• Äldre 22 Sep 17:12
    417434 visningar
    3873 svar
    +1
    3873
    417434

    45 år och planerar IVF

    Hej ni där ute!
    Finns det någon annan "tokig" tjej som liksom jag planerar IVF/genomför IVF mot alla odds i vår ålder? Jag vill gärna få kontakt med er i så fall! 

    Detta är en tråd för oss i så fall. Att bolla IVF metod och mediciner, peppa och stötta och här får ingen finnas som säger att det är lönlöst! Det är det sista vi behöver för det har vi hört så många gånger redan!

    I denna tråd spirar hoppet för oss!

    Skall man välja långa eller korta protokollet, det finns ju för och nackdelar och medicinerna verkar ge olika resultat?
    Har läst och hört att nedreglering (långa protokollet med spray Synarela) inte är bra om man har lite trötta äggstockar. Däremot har jag också hört o läst att om man har lite högt FSH och Östradiol man skall välja rätt cykel. Man bör testa dessa värden på Cykeldag 2. Om de är under 25 och 15 så är det en bra cykel att göra IVF på och då börjar man spruta direkt, samma dag. Annar sär man inne i en "icke fertil" cykel.

    Jag funderar då som så att om man gör långa protokollet så har man ju inte hunnit komma in i en "icke fertil" cykel och påbörjar ju den med fullt understöd av IVF medicinerna.

    Finns det någon annan med samma funderingar och vad har ni fått för rekommendationer av era kliniker kring metod och mediciner?

    Kramar från Lully 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-12 09:37
    Uppdatering 12 juni 2012.
    Så här gick det sen...

    Vi gjorde IVF med egna ägg på Chopenhagen Fertility Center i oktober 2011. Samtidigt fick jag immunbehandling av Dr i Athen, Intralipiddropp och kortison. 3 ägg fick jag ut och 2 blev fina. Den 4 november var TD och JAG PLUSSADE!! På första försöket med immunbehandling!! Jag får immunbehandling hela graviditeten.
    Jag är nu gravid i v 36 och väntar en liten pojke i början av juli.

    Ni kan läsa mer om immunbehandling i min presentation el här:
    www.familjeliv.se/Forum-7-148/m58169429.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 20:49
    Den 2 Juli 2012 föddes vår efterlängtade underbara älskade lille son!

  • Svar på tråden 45 år och planerar IVF
  • Äldre 1 Oct 14:09
    Lully Hill skrev 2011-09-30 23:02:36 följande:
    Det absolut bästa boost medlet verkar vara DHEA, googla får du se. Inte heller godkänt i Sverige men något liknande ämne finns i 7Keto DHEA. Googla också på Rosenrot o fertilitet. Jag tror på dessa tillsammans med D vitamin.

    Tack för tips Lully. Har redan inhandlat Rosenrot och D-vitamin tar jag sedan tidigare tillsammans med B6 och B12, samt Folsyra. Har tänkt beställa 7-Keto också.

    Tar du 7-keto? Om ja, varje dag eller från typ mens till ÄL? 
  • Äldre 1 Oct 14:11

    skulle ju även skriva att det vore kul att testa DHEA, men det går nog inte att få in. Har läst på någon av alla trådar på FL (kommer inte ihåg var eller vem som skrivit detta) att läkare kan ju skriva ut det, men då gäller det väl att hitta en läkare som vill gå med på det.

  • Äldre 1 Oct 22:39

    Gillar inte programmen "barn till varje pris" och det andra programmet dom nu skall köra igång! Jag tycker det är besvärande med all reklam man kör för programmen! Hade familjemiddag i kväll och vi alla hamnade fram för tv:n med kaffe och tårta. Jättejobbigt att sitta där med alla och höra den där jävla reklamen för programmen! Känns som alla stannar upp och lyssnar och blir påminda och skulle vilja fråga hur det går för oss, men gör det inte för de är för finkänsliga som tur är. Men jag sitter bara och väntar på frågan från någon! Jag är så jävla trött på den, eller frågan från ALLA nya människor (läs kvinnor) som man träffar i alla möjliga sammanhang-har du barn? Nej det har jag inte, svarar jag. Och så blir det tyst! Vad konstigt tänker de och vill ju att jag skall fortsätta och förklara varför. Men det har jag ingen lust att göra i tid o otid för kreti o pleti!

  • Äldre 2 Oct 09:51

    Vänner,
    Hur gör ni med kaffe under "göra barnprojekten"? Själv har jag kört som vanligt men det vet jag att man kanske inte bör? Jag gillar verkligen kaffe :)

  • Äldre 2 Oct 12:16

    Hej!!!

    jag har nästan slutat med kaffe och övergått till te. Jag tror det är bra att åtminstone drar ner på kaffemängden om man dricker mycket. Vet inte hur mkt det påverkar, de flesta som blir med barn dricker ju kaffe

  • Äldre 2 Oct 14:51

    Jag har aldrig druckit mycket kaffe, började vid 35 Flört så det blir mest koffeinfritt te. MEN jag tror som med allting annat på kvantiteten, i lagom mängden är det ingen fara. Framförallt tror jag på färre förbud och så njut du ditt kaffe Lully! Kaffe

  • Äldre 2 Oct 15:05

    Åhh, precis vad jag ville höra:)
    Jag har dragit ned jättemycket till en stor kopp på morgonen på kontoret. Och ibland en mindre el cappucino under dagen, men inte varje dag.

  • Äldre 2 Oct 15:19

    Drick du det med gott samvete då!!

  • Äldre 2 Oct 17:39

    Favoritar!

  • Äldre 2 Oct 17:47

    Demina,
    Välkommen!

Svar på tråden 45 år och planerar IVF