.familjeliv.se/Forum-7-148/m58169429.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 20:49
    Den 2 Juli 2012 föddes vår efterlängtade underbara älskade lille son!

  • Svar på tråden 45 år och planerar IVF
  • Lully Hill

    Jättekul Myran!!! Att vi bli två gamlingar!
    Varför gör du vul på cd2 är det något CFC sagt till dig? Jag har inte fått någon sådan ordination? Jag skall göra det CD8.

  • callimero

    Vad spännande att du är på g nu Lully!

    Och även så Myran!

    Jag joinar er förhoppningsvis i veckan. Undrar vilken cd ni ska börja spruta på? Ja, nu ser jag att det är på cd 2 för din del Lully. Har alltid börjat på cd 2 men har för mig Svend skrev något om cd 3. Känner mig lite tveksam dock då jag inte läst om det innan och funderar på varför, kanske nya rön?

  • linköping68

    Vad roligt att ni drar igång nu Lully och Myran.... och hack i häl Kalimero. Lycka till!!!!!!

    Och vinkar lite till er andra med och önskar lycka till där ni befinner er. Vi är lite i stiltje just nu och kör bara hemmaförsök. Inväntar tid hos dietist för samtal vad hon nu kan ge mig för nya tips och råd.

    Kram    

  • loppis7

    Provar igen o undrar vart man kan vända sig för att göra IVF när man är 45 år ?

  • Lully Hill
    hag7 skrev 2011-10-07 22:21:40 följande:
    Här är en till gamling som fortfarande längtar efter en liten till , visst jag vet att åldern talar emot men det är svårt att acceptera detta.
    Jag har äldre barn sen tidigare men sen när jag träffade min nya man så ville vi försöka få ett litet kärleksbarn vilket inte visaed sig vara så lätt men efter många IVF:er o FET o även MF fick vi äntligen våran mirakeltjej jag var då 40 år o vi hade återigen tur då vi hade frysta embryon som blev till våran prins då jag hade fyllt 42 år .Efter alla våra försök så trodde vi inte att vi skulle kunna bli det men trots min ålder o min mans få spermier så har vi blivit gravida 2 ggr men tyvärr har båda graviditeterna slutat i MF. Jag känner mig inte färdig än o skulle så gärna vilja ha en liten till men tyvärr finns det ju ingen klinik som tar emot oss, var kan vi söka hjälp o vad kostat det ?
    Hej Asat!
    Välkommen till tråden! Förlåt att jag inte svarat tidigare! Har inte haft tillgång till datorn utan bara telefonen. Sparade ditt inlägg för jag visste jag skulle behöva skriva många bokstäver och det är så krångligt på telefonen!
    Jag och flera här på FL åker till Copenhagen Fertility Center i Köpenhamn. Det finns fler kliniker i Danmark som tar emot 45 åringar tror jag. Det finns ingen klinik i Sverige. Jag har ringt runt och kollat. Det är Danmark som gäller, kanske AVA kliniken i Finland också om du har bra FSH och AMH värden.
    Mitt råd är att maila eller ringa en klinik som du tycker verkar bra. Jag kan rekommendera CFC. Men vänta inte förlänge. Jag vet inte om de tar emot 46 åringar, här går liksom gränsen. Priset är som i Sverige ungefär. Det är bra om du har en läkare i Sverige som kan skriva ut medicinen åt dig. Då får du det på högkostnadsskyddet.

    Nästa steg är äggdonation om du kan tänka dig det. Då har du AVA klinikerna i Finland och Riga. I Riga gör de det upp till 49 år. Det är dyrare men chanserna är sååå mycket bättre. Äggen kommer ju från en ung kvinna.

    Sätt igång och vänta inte!

    Kram
    Lully
      
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • loppis7

    Tack snälla Lully för massor av bra info , ska kolla upp de olika ställena imorgon ! Blir ju 46 år i mars så det är ju verkligen dags .Vet ni var man kan kolla upp sitt FSH o AMH värde ?
    Lycka till nu med dina ägg o hoppas att det finns ett guldägg som blir till något fint.

  • myran6801
    callimero skrev 2011-10-09 14:40:31 följande:
    Vad spännande att du är på g nu Lully!

    Och även så Myran!

    Jag joinar er förhoppningsvis i veckan. Undrar vilken cd ni ska börja spruta på? Ja, nu ser jag att det är på cd 2 för din del Lully. Har alltid börjat på cd 2 men har för mig Svend skrev något om cd 3. Känner mig lite tveksam dock då jag inte läst om det innan och funderar på varför, kanske nya rön?
    Svend har skrivit till mig också att börja på CD 3 och göra VUL på CD 2. Har också för mig att jag tidigare börjat på CD 2. Undrar också varför denna skillnad!
  • myran6801

    Har lite frågor angående Svend ordination. Kanske någon av er som har svar?


    Jag har tid bokat hos gyn på onsdag för VUL, hoppas mensen inte sätter igång på ordentligt förrän på tisdag för CFC ville att man ska göra VUL CD 2. Jag har haft spottings några dagar nu, undrar om jag ska försöka boka om VUL till på tisdag för säkerhetsskull. Vad säger ni? Spelar det någon roll. Enligt CFC skall jag börja spruta på CD 3, korta behandlingen, jag har tidigare alltid börjat på CD 2.

    Nedan är ordinationen från Svend. Jag är lite osäker på det där med både Orgalutran (hindrar ägglossning) och sedan Ovitrell (sätter igång ägglossning). Har för mig att jag bara tagit Ovitrell tidigare vid korta behandlingen. Någon som vet varför de ger denna ordination. De verkar heller inte ta blodprov som jag brukat göra här i Sverige.

    Tak for jeres journal, som jeg ikke ved hvorfor i ikke har fået svar på, men nu kommer det. I har gennemgået flere IVF forsøg i Sverige og har nu fået taget blodprøver, der viser en AMH på 0,25, en FSH på 10 og en LH på 4,8. HIV og hepatitisprøver er begge to iorden. Jeg vil foreslå at man kører den korte behandling med 450 i.e. FSH. Det er vigtigt at vide om I har en svensk læge, der kan skanne jer og skrive medicin ud eller I skal komme her først. Planen vil være kort behandling. Er du på 3. dagen starter du med 450 i.e. FSH dgl. i 6 dage. Herefter skal du skannes igen, have Orgalutran 0,25 og fortsætte med 450 i.e. FSH indtil dine ægposer er 17 mm, så skal du have den ægløsnende sprøjte og komme herned med henblik på ægudtagning, befrugtning og indlægning af embryomer.


  • callimero
    Lully Hill skrev 2011-10-09 12:46:02 följande:
    Jättekul Myran!!! Att vi bli två gamlingar!
    Varför gör du vul på cd2 är det något CFC sagt till dig? Jag har inte fått någon sådan ordination? Jag skall göra det CD8.
    Lully, gör du korta?

    När ska du isåfall sätta in Orgalutran? Jag brukar göra VUL på sprutdag 5 för att se hur stora folliklarna är och om det är dags att sätta in stoppsprutan dvs Orgalutran.

    Jag brukar göra VUL första mensdagen för att se att slemhinnan är tunn och att det inte finns några cystor eller folliklar som börjat växa. Alltså, konstatera att det är "lugnt och fint därinne" och därmed dags att gasa igång med FSH-sprutorna.
Svar på tråden 45 år och planerar IVF