• wonders

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Hejsan tjejer

    Hoppas att jag inte stör. Har också provat att bli gravid sen nov 2010. Nu, 4st IVF senare inget plus på stickan. Jag har testat zonterapi nu sista gången och det kändes som att det var nog det närmaste gravid jag har kommit.. Allt var så mindre smärtsamt vad gäller utplock och insättning av ägg. Även läst att akupunktur ska hjälpa så definitivt värt ett försök. Ska försöka utomlands nu och hoppas på det sättet att det 2013 till slut ska bli ett plus på stickan. Gravid Hoppas att ni får en fortsatt skön dag. Glad

  • wonders

    Gör ett inlägg igen lite bara sådär. Har följt er under de gångna veckorna och jag är imponerad över hur alla entusiasmerar andra som är i samma sits. Jag har hållit på med icsi i 4 omgångar som jag skrev i förra inlägget. Det har varit väldigt upp och ner. Tyvärr har det ju inte blivit något plus på stickan så jag vet vad det är ni går igenom. Eftersom jag är över 40 måste jag nu se mig om efter en klinik som kan förse mig med nya behandlingsmetoder och/eller där jag kan adoptera ett embryo. Så för min del blir det till att åka utomlands för vidare försök. Det är varken billigt eller roligt. Dels för att det känns mer utlämnat att inte kunna språket. Har dock hittat en klinik i Grekland som tydligen har bra statistik. Får väl se om de har något förslag på hur vi ska få ett plus på stickan. Kört med naturell modell den månad som var så nu går jag och väntar på om jag får BIM om 4dgr eller inte.. Hoppet är aldrig ute. Hjärta

    Stor kram till er. 

  • wonders
    Maramina skrev 2013-01-14 17:01:00 följande:



    Hoppas att mensen inte kommer!

    Jag förstår känslan för att känna sig utlämnad! Vilken klinik är det ni har valt? Och hur går det till att bli behandlad så? Och vad kostar det? Är äggdonation inget alternativ för er utan är det embryoadiption som är det som ska vara den bästa vägen för er? Många frågor på en gång, du behöver inte svara om du inte vill!

    Tackar Maramina och JZ79. Jo vi har försökt med icsi och alla hormonrubbningar detta innebär. Jag vet inte om det är bäst med äggdonation eller om det enda som återstår efter ett sista försöket med egna delar är embryodonation. Dock vet jag att det skiljer sig prismässigt beroende på vart man vänder sig. Det finns kliniker ifrån Riga och ner till Grekland och Kroatien beroende på hur och vad man vill göra. Har en kompis som har två lyckade resultat från Riga Glad men sambon vill hellre ner till Kroatien medan jag kan tänka mig Riga(dyrare alternativet) eller Grekland. Vanlig ivf ligger på runt 20tusen beroende på Euro-diffen. Men sen ska man ju dit och hem.
    De har olika behandlingsalternativ beroende på ålder och vilket "fel" man har men normalt är ju behandling med hormoner och ibland även efterbehandling med mer än progesteron tex. De har lite friare tänk än vad den svenska vården har känns det som. När vi har gjort våra försök inom svensk sjukvård har det varit samma tillvägagångssätt och inget har blivit ändrat från gång till gång när det inte har funkat om ni förstår vad jag menar, ny väg.

    Nej jag hoppas på att jag denna omgång av naturlig väg ska bli gravid. Har tänkt mig att testa först på söndag då jag har gått över tiden med 2dagar..

    Lillnosen: Stort GRATTIS till huset. Hoppas att det blir så som ni tänkt er. Det är en bra sak att ha något annat att fokusera på så att det inte bara blir barnverkstad vilket det lätt blir när man är tjej och lever med sin kropp varje dag. Alla saker som känns ska analyseras. Har kommit på att jag ska börja träna så jag får något annat att tänka på och det ger goda effekter för efter mina försök har jag gått upp ca 5kg.. Dessa måste ju bara bort för annars skulle jag väga 100kg som mest när jag är gravid och det vill jag inte vara med om..

    Nej hoppas att alla får en toppendag fylld av värme och leenden. Solig     
  • wonders

    Hej igen. Det bästa botemedlet är att träna igen nästa dag men då något lättare saker för att bara röra på sig är av godo. Även om det då inte känns så förståss. Flört Själv ska jag på ett 30min pass i spinning imorgon som är underbart uttröttande. Bästa de har hittat på på länge tycker jag. Det tar inte lång tid och du får ändå ut något positivt av det. Skrattande

  • wonders

    Tackar Jenso och en månad går fort. Passa på att funderar på särskilda frågor ni undrar över inför så ni inte missar ställa dem på genomgången.

    Stegen: Oj 3 år. Stort grattis till magen. 7kg är inte så mycket. Du ska ju få ut hälften av den summan ungefär i form av en liten söting. 

    Försöker: Låter som du borde ta kontakt med läkare innan ni ska dit. Det är ju inte meningen att du ska lida av behandlingen mer än vad man redan gör vad gäller humörsvängningarna.. Allergi ovanpå kan inte vara bra.     

  • wonders

    Maramina: Ligg på för om du inte gör det kommer ni troligen få vänta längre... Det är långa tider är allt jag har fått höra tills det var en på SÖS som sa att om vi ringde till Vårdgarantikansliet. Dvs om det är Ivf-behandlingstid du vill åt. Det finns en garantitid att man ska komma in inom 3mån om inte på ditt eget sjukhus så ett närbeläget. För vår del blev det inte SÖS utan fick välja mellan Nyköping och Örebro..

    Till er alla som inte har sagt något på jobbet så förstår jag men om man har en bra relation till sina föräldrar och syskon så underlättar det att få det stöd de kan ge när det är som sämst. Nära kompisar funkar givetvis också men är inte riktigt samma sak..

    Lillnosen när min chef var på mig inför alla andra varför jag inte hade barn eller hur han nu slängde ur sig, ja så som de brukar göra lite obetänkt. Då sa jag att vad är det som säger att jag kan få barn. Sen dess har det varit tyst om spekulationer runt barn på jobbet iaf. Det talas fortfarande om de andras barn och det kan bli för mycket för en annan, så jag går undan, men det blir iaf inte så personligt som att bli utpekad som den enda som inte har barn, vilket är fallet här..

    Hoppas att ni får en lika vit och fin dag som jag tänkte ha {#emotions_dlg.flower}   
          

  • wonders

    Maramina: Jaha de där 3försöks paketen kvalade vi aldrig in på. Lite därför vi söke oss utomlands också. 

    Den där viktdebatten vill jag bara säga att jag har BMI 29 räknade jag ut här. Det ses som att jag är tjock men det är ingen i utredningen som har påpekat att det kan vara detta som är faktorn som gör att vi inte kan få några barn. Och de är väldigt raka där vi har varit på besök..

    Kommer dessutom ihåg en tjej som gick i min klass på gymnasiet (vilket är evigheter sen) som tränade så hårt att hennes mens slutade helt att komma. Så lite måtta måste man ha även på vikt jagarfronten.   

    Till Nellin vill jag bara säga att gu vad gott det låter med ett glas rött bara så där. Mmm det är ju så gott. Solig  

  • wonders
    Försöker skrev 2013-01-16 14:22:22 följande:
    Wonders - Det är säkert olika. Både jag och min vän fick ange längd och vikt vid vårt första besök och våra BMI räknades ut och noterades i journalerna. Och det är väl standard trodde jag? Det var avgörande för behandlingsform enligt läkaren.

    Min vän med BMI på 33 skulle gå ner i vikt och fortsätta försöka på egen hand tills dess. En mån senare blev hon gravid. Medan jag som kämpat mig ner till normalt BMI efter flera års kamp med övervikt är lika ogravid nu som i början av mina 5,5 år av barnlöshet. Så inget är givet i livet.

    Nåja, hursom. Mår apa just nu, de här hormonerna kan dra dit pepparn växer. Är vansinnigt arg och ledsen om vartannat. Tungt att andas idag med men vill inte ringa om det, låter ju döfånigt. Och CB digitala var negativt.

    Det jag menade var att om man inte har blivit påpekad att det är ett "problem" med vikten som gör att man inte kan bli gravid så är det ju egentligen bara för att må bra som man behöver träna och  tänka lite mer på vad man äter. Jag känner mig tjock med mina BMI 29 och inte tillfreds som jag gjorde när jag hade BMI27 innan jag började med denna verkstaden men eftersom detta inte påpekades vid utredningen så måste det ju finnas en högre gräns.

    Vad gäller din Pergo så kolla om du inte kan få annat preparat istället. Låter ju inte bra att få astmasymtom av medicinen. Humörsvängningar får man dock bara gilla läget vid..   Glad
  • wonders

    Försöker: Vad skönt att du fått en linje att gå på så du vet vad som gäller. Svårt med allt som blir just vid medicinering och vad som är normala biverkningar och inte. Angående att din man blev påhoppad så per telefon så gjorde han helt rätt. Man ska inte behöva ta vilken skit som helst i telefon. Det var dessutom personangrepp. Det är inte ok att göra och inget som gagnar ens sakfråga heller. Hoppas att surmulen har lärt sig till nästa gång han har ett problem att lösa.

    Lillnosen: Det måste ju finnas något i säljarens avtal med städfirman att om de inte är nöjda att de kan hålla inne betalningen eller avdrag eller liknande.. Tycker också att ni ska stå på er för ni har ju rätt att få det städat om det är så det står i avtalet mellan er och säljaren. Trisst dock att börja med strul när man är så glad för nyförvärvet. Glad

    Otålig: Det är troligen för tidigt att säga om det är grav eller om det är PMS-smärtor men förstår att du är lite försiktigt optimistisk. Låter ju helt klart lite som grav-tecken trots lite brunt smolk i bägaren. Flört Hoppas hoppas!   
       

  • wonders

    Otålig: Stort GRATTIS!!!Gravid  Ibland inträffar det under. När jag genomgått IVF-försöken har läkarna sagt att jag ska träna som vanligt men vara lyhörd på hur kroppen mår och det verkar som att du känner av din kropp. Gör en övning ont att utföra gör en annan.

       Konstigt att många säger att det inte är något konstigt med att vara gravid eller att föda barn... Nej man är ju klart inte först att vara eller göra det men varje liten är ju en skänk från ovan. Oj lät mer halleluja än det skulle men ni fattar.
    Mariamina: De fattar inte vad de går miste om i kompetens när de inte anställer dig. Lätt att säga men se framåt och ta nya tag. Inte lönt att grotta ner sig. Vet att det är lätt att göra det när man har varit hemma ett tag och de jobb man söker inte blir till ett man får börja på. Dock trist på din tid att det inte blev något av. Kolla för säkerhets skull den andra tjänsten. Kan ju vara så att de bara har långsam beredning av de ansökande..?
    Stor styrkekram.
    {#emotions_dlg.flower}  

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus