• hellokitty1

    väntetid till barnbesked, Indien

    Det är ju nya regler i Indien och allt är osäkert men jag undrar hur lång tid det förut tagit till barnbesked i Indien? Skriv gärna er organisation och när ni adopterade.
     

  • Svar på tråden väntetid till barnbesked, Indien
  • vian12

    Hej och Hopp: Tack, det ordnar sig men vårt tålamod har börjat tryta. Hanya72: Det är nog ingen ovanligt strulig domare Alla papper har gått igenom scrutiny så det är hearingen som är nu. Jag trodde att kraven på nya eller fõrnyade dokument kom under scrutiny. Eller brukar det bli sådana problem även efter? Berätta om ni vet!

  • Namaste72

    Angie: Men om det bara är hearingen som ni väntar på är det nog inga problem. Vissa familjer från USA har tvingats åka till Indien för att vara med på hearingen, men jag har aldrig hört att svenska familjer tvingats till det.


    { Mamma till världens finaste dotter } { väntar barn igen}
  • vian12

    Skõnt att höra, Hanya72! Tiden var redan bokad men så fõrsenades den och till slut så tog domaren en lång semester. Mañana, mañana är tydligen en regel och inte undantag men jag är fortfarande grymt besviken

  • vian12

    Fast jag blev jãtteglad av det du skrev, Hanya72. Har tyvãrr rätt så dålig koll på hur domstolsprocessen egentligen går till, vad och var de största hindren brukar vara, exakt vem som gör vad, osv, osv. Ni som har mer erfarenhet än jag får jättegärna berätta. All info är guld värd.

  • mysan750000

    Hej Angie, å vad ledsen jag blir när jag läser hur segt det är...vi står i kö för Indien och de ringde från AC och berättade att processen står still för tillfället...vi har nu stått i 3 år och är ännu ej framme, men kan ju bli galen! Hur länge har ni stått i kö? Håller tummarna för att det löser sig snart för er.

  • vian12

    Ge inte upp Mysan! Vi väntade i fyra år innan vi fick vårt efterlängtade barnbesked. Papperen hade då varit i Indien i tre år och att väntetiden blev så lång berodde tydligen på flera omständigheter. Hade det gått som först planerat hade vi fått barnbesked redan 2009 men då hade det ju inte varit just denna underbara lilla människa! Är du en av de som skulle skicka papperen till Indien nu i oktober? Jag hoppas verkligen att det kommer igång 2012 och att Cara äntligen bevisar att det går skäligt fort för barnens bästa. Inboxa mig gärna. Kram!

  • hellokitty1

    Hur går det för er Indienfamiljer? Nån som hört nåt nytt?

  • Namaste72
    hellokitty1 skrev 2011-12-20 16:37:16 följande:
    Hur går det för er Indienfamiljer? Nån som hört nåt nytt?
    Inte ett pip men så är inte vår org. speciellt meddelsam av sig heller...
    { Mamma till världens finaste dotter } { väntar barn igen}
  • hellokitty1

    Tråkigt att ni inte fått veta nåt mer. Ska bli spännande att se om Indien öppnar på nytt nu vid nyår.

  • nollberga

    Vi skickade ner papprerna i slutet 2009, fick barnbesked i början av Maj 2011 för ett tvillingpar.
    Ärende ska upp i domstolen idag 22/12, om det nu inte blir uppskjutet, verkar ju inte vara helt ovanligt.
    Enligt AC så tar det sedan ca 1månad under "normala" förhållanden tills barnhemmet får info och kan ansöka om pass.

    Någon som vet mer detaljer om vad som normalt brukar hända "bakom kulisserna", är det fler processer emellan som kan dra ut på tiden?

Svar på tråden väntetid till barnbesked, Indien