• Lully Hill

    45 år och planerar IVF

    Hej ni där ute!
    Finns det någon annan "tokig" tjej som liksom jag planerar IVF/genomför IVF mot alla odds i vår ålder? Jag vill gärna få kontakt med er i så fall! 

    Detta är en tråd för oss i så fall. Att bolla IVF metod och mediciner, peppa och stötta och här får ingen finnas som säger att det är lönlöst! Det är det sista vi behöver för det har vi hört så många gånger redan!

    I denna tråd spirar hoppet för oss!

    Skall man välja långa eller korta protokollet, det finns ju för och nackdelar och medicinerna verkar ge olika resultat?
    Har läst och hört att nedreglering (långa protokollet med spray Synarela) inte är bra om man har lite trötta äggstockar. Däremot har jag också hört o läst att om man har lite högt FSH och Östradiol man skall välja rätt cykel. Man bör testa dessa värden på Cykeldag 2. Om de är under 25 och 15 så är det en bra cykel att göra IVF på och då börjar man spruta direkt, samma dag. Annar sär man inne i en "icke fertil" cykel.

    Jag funderar då som så att om man gör långa protokollet så har man ju inte hunnit komma in i en "icke fertil" cykel och påbörjar ju den med fullt understöd av IVF medicinerna.

    Finns det någon annan med samma funderingar och vad har ni fått för rekommendationer av era kliniker kring metod och mediciner?

    Kramar från Lully 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-12 09:37
    Uppdatering 12 juni 2012.
    Så här gick det sen...

    Vi gjorde IVF med egna ägg på Chopenhagen Fertility Center i oktober 2011. Samtidigt fick jag immunbehandling av Dr i Athen, Intralipiddropp och kortison. 3 ägg fick jag ut och 2 blev fina. Den 4 november var TD och JAG PLUSSADE!! På första försöket med immunbehandling!! Jag får immunbehandling hela graviditeten.
    Jag är nu gravid i v 36 och väntar en liten pojke i början av juli.

    Ni kan läsa mer om immunbehandling i min presentation el här:
    www.familjeliv.se/Forum-7-148/m58169429.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 20:49
    Den 2 Juli 2012 föddes vår efterlängtade underbara älskade lille son!

  • Svar på tråden 45 år och planerar IVF
  • Lully Hill

    Jag lovade återkomma och skriva lite kring vad jag gör för att förbättra fertiliteten!

    Nu äter jag så mycket piller så jag blir nästa mätt och behöver ingen annan frukost, hahaha .

    Förutom lite av långsamma kolhydrater (förutom det som finns i grönsaker), inga snabba kolhydrater och ingen vetemjölmat (glutenfritt) och mycket "fina" fetter som fet fisk, avokado, nötter etc. tar jag följande:
     
    Det finns vissa studier kring att  kroppen blir mindre och mindre "Babyvänlig" ju äldre man blir. Kroppens immunförsvar angriper äggen i äggstockarna så att de "fragmenteras" och kan vara orsaken till att äldre ägg får sämre kvalitet. Viss typ av  immunbehandling som trycker tillbaka kroppens immunförsvar kan ge bättre kvalitet enl vissa studier. (Läs boken Is your body babyfriendly? Finns att köpa på nätet)
    Jag skall ta immunbehandling under min IVF pg av ev immunologisk faktor (se min presentation) men av ovan anledning äter jag nu innan en låg dos kortison, prednisolon 5 mg, varje dag. kanske kan det förbättra äggen som är på väg att utvecklas.

    Jag äter också 7Keto, som innehåller DHEA samt stor dos Folsyra och D3 vitamin.
    Stor dos Omega 3 samt Fertile xx som jag blivit rekommenderad av Lifeclinic i Athen som jag varit i kontakt med ang immunproblemen.

    Jag tar också Rosenrot, flera tjejer här på FL har tagit det och har fått förbättrad äggkvalitet har jag sett.

    Innan jag går och lägger mig tar jag 1-2 msk Mighty Greens som innehåller vetegräs, alger mm och är fullt med aminosyror, enzymer vitaminer o mineraler. Der har också en utrensande effekt i kroppen och därfr tar jag det på kvällen. kroppen avgiftar och bygger upp som bekant när vi sover.

    Kanske kan det förbättra något! Allt för att maxa chanserna! Nu gäller dt!

    Varje steg framåt är ett steg närmare!
    /Lully

  • Lully Hill
    Zinfandel skrev 2011-09-23 16:44:56 följande:
    Tack för den länken Lully, strålande! Och tack för jag får vara med Skrattande

    Undrar också det där med åldern, priset är egentligen inte är det mest intressanta och särskilt inte biverkningarna, de har man vant sig vid. När jag läste om lågdosstimulering första gången trodde jag att det berodde på att +40 inte svarar bra på metoden men efter att ha läst mycket i ämnet på sistone så har jag förstått att det är precis tvärtom, som länken också bekräftar. 
    Japp, det verkar så. Vi gamlingar skall ha lågdos och sakta bygga upp äggen.
    Jag tyckte det var intressant i länken, kvinnan 45 år. Där man sakta byggde upp en "äggbank"!
    Så skulle jag också vilja göra men det får man väl inte med CFC på tyvärr.
  • linköping68

    Tänk om man kunde samla ihop oss alla kunniga personer härinne och gemensamt få alla okunniga läkare att förstå att de inte bara kan köra samma kur för alla. Tänk om vi alla kunde få ha våra kära kunniga trådvänner som back-up i rummet då man diskuterar med läkaren. De skulle ju behöva ge med sig direkt Glad Vi skulle alla stå som en samlad vägg av otrolig kunskap! Spännande att höra om det du gör för att öka fertiliteten Lully. Måste skriva av det och testa själv. FlörtTror inte att de på CFC kommer att gå med på att köra Japanen på oss äldre. Har inte frågat om det, känner på mig det bara.

    Har funderat mycket på den enda IVF som vi gjort. Jag fick både Synarela och Menopur (som man tydligen inte ska få om man är låg-AMHare) (se Myrans tidiga inlägg om NY) Jag fick bara ett UL och då såg de att jag svarat dåligt, men vi fortsatte ändå. Hade 4 äggblåsor, men läkaren sjabblade lite så det blev bara 1 ägg. Men det befruktades och sattes tillbaka, men tog sig inte. Läkaren sa att Menopur var så bra för äldre då man fick lite färre ägg, men ägg av superkvalité. Undrar ju lite om inte hela upplägget var lite fel. Men gjort är gjort.

    Nog om det. Nya friska tag!

  • Lully Hill
    linköping68 skrev 2011-09-23 21:20:10 följande:
    Tänk om man kunde samla ihop oss alla kunniga personer härinne och gemensamt få alla okunniga läkare att förstå att de inte bara kan köra samma kur för alla. Tänk om vi alla kunde få ha våra kära kunniga trådvänner som back-up i rummet då man diskuterar med läkaren. De skulle ju behöva ge med sig direkt Glad Vi skulle alla stå som en samlad vägg av otrolig kunskap! Spännande att höra om det du gör för att öka fertiliteten Lully. Måste skriva av det och testa själv. Flört

    Tror inte att de på CFC kommer att gå med på att köra Japanen på oss äldre. Har inte frågat om det, känner på mig det bara.

    Har funderat mycket på den enda IVF som vi gjort. Jag fick både Synarela och Menopur (som man tydligen inte ska få om man är låg-AMHare) (se Myrans tidiga inlägg om NY) Jag fick bara ett UL och då såg de att jag svarat dåligt, men vi fortsatte ändå. Hade 4 äggblåsor, men läkaren sjabblade lite så det blev bara 1 ägg. Men det befruktades och sattes tillbaka, men tog sig inte. Läkaren sa att Menopur var så bra för äldre då man fick lite färre ägg, men ägg av superkvalité. Undrar ju lite om inte hela upplägget var lite fel. Men gjort är gjort.

    Nog om det. Nya friska tag!
    Ja det vore toppen om man fick ta med sig FL vännerna in på IVF kliniken! För när man står där med naken rumpa och de har kikat in i ens mest privata skrymslen o vrår dä är man inte så kaxig. Men det skulle aldrig gå. Det skulle bli prestige direkt!!

    Nej, vi skulle öppna en egen IVF klinik! Anställa en doktor som kunde skriva ut medicinerna, ta ut ägg och stoppa in dem igen och en labbpersonal. Sedan skulle vi greja det här bättre själva!!

    Ge inte upp. Se din första IVF som en erfarenhet! Varje steg är ett steg närmare!

    Kram
  • Lully Hill

    Jag skall inte göra detta till en könsfråga men jag kan inte låta bli att ibland tycka att det är märkligt att allt hänger på kvinnan. Under min långa resa har i vissa situationer en tanke slagit mig hur tydligt det är att vi lever i en Mansvärld! Bla när jag var i Finland för ÄD eller då vi gjorde IVF på CvL.  Tänk er följande:

    Man är där på fertilitetskliniken med sin man och ofta är doktorn av manligt kön. Det är jag som får klä av mig inför alla, och det är jag som skall undersökas in i det mest privata, och eventuellt "fixas" så att det blir barn.

    Gubbarna sitter där med sina kläderna på! För på dem är det inget fel!
    Möjligen får min man gå iväg i nått "hemligt" rum och lämna spermaprov.
    Ingen ber min man dra ner byxorna och sen tar ett grabbatag om pungen och känner o klämmer! Ingen ifrågasätter heller Farbror Doktorn kompentens och erfarenhet av fertilitet etc!!  Nä på dem är det inget fel, för det är ju kvinnan och äggen det hänger på!! 

    Ibland finns en Pippi inne i mig som bankar och vill ut!!  

  • finafina

    Hej Alla, jag är gärna med här oxå om jag får!!! Jag är 43 och har gjort 2  ivf försök. Tänker fortsätta vill ju så gärna bli gravid.Få en liten bebis.  Har gått upp en del i vikt i somras efter att jag inte blev gravid började smaska...så nu har jag tagit bort alla snabba kolhydrater och försöker ta mig tillbaks för att under hösten göra mitt 3 ivf... (behöver ner minst 5 kg) tar tacksamt emot att alla tips och råd. Fick på första ivf ut 5 ok ägg var vi satte in 3 st.   ivf  2 fick vi ut 6 ägg, 3 in och 2 till frysen, men inte gravid då heller. Har haft myom så för ett par veckor sedan gick vår läkare in för att kolla att dom inte kommit tillbaka in i livmoder hålan Men det ser bra ut. Inga ärr inne i livmodern och inga myom, däremot har jag flera stycken myom utan på livmodern, men det ska inte påverka...

    Just nu är jag mest orolig och får panik på tanken att jag inte skulle få barn... Träffa min pojvän sent i livet och vill inget hellre än att vi ska få en liten tillsammans...Vill hitta allt som kan hjälpa mig för att få vårt barn. 

    så tack så mycket för allt ni skriver om och delar med er av. Förstår att jag har mycket information att ta till mig...

    mini ivf, hur funkar det undrar jag? och hur gör man utredning för att veta att man inte har ett för bra immunförsvar?

    kram 

  • Lully Hill
    finafina skrev 2011-09-25 21:02:38 följande:
    Hej Alla, jag är gärna med här oxå om jag får!!! Jag är 43 och har gjort 2  ivf försök. Tänker fortsätta vill ju så gärna bli gravid.Få en liten bebis.  Har gått upp en del i vikt i somras efter att jag inte blev gravid började smaska...så nu har jag tagit bort alla snabba kolhydrater och försöker ta mig tillbaks för att under hösten göra mitt 3 ivf... (behöver ner minst 5 kg) tar tacksamt emot att alla tips och råd. Fick på första ivf ut 5 ok ägg var vi satte in 3 st.   ivf  2 fick vi ut 6 ägg, 3 in och 2 till frysen, men inte gravid då heller. Har haft myom så för ett par veckor sedan gick vår läkare in för att kolla att dom inte kommit tillbaka in i livmoder hålan Men det ser bra ut. Inga ärr inne i livmodern och inga myom, däremot har jag flera stycken myom utan på livmodern, men det ska inte påverka...

    Just nu är jag mest orolig och får panik på tanken att jag inte skulle få barn... Träffa min pojvän sent i livet och vill inget hellre än att vi ska få en liten tillsammans...Vill hitta allt som kan hjälpa mig för att få vårt barn. 

    så tack så mycket för allt ni skriver om och delar med er av. Förstår att jag har mycket information att ta till mig...

    mini ivf, hur funkar det undrar jag? och hur gör man utredning för att veta att man inte har ett för bra immunförsvar?

    kram 
    Hej Finafina!
    Välkommen!
    Jag tycker inte du skall ha panik, du har "bara" gjort 2 försök än! Det finns ännu många chanser!!

    Vilken klinik går du på och gör du länga el korta metoden?
    Mitt råd till dig är att nu göra flera färskförsök, så länge du kan/får. Spara de du har i frysen, bygg upp en äggbank, de åldras inte. Det gör däremot de i din kropp! Kör igång IVF nr 3. Undertiden du går ner i vikt kan du ju försöka maxa äggkvaliteten genom kosttillskott och att leva sunt.
    Sedan kan du i lugn och ro undersöka om du har immunproblem. Vissa enklare tester kan tas i Sverige men mer avancerade tester  måste skickas till USA. Men har du någon misstanken om immunproblem?
    Kan vara bra att pröva Prednisolon redan vid IVF3, låg dos utifall att. Prata med din klinik om det!

    Bort med alla kolhydrater, max en potatis eller brödskiva per dag, inget mer. Du får tillräckligt av det som finns i grönsaker o frukt. Lägg till mer protein och nyttigt naturligt fett, dvs smör, ost, lite grädde, turkisk yoghurt, kallpressad olivolja, avokado o nöttter. Tillskott av mycket Omega 3. Bra för dig och äggen. Fett är livsviktigt för oss och många kvinnor med viktproblem och historia av bantning har fettbrist. Kilona smälter bort också kommer du att märka av en diet på mer fett och mindre (och rätt) kolhydrater.

    Så skulle jag ha gjort.

    Kram Lully  
  • Lully Hill

    Ps. Jag vet ännu inte själv så mycket om mini-IVF! Skall vara lågdos stimulering och bra för "gamlingar".

    Om någon vet nått lägg gärna in det här!!

    Jag återkommer med mer info när jag vet mer!

  • Zinfandel

    Lully: du sätter verkligen huvudet på spiken. Jag har förvånats över mig själv att jag är så mesig mot läkarna men det är inte lätt med byxorna nere och efter en inspektion invändigt, man är så sårbar då och det är svårt att se bortom det. Jag hatar också att göra en könsfråga av saker och ting men det är klart att jag också ofta tänker tanken (men knappt vågar säga högt...) att jag undrar om den mest förnedrande regeln 3 MF innan utredning hade funnits om det var männen som hade gått igenom dem, att det överhuvudtaget finns en godkänd diagnos som heter oförklarligt barnlöshet och att det största fertilitetsproblemet ligger hos kvinnan. I nästa andetag säger de "slappna av och lev som vanligt"... Ironi på hög nivå. Det är som att man försvarar spermierna så långt det bara är möljligt, bara därför att.

    Finafina: Mitt första råd till dig är - motion. Uttaget måste vara större än intaget, dessutom ger det en massa trevliga bieffekter som bättre blodcirkulation, D-vitamin om du motionerar utomhus, förbättrad syreupptagning, ökad lungkapacitet och bättre sömn. Sen ger det en massa bra tankar!!

    Sen bör du kolla lite enkla värden som tsh (sköldkörtel), det kan du göra på din vårdcentral. Be din gyn kolla bakteriell vaginos, Grupp-B Streptokocker och gonokocker.

    Och läs böckerna Glad 

Svar på tråden 45 år och planerar IVF