Inlägg från: Lully Hill |Visa alla inlägg
  • Lully Hill

    45 år och planerar IVF

    criss00 skrev 2011-10-12 19:51:49 följande:
    Önskar er all lycka till Lully Hill, Myran6801 och Kalimero och om det är någon annan som påbörjat!! Glad
    Vi håller alla tummen för er!
    Tack så mycket!
    Jag sticker tidigt i morgonbitti till Athen för immunbehandling så nu är jag igång med mina planer. Se min andra tråd:
    www.familjeliv.se/Forum-7-148/m58169429.html

    Det känns jättespännande!

    Kalimero o Myran så roligt att ni träffades! KÄnde ni till varandra till  utseendet innan eller hur visste ni vem ni var? Vart går ni förresten?
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Zinfandel skrev 2011-10-12 21:30:23 följande:
    Lycka till imorrn Lully {#emotions_dlg.flower}
    Tack vännen! Önskar du varit med så kunde vi göra det till sammans!
    Kram
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    myran6801 skrev 2011-10-12 22:03:24 följande:
    Inget svar fr CFC, de har tydligen problem med sin mail fortfarande. Men jag kör igång med sprutorna imorgon hur som helst!
    Kul att du kör igång nu Myran!
     Om du är tveksam så ring CFC! Men jag körde igång som det var sagt och meddelade dem bara att nu är jag igång. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej vänner!

    Här återkommer jag med rapport från Athen! Det gick  jättebra trots demonstrationer, försenade flyg och taxistrejk!
    På torsdagen då jag landat åkte jag direkt till Lifeclinik. Dr D tar sig verkligen tid och förklarar och man kan ställa alla möjliga frågor. Jättetrevlig! 
     Han har ordinerat 10 mg Prednisolon från och med torsdags. På torsdagskvällen kom en sjuksyster till hotellet och jag fick min första Intralipidbehandling. . 

    Dr D hjälpte mig med ett VUL som faxades till CFC. Jag hade fin slemhinna och tre foliklar på G.  Jag hade slemhina på 7mm och vänster sida två folliklar 11mm, 7mm och höger 1st 8mm.

    Dr D ifrågasatte dock min dos på 300 IE Fostimon som CFC ordinerat. För hög dos enl hans åsikt. Tyckte jag svarat dåligt på behandlingen. Med gamlingar skall man ta mycket mycket svag dos (75-150 IE) och låta det ta längre tid enl honom. Då skulle jag troligen få fler folliklar. Han tyckte jag kunde gå ned till 150 IE, kanske skulle jag då hinna få något mer ägg,  men han ville inte ge mig något råd att göra det. Jag blev helt rådvill!

    Jag funderade och funderade och var nära att ändra min dos på torsdagskvällen men bestämde att jag först ville höra vad CFC tyckte om mitt resultat och hur deras ordination blev. De tyckte att det var bra och ordinerade fortsatt 300 IE så de var tydligen nöjda.

    Allt kändes jättebra tills idag!
    Jag gjorde ett nytt UL idag. dock ej vaginalt och mycket snabbt. Gyn såg i vart fall två folliklar på vänster sida som är 20 mm och 18 mm. Jag ringde CFC. De återkom och meddelade äggplock på onsdag. Jag ringde Dr D för jag ville höra om det blir någon förändring i min immunbehandling eftersom äggplock blir så tidigt.  Jag förstod på honom att han tyckte att min behandling  varit för kraftig, gått för fort och att det kan påverka kvaliteten på äggen. Självklart är jag nu jätteorolig, tänk om äggen inte överlever. Tänk om jag hade fått fler ägg om CFC tagit det lite lugnare med dosen!!

    Tänk att man alltid skall behöva oroa sig och ifrågasätta ALLT! Hur som helst, jag skall ta Ovitrelle i kväll och sen är det bara att hålla tummarna att jag i  vartfall får ett ägg med kvalitet.

    Kram Lully


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    callimero skrev 2011-10-17 16:45:09 följande:
    Har talat med CFC. Om inte follikeln är större än 10 mm och slemhinnan max är 3 mm kan jag börja spruta trots avsaknad av blödning. Men om jag väntar tills imorrn med VUL hinner ett dygn till gå. Så frågan är om jag inte ska ta en chansning och börja ikväll. Så får jag se hur det ser ut på VUL imorrn, om jag får en tid. Det är ändå nu eller aldrig jag måste köra ett sista försök.
    Hej Kalimero,
    Vad har du att förlora förutom pengar? Förlåt att jag säger så men om du kan undvara pengarna och gärna vill göra ett försök till innan nya jobbet och CFC säger att det är ok skall du inte göra ett försök då?

    Alternativet är att ta det lugn, invänta rätt tid på jobbet och att få ordning på kroppen. Det är stressigt med nytt jobb och plötsligt kunna åka i väg på äggplock med kort varsel etc. Man vill gärna känna sig lite etablerad och inte så ny på jobbet om man nu skall krångla med sjukdom, ledighet, jobba hemifrån mfl bortförklaringar. Men frågan är hur lång tid det tar, 6 mån? Vad tror du?  Du kanske kan göra både och? Nu och sen? (CFC säljer paket om 3 IVF om det kan vara något.)
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    myran6801 skrev 2011-10-17 21:11:16 följande:
    Lully Hill, läser dina rader och blir mer och mer irriterad på att vi inte kan få bra hjälp här i Norden. Jag undrar såklart oxå hur det ska gå för mig. Jag är på sprutdag 5 idag och har sprutat med 450 ie Menopur (!!!) - högsta dosen. Får se vad VUL säger imorgon. Om nu inte detta försök ger något, vart ska man då vända sig tänker jag. Kanske bättre att söka sig till någon klinik som är mer van med oss gamlingar, men vilken klinik är det???

    Hoppas det går bra för dig på ÄP på onsdag. Ska du stanna i Köpenhamn, var tänker du bo? Har du fått en tid för ÄP eller är det drop in. Vill veta allt, du kan väl berätta hur det var på kliniken? Smärtlindring, berätta om du fick be om det eller om det var som här?

    Lycka till, ska tänka på dig! Kram kram {#emotions_dlg.flower}
    Hej,

    Jag har fått tid på onsdag för äggplock kl 10.45. Jag vet inget om smärtlindring. Hoppas på en ordentlig dos Rohypnol, den mår man gott på
    Jag har nog tänkt försöka ta mig hem efter äggplock. Skönt att komma hem och så måste jag försöka jobba på torsdag. De vet nämligen inget på jobbet. Sedan skall jag få återföring på fredag. Men först då får man veta samma dag att de överlevt, kanske har man redan satt sig på flyget då . Jag skall egentligen också ha Intralipid dropp samma dag så jag tänkte fråga om jag kan få tillbaka ägget (om det blir nått) på lördagen. Överlever de inte en dag extra i provröret så gör det nog inte det i min kropp heller. Jag skall höra med dem på onsdag.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    myran6801 skrev 2011-10-17 21:30:15 följande:
    Lully, oj oj du har det stressigt värre hör jag! Vår plan blir att stanna där och hoppas på att ET blir av. Lite för långt till Stockholm för att åka bara över dagen tycker jag. Aha, man får en tid för ÄP det var bra att veta så kan man ju planera lite bättre. Hoppas oxå på en rejäl dos smärtlindring........Men har hört dem som bara fått lokalbedövning på CFC.

    Nu håller vi tummarna för oss båda.

    Kram kramHjärta
    Hur långt har du kommit i behandlingen nu?
    Jo, det blir lite åka fram och tillbaka men flyget tar 1 timme och det är ganska billigt att flyga så prismässigt blir det inte så stor skillnad. Det blir lite stressigt för jag håller ju på med immunbehandlingen också. Måste försöka få till Intralipidtransfusion på torsdag (då vet jag inte om det blir ET) eller på fredag för då vet jag ju om det blir ET: Annars behöver jag inte intralipiderna.  Det gäller att ha en grovplanering klar och inte få magsår på att det är lite ovisst.
    Ja nu håller vi tummarna för oss!! Funkar inte det här så måste vi ta en funderare på dosen. Jag har sett på nätet att klinikerna i USA kör med svag dos och sakta vårdar fram folliklar på gamlingar. Lite så som Dr D på Lifeclinik i Athen förespråkar. Tar längre tid men då får man fler ägg.
    Hoppas bara inte kvaliteten  på äggen påverkas med hög dos
    Alternativet om CFC inte är med på spåret är att åka till Athen. Men det är långt dit och krångligt att ta sig på vinterhalvåret. Flygbyte i Zurich, Wien el Munchen.  Snacka om magsår att få ihop äggplock med kort varsel

    Kram
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    callimero skrev 2011-10-17 22:04:06 följande:
    Ojoj Lully vad du flänger fram och tillbaka. Ska du inte ta och bli sjuk resten av veckan istället? En magsjuka vill ingen bli smittad av på jobbet. Så har jag gjort innan över ÄP och ET. Intressant med helt annan taktik med dos i Aten. Jag har själv funderat mycket på just hur hög dos och snabb tillväxt som jag ofta får påverkar kvalitén. Men klinikerna jag frågat menar att man med låg dos riskerar att inte rekrytera så många ägg vid start. Svårt det där. Jag körde igång nu ikväll med 450 Menopur, det får bära eller brista. Fick tid för VUL imorgon och ser då om jag väntat för länge på ickemensen eller om jag kan fortsätta. När ska du tillbaka myran?
    Stressigt! Men jag var "sjuk" när jag var i Athen torsdag fredag förra veckan. Har precis blivit  "frisk" . Jag får se hur jag gör, men är lite inne på att ta mina Intralipider på torsdag och då får jag hjälp i Stockholm med det.

    Ja, det är fundersamt med dosen. Dr D menade på att man skulle få fler ägg rekryterade om man tog det lugn och inte chockade äggstockarna. Jag tror att de inte vet utan det handlar om olika teorier. Frågan är bara Vem har rätt?!
    När jag gjorde korta metoden för flera är sen hade jag först 175 IE som efter ca 6 dagar höjdes till 200. Äggplock blev på d 14. Andra gången  200 IE och äggplock på d 15.
    Nu blir det på dag 12!! Hur skall det gå? Känner mig riktigt ledsen och orolig när jag tänker på det.

    Jag tyckte du gjorde rätt som satte igång med sprutorna!  Nu häller jag tummarna för dig!
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    callimero skrev 2011-10-18 09:17:30 följande:
    Isch vilket dilemma, var det en sjukdom du kan få återfall i? Hoppas du kan få hjälp med intralipiderna i Stockholm annars.

    Ja vem har rätt? Den frågan har ekat i mitt huvud hela denna process. Jag har i snitt haft ÄP på dag 11 så oroa dig inte Lully! Du har ändå en förhållandevis låg dos kontra min och myrans på 450.

    Jag har hört man får smärtlindring i både arm och invärtes som vanligt på CFC, säg till extra så du slipper oroa dig. Det som är annorlunda där verkar vara att det går väldigt snabbt, upp i stolen direkt från väntrummet. Så att du är beredd på det. Hoppas det går fint och att du får maximal äggutdelning! Håller alla tummar för dig.

    Tack för dina tummar, idag får vi se hur det ser ut om jag kan fortsätta.
    Tack för dina trösteord raring! Det känns lite bättre!
    Ja ingen vet vad som är rätt så då är det ingen idé att vi oroar oss! Enklast och skönast att vi litar på CFC. De gör ju ändå detta varje dag. De borde veta!!
    Oj, tack för infon. Jag hade förväntat mig att få ett rum, ligga och slappa och bli lite förberedd. Det är ju trots allt en privatklinik! Och så vill man ju få fika efteråt
    Men jag är härdad i sammanhanget och känner mig idagsläget van vid det mesta. Även om det gör ont. Bara att bita i hop och lida! Det går över. Tänk vad vi skall behöva utstå tjejer

    En stor styrkekram till oss alla! Vi får tänka att vi har med oss våra "medsystrar" i alla dessa svåra stunder. 

    Håller tummarna för dig och Myran! Lämna rapport här i tråden hur det gick för er idag! Vi tänker ju på er!

    Kram
     
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    myran6801 skrev 2011-10-18 10:39:13 följande:
    Vul avklarat. Men det gick inget vidare. Höger sida 1 follikel 16 mm o vänster 3 små som var 5, 3 o 3 mm. Hur gör man nu???? Ska ringa CFC och hoppas jag förstår vad de säger. Sämsta resultatet hittills vid denna tidpunkt. Är man knäpp som fortsätter när kroppen tydligt visar att den är trött o kan inte producera några ägg. Jobbigt är det!
    Upp med hakan!!! Du behöver bara ett guldägg
    Vi vet att våra äggstockar är trötta och vi kan inte förvänta oss större äggskörd. CFC var ganska tydlig att man bör vara glad att få fram något ägg. Och att lägga några i frysen kan man inte räkna med.  Dina småttingar kan ännu växa till sig så du får ett eller två bra ägg. Jag räknar inte med fler heller. Vi är trots allt skitgamla
    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden 45 år och planerar IVF