• Lully Hill

    45 år och planerar IVF

    Hej ni där ute!
    Finns det någon annan "tokig" tjej som liksom jag planerar IVF/genomför IVF mot alla odds i vår ålder? Jag vill gärna få kontakt med er i så fall! 

    Detta är en tråd för oss i så fall. Att bolla IVF metod och mediciner, peppa och stötta och här får ingen finnas som säger att det är lönlöst! Det är det sista vi behöver för det har vi hört så många gånger redan!

    I denna tråd spirar hoppet för oss!

    Skall man välja långa eller korta protokollet, det finns ju för och nackdelar och medicinerna verkar ge olika resultat?
    Har läst och hört att nedreglering (långa protokollet med spray Synarela) inte är bra om man har lite trötta äggstockar. Däremot har jag också hört o läst att om man har lite högt FSH och Östradiol man skall välja rätt cykel. Man bör testa dessa värden på Cykeldag 2. Om de är under 25 och 15 så är det en bra cykel att göra IVF på och då börjar man spruta direkt, samma dag. Annar sär man inne i en "icke fertil" cykel.

    Jag funderar då som så att om man gör långa protokollet så har man ju inte hunnit komma in i en "icke fertil" cykel och påbörjar ju den med fullt understöd av IVF medicinerna.

    Finns det någon annan med samma funderingar och vad har ni fått för rekommendationer av era kliniker kring metod och mediciner?

    Kramar från Lully 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-12 09:37
    Uppdatering 12 juni 2012.
    Så här gick det sen...

    Vi gjorde IVF med egna ägg på Chopenhagen Fertility Center i oktober 2011. Samtidigt fick jag immunbehandling av Dr i Athen, Intralipiddropp och kortison. 3 ägg fick jag ut och 2 blev fina. Den 4 november var TD och JAG PLUSSADE!! På första försöket med immunbehandling!! Jag får immunbehandling hela graviditeten.
    Jag är nu gravid i v 36 och väntar en liten pojke i början av juli.

    Ni kan läsa mer om immunbehandling i min presentation el här:
    www.familjeliv.se/Forum-7-148/m58169429.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 20:49
    Den 2 Juli 2012 föddes vår efterlängtade underbara älskade lille son!

  • Svar på tråden 45 år och planerar IVF
  • Zinfandel

    Lully: jag har fått alla tillbehör både på recept (så jodå om det är det du menar som verktyg Jag är bara jag!) och från kliniken. Du kan få artnr osv om du vill så kan du kolla om de passar.

  • Jag är bara jag

    På recept och hämtat på Apotek? Här gör de aldrig så-för krångligt sa Apoteket. Fått från läkaren varje gång. Gratis. Nåja,bara man får vad man ska ha.

  • Lully Hill

    Tack för att ni hjälper mig reda ut det här!

    Bara jag, Fasiken vad bra du har det! Håll fast vid den BM!!

    Jag är så gammal så jag kände ett visst motstånd från min ordinarie gyn. så jag gick till en privatläkare. Därför blev det svindyrt!! Nu blir det knepigt att gå till ordinarie gyn. så jag måste kontakta privatläkaren igen.

    Zin: Problemet är att jag vet inte vilken sort jag skall ha, för jag har inte fått någonting som visar el anger nått om kanyler. Jag skall googla lite och se om jag hittar så återkommer jag!

    Kram på er så länge!


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Zinfandel
    Jag är bara jag skrev 2011-09-29 20:53:22 följande:
    På recept och hämtat på Apotek? Här gör de aldrig så-för krångligt sa Apoteket. Fått från läkaren varje gång. Gratis. Nåja,bara man får vad man ska ha.
    Ja, jag har fått allt på recept och på apotek och löjligt mycket dessutom. Konstigt att det ska vara så olika!!
  • myran6801

    Lully Hill, var det CFC som ordinerade fostimon eller har du bestämt själv att du skall ta det? Har du haft menopur tidigare o varför tar du inte det denna gång?
    Kram

  • Lully Hill

    Hej Myran!
    Anledningen är att jag från början har kontakt med Lifeclinic i Athen som skall göra immunbeh på mig under tiden IVF. Från början var det tänkt att de även skulle sköta IVFen. Dr D ordinerade Fostimon o Menopur i kombination. han hade fått bra resultat med de på oss gamlingar. Jag fixade medicinerna o har haft dem hemma. Nu vill jag inte göra IVF i Grekland utan på CFC.
    Jag har också läst att vissa gamlingar svarar bättre på Fostimon el Menopur än med Puregon etc.
    Jag frågade CFC och de sa att jag gärna kunde ta Fostimon som jag har mest av hemma.

  • finafina

    Jag är ganska säker på att apoteket INTE ger sprutor...tyvärr (har varit en lång debat om att ge sprutor gratis till narkomaner och där har dom i stockholm kommit fram till att inte ger sprutor...anyway) så du borde få det av samma läkare som skrev ut medlet. Fråga varför inte använda Gonal F? Har du provat det förut och inte fått bra resultat?
    I dag har jag tagit blutsaft för mina dåliga järn världen

    KRAM 

  • callimero

    Lully -  har du sprutor till Menopur? De funkar lika bra om inte bättre än de man får med i ett kit till Fostimon. Jag har alltid fått en necessär med sprutor och tillbehör av den gyn eller klinik som skrivit ut receptet. När Falun själva skrev ut, inte min distansgyn, då fick jag även sprutor på recept vilket gick att hämta ut men blev lite fel i sorter och bökigt.

    Så har du Menopur kvar, kör på dessa. Vad intressant att du ska blanda Menopur och Fostimon? Jag trodde de var ganska identiska? Hur ser din dosering ut?

  • Lully Hill

    Hej,
    Jag måste försöka få ett recept från gyn på sprutorna. Jag är ganska säker på att gynkliniken inte har det hemma. De är ju inte en IVF klinik. Jag har aldrig tidigare använt dessa mediciner. De är helt nya för mig! Och ingen utbildning hur man gör har jag fått. En av baksidorna med att söka sig utomlands :(
    Tidigare IVFer har gjorts med Puregon! Underbar liten penna används!

    Jag skall inte blanda Meno o Fosti . Det var lifeclinics ide. Nu går jag till CFC pch då blir det Fosti. Jag fick som sagt välja mella Gonal-f Fosti el Meno. Eftersom jag redan hämtat ut Fost sedan tidigare ville jag testa det. Enkelt trodde jag och så hade jag passat på ta ut det inom högkostnadsskyddet. Eva på Strandkliniken på stod nämligen att högkostnadsskyddet fr 1 juli inte skulle täcka fertilitetsmedicin för oss gamlingar. Jag skyndade hämta ut allt innan dess trots att ongen IVFvarbokad. Detta tror jag dock är felaktigt för ingen annan har hört detta inte ens Apoteket sist jag kollade.

  • linköping68
    Lully: blev lite intresserad av Fertile xx. Var köper du ditt ifrån? Har kollat på nätet och hittat Fertile xx från USA. Det verkar värt att pröva. Har det fastnat i tullen någon gång?
Svar på tråden 45 år och planerar IVF