• Lully Hill

    45 år och planerar IVF

    Hej ni där ute!
    Finns det någon annan "tokig" tjej som liksom jag planerar IVF/genomför IVF mot alla odds i vår ålder? Jag vill gärna få kontakt med er i så fall! 

    Detta är en tråd för oss i så fall. Att bolla IVF metod och mediciner, peppa och stötta och här får ingen finnas som säger att det är lönlöst! Det är det sista vi behöver för det har vi hört så många gånger redan!

    I denna tråd spirar hoppet för oss!

    Skall man välja långa eller korta protokollet, det finns ju för och nackdelar och medicinerna verkar ge olika resultat?
    Har läst och hört att nedreglering (långa protokollet med spray Synarela) inte är bra om man har lite trötta äggstockar. Däremot har jag också hört o läst att om man har lite högt FSH och Östradiol man skall välja rätt cykel. Man bör testa dessa värden på Cykeldag 2. Om de är under 25 och 15 så är det en bra cykel att göra IVF på och då börjar man spruta direkt, samma dag. Annar sär man inne i en "icke fertil" cykel.

    Jag funderar då som så att om man gör långa protokollet så har man ju inte hunnit komma in i en "icke fertil" cykel och påbörjar ju den med fullt understöd av IVF medicinerna.

    Finns det någon annan med samma funderingar och vad har ni fått för rekommendationer av era kliniker kring metod och mediciner?

    Kramar från Lully 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-12 09:37
    Uppdatering 12 juni 2012.
    Så här gick det sen...

    Vi gjorde IVF med egna ägg på Chopenhagen Fertility Center i oktober 2011. Samtidigt fick jag immunbehandling av Dr i Athen, Intralipiddropp och kortison. 3 ägg fick jag ut och 2 blev fina. Den 4 november var TD och JAG PLUSSADE!! På första försöket med immunbehandling!! Jag får immunbehandling hela graviditeten.
    Jag är nu gravid i v 36 och väntar en liten pojke i början av juli.

    Ni kan läsa mer om immunbehandling i min presentation el här:
    www.familjeliv.se/Forum-7-148/m58169429.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 20:49
    Den 2 Juli 2012 föddes vår efterlängtade underbara älskade lille son!

  • Svar på tråden 45 år och planerar IVF
  • callimero
    myran6801 skrev 2011-10-09 19:53:35 följande:
    Svend har skrivit till mig också att börja på CD 3 och göra VUL på CD 2. Har också för mig att jag tidigare börjat på CD 2. Undrar också varför denna skillnad!
    Jag tänker nog ignorera det och börja på cd 2 som tidigare. Känns bättre då jag kan jämföra hur det går dag för dag kontra tidigare försök. Har inte fått något motiverta svar till varför de rekommenderar cd 3. Någon som fått det?
  • callimero

    Myran - svarade i andra tråden. Men gällande blodprov så hoppade Sophiahemmet helt över det de sista försöken. Vet ej varför en del kliniker vill se E2-värdet och andra bara går på stl på äggblåsorna för att bedöma när det är dags för att ta Ovitrelle - ägglossningssprutan.

    Boka en tidigare dag för VUL myran.

  • myran6801

    Har inte fått ngn förklaring till varför man ska starta CD 3 o inte CD 2. Kanske borde boka om VUL så jag också kan starta på CD 2. Hatar detta att man måste vara sin egen läkare!!! Kalimero, vilken dos sprutar du?

  • callimero
    myran6801 skrev 2011-10-09 20:53:20 följande:
    Har inte fått ngn förklaring till varför man ska starta CD 3 o inte CD 2. Kanske borde boka om VUL så jag också kan starta på CD 2. Hatar detta att man måste vara sin egen läkare!!! Kalimero, vilken dos sprutar du?
    Jag har frågat på CFCs hemsida nu om cd 2 eller 3. Har på mina 12 ivf alltid börjat på cd 2. Inte för att det fungerat...

    Jag har fått ordinerat 450 men tror jag tar det de 2-3 första dagarna för att sedan gå ner till 375, ev 375 hela tiden. Har funderingar på om mina ägg växer alldeles för fort vid höga doser.
  • callimero
    myran6801 skrev 2011-10-09 20:53:20 följande:
    Har inte fått ngn förklaring till varför man ska starta CD 3 o inte CD 2. Kanske borde boka om VUL så jag också kan starta på CD 2. Hatar detta att man måste vara sin egen läkare!!! Kalimero, vilken dos sprutar du?
    Avskyr också att betala en massa pengar och ändå behöva styra allt själv. Boka en tidigare tid hos gyn och rådfråga honom. Han har erfarenhet av ivf både från CvL, Falun och lite från Danmark. Brukar kännas bra att resonera med honom. Han tar ju en del betalt han med så utnyttja det.
  • Lully Hill
    hag7 skrev 2011-10-09 18:05:10 följande:
    Tack snälla Lully för massor av bra info , ska kolla upp de olika ställena imorgon ! Blir ju 46 år i mars så det är ju verkligen dags .Vet ni var man kan kolla upp sitt FSH o AMH värde ?
    Lycka till nu med dina ägg o hoppas att det finns ett guldägg som blir till något fint.
    Tack! Ja skynda dig så du åtminstone har en planerad start innan du fyller år ifall det skulle bli problem. FSH och AMH kan du ta hos vanlig gyn. Men strunta i AMH!!
    Det diskuteras väldigt mycket hur tillförlitligt detta värde är. Påstås mäta äggreserven som du har kvar. Om det är lågt kan vissa kliniker neka dig behandling. Trots att detta värde diskuteras mycket. Min uppfattning är att om värdet inte finns med bland testresultaten så frågar de inte efter det! Varför ge dem ett värde som inte efterfågas men som kan göra att de säger nej.

    Ta du kontakt med kliniken så får de tala om vad de vill ha för prover av dig. Har du en bra gyn berättar du som det är så hjälper de dig. Annars får du gå till en privatläkare, de är mer villiga att hjälpa till!. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej tjejer!
    Ja förvirringen är total! Och språket är inte lätt heller!

    Så här tror jag efter vad jag läst mig till!
    Korta behandlingen börjar på CD2-3. Jag frågade CFC om jag skulle börja på CD 2?  ja det kan du göra svarade de.  Det verkar inte vara så viktigt.

    VUL verkar skall göras (CD2) för att kolla att allt  ser bra ut och att du får kontakt med en läkare som skriver ut medicinen. Jag har gjort undersökning innan (Hysteroskopi hos CFC för två veckor sedan) så det verkar jag inte behövas på mig för ingen har sagt nått om det.

    Jag sprutar 300 Fostimon, började i kväll. När jag gjort det 5 dagar skall jag även ta 0,25 Oralgutran och kontakta CFC. på de 8 dagen. Jag tror ajg skall ha gjort VUL då. Jag har  dockingen instruktion om det.  
    Det är en himla tur man är erfaren, jag kommer att ringa dem för att kolla om de vill ha blodprover också på den 8 dagen. Obs! Det är inte CD8 utan 8:de behandlingsdagen.

    Vi får hjälpas åt med det här tjejer!

    Kram


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Eviglängtan1

    Min klinik sa, att dem som behöver spruta längre börjar på CD2 och dem som börjar på CD3 kortare tid. Jag har gjort både och, ingen skillnad.

Svar på tråden 45 år och planerar IVF