• hellokitty1

    väntetid till barnbesked, Indien

    Det är ju nya regler i Indien och allt är osäkert men jag undrar hur lång tid det förut tagit till barnbesked i Indien? Skriv gärna er organisation och när ni adopterade.
     

  • Svar på tråden väntetid till barnbesked, Indien
  • Ester03
    Namaste72 skrev 2011-10-10 12:18:32 följande:
    Ska du adoptera från Indien? Byta land kan man alltid göra.

    Nepal är stängt för adoptioner vad jag vet.

    Vi skickade vår adoptionsansökan till Indien för fyra år sedan (efter att vi stått i kö i två år) och just nu väntar vi på att få adoptionstillståndet förlängt eftersom det gått ut. Under väntetiden har vi fått en biologisk son som nu är 1 1/2 år. Pga att barnen som adopteras från Indien oftast är äldre och att vår son måste vara minst ett år äldre än adoptivbarnet så kommer vi nog inte hinna adoptera innan vi är för gamla (90 år sammanlagd ålder). Av den anledningen ska jag kontakta vår organisation så fort vi fått det nya tillståndet för att höra om man får byta land och om Nepal är öppet för adoptioner just nu. De har i alla fall landet listat på sin hemsida.
  • hellokitty1

    Nepal är inte öppet för adoptioner tyvärr. Tycker organisationerna är rätt dåliga på att uppdatera ibland, särskilt BFA. Hoppas ni hittar något annat land. Har papprena alltså varit i Indien i fyra år??

  • Namaste72
    hellokitty1 skrev 2011-10-12 11:25:57 följande:
    Nepal är inte öppet för adoptioner tyvärr. Tycker organisationerna är rätt dåliga på att uppdatera ibland, särskilt BFA.
    Jag tycker tvärtemot att BFA är mycket bra på att uppdatera, till skillnad från flera andra organisationer. BFA har inte heller någon speciell anställd som sköter informationen, så jag tycker de sköter det med bravur 
    { Mamma till världens finaste dotter } { väntar barn igen}
  • Ester03
    hellokitty1 skrev 2011-10-12 11:25:57 följande:
    Nepal är inte öppet för adoptioner tyvärr. Tycker organisationerna är rätt dåliga på att uppdatera ibland, särskilt BFA. Hoppas ni hittar något annat land. Har papprena alltså varit i Indien i fyra år??
    Jaha, Nepal är alltså stängt. Vet du varför? Jag hoppas de kommer öppna igen under 2012. Jo, det var för precis fyra år sedan vi skickade våra papper till Indien. Hösten för två år sedan fick vi ett barnbesked, men då hade jag precis blivit gravid så då kontaktade de givetvis ett annat par. Det var en handikappad flicka på drygt ett år som behövde en rad operationer. Operationerna skulle betalas av de blivande adoptivföräldrarna men allt skulle ske i Indien och under dessa månader fick man inte träffa henne utan bara skicka pengar och saker. Vi fick alltså inte ta ställning då, men det gav oss tillfälle att fundera över hur allvarliga handikapp vi tror oss orka med. Min man och hans syster adopterades på 70-talet från Indien och båda var mellan 3 och 4 år när de kom, men idag verkar det som att de indiska adoptivbarnen ofta är i 6-7 års åldern eller yngre men med olika typer av funktionshinder.
  • hellokitty1

    Det var ju ett tag sen nu, men jag har för mig att barnen inte var tillräckligt utredda i Nepal, en del kanske hade bioföräldrar och släktingar kvar som ville ta hand om dem osv.. 

    Någon som hört något nytt sen sist om Indien?  

  • vian12

    Allt verkar ha stannat upp/blivit extremt segdraget just nu vad gäller Indien och jag märker en uppgivenhet hos adoptionsorganisationen. Sex barn har kommit via AC i år, vilket är en påtaglig minskning. Cara skulle ju börja ta emot ansökningar igen i slutet av september och landsansvarig hade ett gäng med sig som hon i sista minuten fick veta inte skulle tas emot. Själv har jag precis fått veta att vår process blir minst en månad fõrsenad pga datum som inte hålls och semestrar som plötsligt as ut av nyckelpersoner. Efter alla år av väntan kan vi nog vänta lite till men det här är inget annat än en skandal när det redan finns ett utsett barn. Det här är INTE till barnets bästa och jag är mycket besviken.

  • dubbelmamma0310

    Fy vad det är tråkigt att vänta, när det finns ett barn!!!! Det är nästan värre än innan man fick BB! Nu vet man ju dessutom att barnet växer och utvecklas och man får inte vara med ens! Man ser barn runt omkring i samma ålder och tänker på ens egen lilla! När vi dessutom inte ens fått godkännande att gå vidare ännu så blir det ju ännu mer oro. När vi fått godkännandet vill man förstås ha RB direkt, men då vet man ju också att det finns ett barn.
    Jag har sjukskrivit mig en vecka, inte bara för detta utan för hela livssituationen på jobbet och med storebror. Jag blev så orolig att jag skulle klappa ihop om vi fick ett nej! Då måste jag ju stå pall för livet måste gå vidare!
    Jag vill inte vänta mer nu!!!

  • hellokitty1

    Nej förstår det måste vara hemskt jobbigt när det finns en liten som väntar på andra sidan jordklotet! Håller tummarna för att det raskar på. Innebär de nya reglerna någonting för er som er som redan har bb eller går det till enligt gamla proceduren?

  • Namaste72

    Det konstiga är att det verkar rulla på en del för USA-familjer som väntar på NOC och domstol.
    De nya reglerna ska inte innebära något egentligen för oss med akter i landet, men det är minst 500 internationella ansökningar (som fanns på plats när nya guidelines kom i somras) som helst ska behandlas innan det nya systemet startar.
    Problemet är nog den nya myndighet som ska sättas samman i varje delstat och som ska ersätta ACA (SARA), och som ska fungera som en undermyndighet till CARA. Där tror jag proppen sitter...


    { Mamma till världens finaste dotter } { väntar barn igen}
  • Namaste72

    Och för oss som väntar från FFIA kan vi dessutom lägga till att barnhemmet inte har licens och inte kan driva processen öht...


    { Mamma till världens finaste dotter } { väntar barn igen}
Svar på tråden väntetid till barnbesked, Indien