Inlägg från: Lully Hill |Visa alla inlägg
  • Lully Hill
    finafina skrev 2011-09-27 15:39:04 följande:
    En fråga till alla erfarna tjejer jo jag försöker hitta mig fram i akupunktur djungeln.... provatdr nie några gånger för nåt år sedan (för en annan grej) men det var.kaos och det orkar jag inte med, i somras gick jag några gånger hos Marietta, men det kändes oxå ganska stressigt och lite struligt....slutligen provade jag nu senast Sophia Lagerqranz...men hon har sagt så konstiga saker så jag blir lite osäker om jag vill gå dit fler gånger.... nu har jag fått tips om Dr Ma. Är det någon som har provat och har bra resultat från någon? Nånstans tänker jag att det är kinesisk läkekonst och då kanske det är bra att gå till någon som är utbildad i Kina...? Så då är det Dr Ma...

    kram på er Hittar man den på apoteket eller eller är det hälsokosten?

    kram 
    Doktor Ma har jag hört talas om skall vara bra.
    Jag gick på Birkakliniken, Susanna Quintela. Jag har svårt att bedömma om hon var bra el dålig. Det funkade inte för mig. Jag tyckte att det var stressigt att få till tiderna med akupunktur, gyntider, blodprover, VUL, resor mm. Det gjorde säkert sitt till. Stress är inte bra. 

     Jag skulle helt klart välja någon som är utbildat i Kina. Dr Nie, är det han vi Odenplan. Jag hade en arbetskamrat som gick till honom för hon hade problem med mellanblödningar och jättemycket varje gång. Han fick ordning på det.

    Ps. Jag köper D-vitamin från www.skippersmart.se. Det är ju individuellt vad man tycker men jag rekommenderar från hälsokosten och av god kvalitet.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    criss00 skrev 2011-09-27 23:16:17 följande:
    Hej Lully Hill,
    Jag är också 45 år och har haft 4 MF (el 2 MF och 2 MA) efter att jag fick mitt första barn för snart 3 år sedan.
    Har försökt bli gravid igen i snart 2 år. Men allt jag har hört från barnmorskor mfl så får man ingen hjälp alls med IVF efter 42-43 år (kommer inte ihåg exakt). Dessutom inte när jag redan har ett barn. De har menat att även privata kliniker inte tar emot en. ????
    Är det ditt första barn du vill ha?

    Jag vill väldigt gärna ha ett syskon men trots att jag blivit gravid har det blivit missfall på missfall och månderna bara rinner iväg. Man undrar ju om det är skrot med alla äggen eller om det är något annat som gör att de inte överlever.
    Välkommen till tråden Criss00!
    Japp det är mitt första barn jag sedan 10 år kämpar efter. Jag hade gett upp hoppet under 2009-2010. Vi var då inne i adoptionssvängen. men ärligt talat tycker ajg att Adoptionscentrum är så oseriösa, vi ifrågasatte en massa och det har ännu inte blivit några barn genom AC. Man får kämpa och ligga i där också, tyvärr. Nu har jag inte haft kontakt med dem sedan årsskiftet och då stannar processen av och de hör inte av sig. Sååå dåligt!!
    Nu har hoppet tänts för mig igen då det kommit fram ny forskning att oförklarlig barnlöshet kan vara ett immunproblem. (läs min presentation och min andra tråd)
     Det kan också vara klassist immunproblem att man får ett barn och sedan går det bara inte!! Immunförsvaret har lärt sig att detta är främmande celler och därför funkar det inte andra gången. (som ett vaccin eller mässlingen etc. där man får det en gång sedan har man ett immunskydd) Jag tycker därför att du skall börja fundera i dessa banor också.   Googla på Alan Beer clinic och reproductive immunology. Du kanv ara ett sådant klassiskt fall.  

    Copenhagen Fertility Clinic tar emot ialla fall oss 45 åringar. Sedan vet jag inte om det är totalt kört? Nån som vet? 

    Kram Lully
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej alla "gamlingar"!

    I boken "Is your body babyfriendly" av Alan Beer samt enligt uppgift från min doktor på Lifeclinic gäller följande för oss äldre:

    I vår ålder så skall man inte göra IVF på vilken cykel som helst. Alla våra cykler är inte lika bra. FSH svajar bl a. Vi kanske bara har någon cykel per år som är bra. Det hör till åldern och hormonvärden kan ändras från cykel till cykel. Därför skall man ta FHS och Östradiol test 2 dag i cykeln och meddela kliniken samma dag om man vill köra igång. Värdet för FSH skall vara under 15 och för Östradiol under 25 (tror jag) Då är man inne i en fertil cykel!!!
    Man måste alltså ha medicinerna redo, planera att köra med korta protokollet och ha en klinik som går med på detta . 
    Klinikerna i Sverige och CFC tror inte på detta. Jag försökte ta upp frågan med dem men de ser ut som fågelholkar.

    Bara man kan få bestämma själv så kan man ju greja detta själv och bara ringa upp dem och säga "Nu kör jag"!

    Resultatet av IVFbehandlingen är alltså mycket beroende på hormonvärdena dag 2 enligt forskningen i USA.  Köp boken eller googla på detta så hittar ni mer information. Detta låter hur vettigt som helst i mina öron!
    /Lully


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    callimero skrev 2011-09-28 11:24:52 följande:
    Lulu - jag har även hört från en tjej här som går i Italien, där testar det LH på cd 1 eller 2, minns ej säkert, för att fastställa vilket preparat som är bäst. Alltså Gonal-f eller Puregon. Eller Menopur / Fostimon som även innehåller just LH. Har frågat CFC men det var tyvärr svar a la fågelholk där med.
    Ja, jag har tänkt på det här med LH värdet. Tar man det överhuvudtaget i Sverige??
    Det är så frustererade det här!!

    Jag ahr läst på en det och det verkar som menopur eller Fostimon skall funka bättre på oss äldre. Det var också medicinen Lifeclinic rekommenderarde.

    Dr D var mycket bestämd på den här punkten. Inte köra IVF på en felaktig cykel!! Bortkastade pengar menade han.

    Men hur skall man göra med kliniken då de inte är med på tåget?

    Lully
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    callimero skrev 2011-09-28 11:52:21 följande:
    Det togs i samband med utredningen men inte sen. LH alltså.

    Jag har också hört att Menopur etc ska funka bäst på oss äldre men det kan också variera mellan cykler beroende på hur ens värde är.

    Ja hur ska man gå vidare och ta prov samt tolka dessa när ingen vill befatta sig med dessa? Min ordinarie gyn har förklarat att de minsann inte tar emot patienter över 43 när det gäller fertilitet. Jag har gått på samma mottagning sedan i 20-årsåldern och tycker de borde skämmas!
    Ja det är jobbigt! Tyvärr får man väl gå till någon privatläkare och betala 1500 för ett läkarbesök på fem minuter. Samt fullt pris för blodproven.

    CFC har ju några samarbetsläkare i Sverige. Någon här som känner till vilka de är i Stockholmstrakten?

    De borde hjälpa till!
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    callimero skrev 2011-09-28 14:01:50 följande:
    Ska fråga honom. Funderar dock på hur tillförlitligt det är i mitt fall då jag knaprar Neovletta inför nytt försök. Det kanske påverkar värdena?

    Har blödit konstant nu i en månad vilket kanske beror på dessa, verkar inte finnas annan förklaring enligt gyn. Är orolig om det kan påverka också, slemhinnan tex. Men förhoppningsvis rättar det till sig när jag slutar ta dessa och får "mens". Jag får så ojämn äggtillväxt annars när jag kör igång med korta och spraya vill jag inte. Gjorde så första försöket och alla de 9 folliklar jag hade var borta när jag gjorde ÄP.
    Det här med Nevoletta är nytt för mig!
     Berätta gärna mer. Varför vill det att du äter det? Vilken effekt skall det ha? Är det CFC som föreslagit detta?
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej Vänner,

    Nu har jag pratat med CFC och fått reda på lite mer om Crash IVF. Det är en IVF behandling som passar kvinnor med korta cykler. Runt 21 dagar. Har man cykler runt 27-28 dagar och längre passar inte Crash IVF.
    Tydligen är det så att vid korta cykler dominerar en folikel i början som sedan förstörs av de andra kommande foliklarna. Jag fattade inte riktigt det medicinska på danska.

    Men det är bra för er med korta cykler att fråga och fundera om det här med Crash IVF!

    Förr hade jag korta cykler ibland runt 21 dagar. Under de senaste åren har de dock blivit längre och är runt 26-28 dagar, och över 30 dagar ca 2-3 gånger senaste året . Jag kommer nu nästa vecka dra igång IVF enl korta protokollet. 


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej vänner!

    Hjälp!!!
    Är det någon som vet hur det här med Fostimon fukar?? Jag har fått hem det och skall börja spruta i nästa vecka!
    Det jag fått från Apoteket är bara ampuller och lösningen som skall blandas med pulvret i ampullen MEN INGA SPRUTOR EL KANYLER!

    Skulle Apoteket ha gett mig det eller måste jag be läkaren skriva ut ett recept på det också?

    Snälla om ni vet skriv ett inlägg snabbt!

    kram


    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden 45 år och planerar IVF