• hellokitty1

    väntetid till barnbesked, Indien

    Det är ju nya regler i Indien och allt är osäkert men jag undrar hur lång tid det förut tagit till barnbesked i Indien? Skriv gärna er organisation och när ni adopterade.
     

  • Svar på tråden väntetid till barnbesked, Indien
  • hellokitty1

    Vad spännande, då har det ju redan varit uppe eftersom det är natt i Indien nu, håller tummarna för att det gått bra! :)
    Vet tyvärr inget som kan hjälpa dig, kanske Hanya? 

  • vian12

    nollberga: Ett stort grattis till det dubbla barnbeskedet! Vi fick bb via samma organisation i slutet av februari. Ärendet skulle upp i domstol i slutet av oktober och preliminärt borde vi redanha vart hemma nu. Pga olika omstädigheter kom beslutet i början av december istället. Nu har även rapporten blivit försenad så vi åker nog iväg någon gång i februari. Det är klart att den här extremt segragna processen är påfrestande speciellt med tanke på att vår flicka hinner bli ett år äldre men vi är så nära nu att jag vägrar ge upp hoppet. Håller tummarna att er tur kommer snart. Det verkar vara en stor skillnad mellan olika delstater.

  • nollberga

    Hoppas att det inte slirar för mycket då vårat medgivande gäller till april 2012, och eftersom vi nyligen bytt kommun så antar jag att det i princip blir en helt ny hemutredning om vi inte är hemma tills dess.

  • vian12

    Hoppas det också för er skull! Vad gäller medgivandet och ny kommun behõver ni nog inte oroa er. Varje s k fõrlängning innebär ett nytt medgivande med en ny hemutredning men den brukar intr vara lika djupgäende som den första. Vi bytte kommun innan vårt andra medgivande men eftersom papperen redan var i Indien behõvde vi inte skriva en ny biografisk redogörelse. Utredaren kom hem till oss en gäng skrev en kort rapport i vilken hon bl a redovisade till vår tidigare utredning och så var det inget mer med det. Vårt tredje medgivande gick ännu snabbare. Ni har ju redan fått bb så det ligger varken i ert eller i familjerättens intresse att dra ut på utredningsarbetet. MEN har ni redan haft er final hearing så ãr mitt inlägg överflödigt. April är ju långt borta!

  • Namaste72

    Nollberga: Grattis till barnen! Hoppas att allt flyter på nu

    Normalt sett brukar det ta ca 2 veckor för domaren att skriva " written courtorder" som sedan skickas till CARA /SARA och barnhemmet och CWI (tror jag). Därefter ansöker barnhemmet om pass hos den lokala polisen ( här kan det tyvärr ta lite tid...), och sen skickas det till svenska ambassaden i Delhi för uppehållstillståndet till Sverige. Sen skickas passet tillbaka till barnhemmet. Ofta får man åka till Indien när passet blivit klart hos polisen.
    Nu är det ju helger också i Indien, så räkna med 6-8 veckor till avresa.

    Grattis än en gång! {#emotions_dlg.flower}


    { Mamma till världens finaste dotter } { väntar barn igen}
  • nollberga

    Tack för en bra beskrivning av vad som händer där nere...
    Tiden i domstolen blev uppskjuten till efter nyår.

    Någon som vet exakt hur länge man behöver hemutredning?

  • hellokitty1

    Hej igen och Gott nytt år alla Indienfamiljer! Hoppas nya året blir helt magiskt och väntetiderna blir superkorta bums!
    Hanya, har du hört något nytt de senaste dagarna?
     

  • Namaste72

    Nix, inte något från de svenska organisationerna

    Men på CARAs hemsida står det att utländska organisationer och myndigheter ska få log in password under januari för att kunna registrera "prospective adoptive parents" dvs nya sökanden. Så jag tolkar det som att det iaf är på gång!

    www.adoptionindia.nic.in/


    { Mamma till världens finaste dotter } { väntar barn igen}
Svar på tråden väntetid till barnbesked, Indien