• Söndermarken

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Vi som har lite svårare att plussa kanske behöver någonstans att få "vädra"lite


    Lycka
  • Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus
  • Wittra
    Ciccie86 skrev 2013-07-01 15:42:04 följande:
    Usch! Just nu är jag så trött på allt vad barnlösheten och försök till att få barn har gjort med mitt förhållande!! :( Vi har alltid haft det jättebra i vårt förhållande på alla plan.. Men under de senaste månaderna så har allt förändrats :(
    Vi pratar knappt, han är aldrig hemma och jag rymmer till gymmet så fort jag kan. Vi umgås mycket med folk på varsitt håll istället för med varandra. Vi har knappt något samliv och allt känns väldigt jobbigt och osäkert :/ just nu vet jag varken ut eller in :/
    det är där jag är rädd för att vi hamnar, nu har vi det jättebra. Som jag skrivit tidigare är min sambo en stor optimist. Jag är dock nästan motsatsen....:( Har börjat fundera ibland på om relationer överlever utan att man bildar familj? :( Vi har varit ihop i 10 år, är sambos. Vi klickar fantastiskt bra på alla plan och har skitkul ihop. Han är allt jag vill ha hos en man! 
  • Linnea77

    Fick brev från min läkare idag! Hade inte haft ngn ÄL denna månad på min andra pergotime enkelkur känns lite tröstlöst! Hade visst haft ett skitlågt värde 1,7. Bim +1 idag, ingen mens o negativt. Visst blir mensen sen med pergotime om man inte haft ngn ÄL?

    Skall försöka släppa tankarna på detta med bebis. Då det är tankar som snurrar 90% av all vaken tid. Vill kunna njuta av semestern med familjen o missa livet som pågår här o nu. Men hur kan man släppa dessa tankar??

  • JZ79

    wonders, nej jag blev inte sjuk alls under dieten. Huvudvärk å väldigt hungrig den första veckan. Här får du ju i dig näringen å du kan ju fortsätta ändå..bara skönt att slippa äta riktig mat när man är sjuk Märker du något resultat?

    Lillnosen, trist med negativt test. Hoppas ändå för er skull så länge mensen inte kommit.

    Bolltjej, be kliniken som utrett er skicka remissen för ivf. Klart ni ska köra via SU om ni har gratis försök där. Ivf går under vårdgarantin å det betyder att ni får tid för ett första besök på SU inom 3 mån. Om de inte kan hålla vårdgarantin ska ni bli erbjudna att göra ivf på annan klinik.

  • Maramina
    Wittra skrev 2013-07-02 12:28:14 följande:
    det är där jag är rädd för att vi hamnar, nu har vi det jättebra. Som jag skrivit tidigare är min sambo en stor optimist. Jag är dock nästan motsatsen....:( Har börjat fundera ibland på om relationer överlever utan att man bildar familj? :( Vi har varit ihop i 10 år, är sambos. Vi klickar fantastiskt bra på alla plan och har skitkul ihop. Han är allt jag vill ha hos en man! 



    Nu förstår jag inte riktigt, varför skulle inte ett förhållande överleva utan barn? Jag känner flera par som har varit tillsammans länge utan barn. Bara i den arbetsgrupp jag tillhörde på mitt förra jobb fanns det två personer och de tycktes ha väldigt bra förhållanden med sina respektive. Så tycks även min faster och hennes man ha. Och då fyllde hon 70 tidigare i år och de träffades när de var 18... Jag tror snarare att det handlar om själva förhållandet och hur stark den är och hur den klarar olika slags kriser och även hur man hanterar de olika kriserna. En annan av mina kolleger sa att barnlösheten och de 13 IVF-försök de gjorde deras förhållande starkare då de gjorde den resan tillsammans.

    Men som sagt var, det handlar så mycket om hur man kan hantera det. Och upptäcker man att man är på väg åt olika håll pga barnlösheten, då tycker jag att man absolut måste sätta sig ner, tillsammans, och fundera på om det är värt det eller om man ska tillsammans försöka hitta tillbaka till varandra. Kanske är det så att det räcker med att lägga bebisplanerna på hyllan. Helt eller ett tag. Eller att man accepterar faktum och ser andra vägar att gå (fosterfamilj/adoption etc). Eller att man börjar planera in lite kvalitetstid tillsammans. Eller att man går på parterapi. Och/eller terapi på var sitt håll. Kanske att man behöver kombinera flera olika saker. Är man vaksam och gör det i tid tror jag absolut att man kan ha ett jättebra förhållande även utan barn
  • Lillnosen

    Skriver till dig Sabina som jag skrev till en annan ny tjej nyss. Berätta om er själva, hur länge ni försökt och vad ni testat för behandling om ni testat nått och om vad utredning visat om ni genomgått en.

  • Lillnosen

    Nu kom mensen. Fasiken... Nästa försök då ska vi fan lyckas! Har semester då men kommer ha min syster på besök så vi får smyga lite :P
    Nåja, jag är glad att jag nu de senaste 2 cyklerna känt av min ÄL! Det brukar jag ju inte göra :) Så det känns positivt!

  • Sabina1982

    Jag är en 2 barnsmor till 2 flickor på 3 & 9 år, skulle haft en liten oxå men fick missfall nyårsafton 2011 ( var då i i tredje månaden) jag lever nu med ny kille som har allt jag någonsin önskat mig o hoppas på att vi lever ihop för resten av vårt liv. Vi har nu försökt sen i Dec att skaffa en liten men utan resultat (åt p-piller innan dess)

    Jag har haft väldigt lätt för att bli gravid (dom 2 jag har e oplanerade, missade ta p piller) missfallet jag hade var ett planerat barn o blev gravid 1 månad efter jag tog ut spiralen. Men nu när man planerar tillökning går det inte alls. Har vissa månader känt av min ägglossning men inte dom 2 senaste plus att jag då haft blödningar hej villt.

    Hoppet är ju d sista som överger en o vi tänker fortsätta försöka. Köpte igår ÄL stickor så vi får väl se :)

    Så d va lite om mig själv :) hoppas allt kommer med nu!

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus