• Lully Hill

    45 år och planerar IVF

    Hej ni där ute!
    Finns det någon annan "tokig" tjej som liksom jag planerar IVF/genomför IVF mot alla odds i vår ålder? Jag vill gärna få kontakt med er i så fall! 

    Detta är en tråd för oss i så fall. Att bolla IVF metod och mediciner, peppa och stötta och här får ingen finnas som säger att det är lönlöst! Det är det sista vi behöver för det har vi hört så många gånger redan!

    I denna tråd spirar hoppet för oss!

    Skall man välja långa eller korta protokollet, det finns ju för och nackdelar och medicinerna verkar ge olika resultat?
    Har läst och hört att nedreglering (långa protokollet med spray Synarela) inte är bra om man har lite trötta äggstockar. Däremot har jag också hört o läst att om man har lite högt FSH och Östradiol man skall välja rätt cykel. Man bör testa dessa värden på Cykeldag 2. Om de är under 25 och 15 så är det en bra cykel att göra IVF på och då börjar man spruta direkt, samma dag. Annar sär man inne i en "icke fertil" cykel.

    Jag funderar då som så att om man gör långa protokollet så har man ju inte hunnit komma in i en "icke fertil" cykel och påbörjar ju den med fullt understöd av IVF medicinerna.

    Finns det någon annan med samma funderingar och vad har ni fått för rekommendationer av era kliniker kring metod och mediciner?

    Kramar från Lully 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-12 09:37
    Uppdatering 12 juni 2012.
    Så här gick det sen...

    Vi gjorde IVF med egna ägg på Chopenhagen Fertility Center i oktober 2011. Samtidigt fick jag immunbehandling av Dr i Athen, Intralipiddropp och kortison. 3 ägg fick jag ut och 2 blev fina. Den 4 november var TD och JAG PLUSSADE!! På första försöket med immunbehandling!! Jag får immunbehandling hela graviditeten.
    Jag är nu gravid i v 36 och väntar en liten pojke i början av juli.

    Ni kan läsa mer om immunbehandling i min presentation el här:
    www.familjeliv.se/Forum-7-148/m58169429.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-02 20:49
    Den 2 Juli 2012 föddes vår efterlängtade underbara älskade lille son!

  • Svar på tråden 45 år och planerar IVF
  • callimero

    Känner så igen mig i dina tankar Luly. Man är så förbaskat utelämnad. Trots att det vid utredningen visade att inga fel fanns hos mig utan vi var förmodligen barnlösa pga mannens ytterst få och ej ideala spermier utan hänvisads direkt till ICSI så talade läkarna efter detta enbart till mig och om hur min ålder var anledningen till att försök efter försök misslyckats.

    Vi har frågat om spermadonation kan vara ett alternativ men blivit mer eller mindre idiotförklarade. ÄD är vad de rekommenderar, men så nu då jag kontaktat ÄD-klniker vill de inte göra försök med min mans dåliga resultat. Det känns som om klinikerna med sitt ständiga nekande till hur spermierna kan påverka målat in oss i ett hörn. De har bemött mig närmast föraktfullt när jag kommit med studier som tagit upp olika behandlingar av mannen eller hur spermierna kan påverka resultatet. Har god lust att stämma dom. Så klart man litar på att en klinik som gång på gång nekar bestämt att det skulle bero på annat än mina gamla ägg. Och så har det alltså låtit sedan vi började när jag var 40. Det är många som lyckats i den åldern och med sämre värden än mina.

    Det känns som att det är tabu att tala om spermierna eller andra skäl när kvinnan är 40+, utan helst ska man som besvärligt misslyckande för deras statistik försvinna.

    Nu har jag tex sökt hjälphos gyn då jag haft konstanta småblödningar, varje dag i snart en månad. "Det är sånt man får räkna med vid din ålder" var hennes svar! Jag har aldrig haft problem med detta, alltid haft regelbunden mens och ÄL. Jag hoppas nu det beror på att jag äter Neovletta som en form av lättare nedregelering inför nytt IVF men jag har gjort så en 7-8 gånger och aldrig blödit. Så klart är jag oroad detta inte är ultimat innan nytt försök. Men blir framför allt oerhört ledsen över hur illa och nonchalant man blir bemött.

  • finafina

    Tack 


    Zinfandel skrev 2011-09-25 22:28:12 följande:
    Lully: du sätter verkligen huvudet på spiken. Jag har förvånats över mig själv att jag är så mesig mot läkarna men det är inte lätt med byxorna nere och efter en inspektion invändigt, man är så sårbar då och det är svårt att se bortom det. Jag hatar också att göra en könsfråga av saker och ting men det är klart att jag också ofta tänker tanken (men knappt vågar säga högt...) att jag undrar om den mest förnedrande regeln 3 MF innan utredning hade funnits om det var männen som hade gått igenom dem, att det överhuvudtaget finns en godkänd diagnos som heter oförklarligt barnlöshet och att det största fertilitetsproblemet ligger hos kvinnan. I nästa andetag säger de "slappna av och lev som vanligt"... Ironi på hög nivå. Det är som att man försvarar spermierna så långt det bara är möljligt, bara därför att.

    Finafina: Mitt första råd till dig är - motion. Uttaget måste vara större än intaget, dessutom ger det en massa trevliga bieffekter som bättre blodcirkulation, D-vitamin om du motionerar utomhus, förbättrad syreupptagning, ökad lungkapacitet och bättre sömn. Sen ger det en massa bra tankar!!

    Sen bör du kolla lite enkla värden som tsh (sköldkörtel), det kan du göra på din vårdcentral. Be din gyn kolla bakteriell vaginos, Grupp-B Streptokocker och gonokocker.

    Och läs böckerna Glad 
    Hej Zinfandel och Lully hill, tack för era positiva kommentarer!!! Det är sant "bara" gjort 2 ivf och i dessa sammanhang är det inte så mycket  

    min plan nu är att äta bra -bort med snabba kolhydrater och mer motion för att få igång cirkulation är ju oxå viktigt. 

    Varit sugen på akupunktur och gjort det ett par gånger, tror det kan vara bra men får inte i mig dom örterna som jag blivit rekommenderad.... Måste hitta ett sätt som funkar för mig så det inte blir en stress i sig... så örter känns inte som grejen...tror att det är viktigt att börja med att äta bra och motion, vad tror ni?

    Har ni mätt er stress nivå? ska man göra det? har ni tagit fsh värde samt am värde?
    skönt att ha några att prata med eftersom jag känner att  min man kommer bli tokig om jag tjatar om alla mina nojor 24/7.... 
    kram på er 

     
  • myran6801

    Finfina, förstår din panik! Jag känner ofta så och har sådan noja över att tiden flyger iväg o jag bara blir äldre! Jag har mätt amh o fsh i våras o fick då en smärre chock över hur mkt sämre de blivit sedan jag tog dem sist när jag började i denna Ivf-sväng!!!! Min första tanke var "nu ger jag upp, men jag vill ju inte ge upp!!! Jag vill så gärna få en liten bebbe o jag vill så gärna att min man ska få sitt efterlängtade barn han också! Det är helt enkelt bara att kämpa vidare!

  • callimero

    Finfina och myran, det kanske är bra att ta sina värden men personligen orkar jag inte mer utan litar mer till hur kroppen reagerar på nästa IVF-försök. Man kan tex ha riktigt lågt AMH - dvs få ägg, men ändå ha bra kvalitet kvar. Det känns mer som ett lotteri + att försöka få en klinik att verkligen engagera sig i vår ålder.

  • myran6801

    Kalimero, du har helt rätt. Att hitta en klinik som inte motar bort en i dörren o skyller på att vi är gamla är näst intill omöjligt, om inte omöjligt faktiskt. Iallafall i Sverige!

    Var planerar alla här inne att göra sona Ivf? För mig och min man blir det Danmark.

    Kram

  • finafina

    Vi började direkt i Danmark eftersom jag var 42 när vi började. Men det har varit ganska jobbigt med alla resor...så i somras så funderade vi på att byta till Linne kliniken men fick höra att dom inte tar emot en om man har passerat 42...och nu har jag gjort det med en månad...samt att det är ju inte så kul = uppmuntrande att gå någonstans där dom tittar på en som man vore en idiot för att man är så seeeeeeent ute...som läkare här i sverige mest verkar säga och titta på en med beklagande min... lagom kul....  Så vi får nog fortsätta med Danmark.... 

    Gjorde ett fsh värde i våras och det hade gått upp från 5,9 till 7,1 på 2 år...men läkarn i damnark tyckte det var ett bra värde (en väninna som hade över 11 och gravid x 2 ) har aldrig gjort AM värde just för att jag är så rädd att dom ska säga att det är så dåligt. Har fått bra ägg ut...men inte gravid ännu.... 
    min man säger att det kommer ordna sig vi kommer bli gravida men kanske kommer ta lite tid...haha han är så positiv skönt med den övertygelsen önskar jag var lika lugn som han....

    vad har ni för fsh värden, vad är det man ska ha som AM värde, kanske inte någon ide att göra när man redan får ägg ut...kanske bara stressande....

    Är det någon annan som gör akupunktur?

    Kram på er och heja heja oss
     

  • finafina

    Inser att det finns så mycket kunskap här... Tjejer skulle gärna få lite tips på dom två- tre - fyra viktigaste tillskott ni tycker man behöver... visst är det omega 3, Något extra bra märke? Folsyra? någon vitamin tablett? Något annat som ni tycker är väldigt bra? Vill hålla det enkelt men ändå öka mina changser....

    kram på er 

  • myran6801

    Finfina, tycker du ska strunta i att ta amh. Jag har fsh 10 och amh 0,25 vilket inte är bra. För 2 år sedan var fsh 7,5 och amh 1,7! För min del gjorde de nya provsvaren mig bara deppad!

  • callimero
    finafina skrev 2011-09-26 12:55:04 följande:
    Inser att det finns så mycket kunskap här... Tjejer skulle gärna få lite tips på dom två- tre - fyra viktigaste tillskott ni tycker man behöver... visst är det omega 3, Något extra bra märke? Folsyra? någon vitamin tablett? Något annat som ni tycker är väldigt bra? Vill hålla det enkelt men ändå öka mina changser....

    kram på er 
    Omega3 spelar nog ingen roll vilket märke så länge man köper på tex Apoteket.
    D-vitamin har visat sig kunna boosta chanserna att bli gravid. Många har brist och det krävs rätt hög dos har man nyligen kommit fram till. Det görs forskning där man kombinerar ivf med hög dos D-vitamin i injektionsform.
    Folsyra och B-vitaminer. Multi- vitamin och mineraltablett är bra. Sen finns det en massa teorier om att vetegräs och Maca ev kan sänka ett högt FSH. Jag tar ett pulver som heter Supergreens som innehåller allt från broccoli, vetegräs, spirulina mm. Smakar tyvärr akvarievatten.

    Sen finns mer avancerade preparat som DHEA (USA och UK tex) och Inofolic (Italien). Dessa finns bara att beställa på nätet från utlandet. Googla runt och läs om det kan vara något. 
  • Lully Hill
    callimero skrev 2011-09-26 16:00:13 följande:
    Omega3 spelar nog ingen roll vilket märke så länge man köper på tex Apoteket.
    D-vitamin har visat sig kunna boosta chanserna att bli gravid. Många har brist och det krävs rätt hög dos har man nyligen kommit fram till. Det görs forskning där man kombinerar ivf med hög dos D-vitamin i injektionsform.
    Folsyra och B-vitaminer. Multi- vitamin och mineraltablett är bra. Sen finns det en massa teorier om att vetegräs och Maca ev kan sänka ett högt FSH. Jag tar ett pulver som heter Supergreens som innehåller allt från broccoli, vetegräs, spirulina mm. Smakar tyvärr akvarievatten.

    Sen finns mer avancerade preparat som DHEA (USA och UK tex) och Inofolic (Italien). Dessa finns bara att beställa på nätet från utlandet. Googla runt och läs om det kan vara något. 
    Hej,

    Håller med Kalimero! Om man bara skall välja 3 st kosttillskott skulle jag välja Omega 3. Essensiella fettsyror är nödvändiga för hormonbalansen ochj en massa livsviktiga funktionern. Sedan skulle ajg välja Folsyra. Viktigt medtanken på åldern etc. Sedan är frågan vad det tredje blir?

    Jag tar Mighty Greens (liknande som Supergreens) Jag kan berätta att under hela min IVF sväng mellan 2004-2008 plussade jag ingen gång. Förutom ett svagt plus då jag fick mens samma dag som test dag. Den gången hade jag ätit Supergreens ett par månader innan ET. Vet inte om det hjälpte men så var det då.

    Frågan är också om DHEA. Föryngringshormonet som inte är tillåtet som kosttillskott i Sverige (men man kan väl få det på recept tror jag?) Kosttillskottet 7 Keto innehåller någon likande form av DHEA. Det äter jag.

    Sedan äter vissa Munkpeppar och Silverax. Finns i remiferm och Femal. Det är intressant för det ingår i produkten Fertile XX, (tillsammans med ryskrot) som Lifeclinic i Athen rekommenderade att jag skulle ta för att förbättra mina chanser.
     Jag har också sett här på FL att flera tjejer tagit rosenrot och flera har senare blivit gravida.

    Om jag skulle välja ett tredje preparat blir det nog rosenrot.
    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden 45 år och planerar IVF