• Nellin
    Äldre 3 Jan 17:04
    1500334 visningar
    23482 svar
    23482
    1500334

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Aspartam: Okej, då förstår jag. Idag var testet svagare än igår, så jag fortsätter att avvakta. Det är lite roligt detta tycker jag, som aldrig har testat förut, hehe...

    Fru 2011: Det är ju en rejäl stegring där! Ta ett senare ikväll och kika igen, den kanske är på ingång nu! Tiden från senaste mensen fram till ägglossning kan variera, det är inget konstigt. Det är tiden från ägglossning fram till nästa mens som är mer eller mindre konstant. Det var i alla fall vad min barnmorska sa till mig. Jag håller tummarna! 

  • Nellin
    Äldre 4 Jan 20:33

    Hej brudar!

    Idag fick jag veta att en nära vän till mig är gravid. Hon har en son på 1.5 år och för lite mer än en månad sedan bestämde sig hon och hennes man för att försöka få ett syskon till den lille gullungen. SWISH så var hon med barn, på en gång! :) Visst känner jag mig lite smått avis, men jag är så glad för hennes skull och det gav mig verkligen en positiv känsla. Det är många här på FL som plussat på sistone och nu hon, och därför vill jag skicka in en massa positiva tankar till er här nu. 2012 är bebisåret för oss! 

    Så nu går jag här och önskar att jag ska få dela graviditetstiden tillsammans med henne, med en lite krabat i min mage också.  :)

    HEJA HEJA HEJA NU ALLIHOPA!
    Positiva tankar, avslappnade axlar och mycket kärlek i sänghalmen!

    Kram 

  • Nellin
    Äldre 5 Jan 08:53

    Mumlan09: Det är inte ovanligt att cykeln förändras när man blir äldre (och då menar jag inte att bli gammaläldre, utan helt enkelt bara äldre). 25 dagar är inte alls ovanligt, precis som jag själv har fått förlängt till 33 dagar (från tidigare 28). Så länge din mens är regelbunden så kan du vara lugn, det är nämligen det viktigaste har min barnmorska sagt. :)

    Jag har själv en annan fråga till er alla, som är lite personlig, så man behöver ju inte svara om man inte tycker att det passar sig. :) Jag undrar, hur länge ligger ni kvar efter att ni haft sex? Reser ni på er direkt eller försöker ni bli kvar liggandes så att mannens "pojkar" inte trillar ut? 

  • Nellin
    Äldre 5 Jan 09:11

    :) Okej. Jag själv blir kissnödig nästan direkt efter så ibland springer jag upp efter bara några minuter. Ibland har jag dock lyckats kissa innan och sedan kan jag somna utan att kliva upp.

    Jag ska testa kudden! :) 

  • Nellin
    Äldre 5 Jan 11:12

    Hahahaha jaa, alla dessa teorier och knep. Såklart det måste vara lättare att simma i nedförsbacke, haha, vad alla barnmorskor än säger. :)

  • Nellin
    Äldre 5 Jan 17:28

    Fråga om ägglossningstest igen. Förlåt min okunnighet! Efter ett års försökande så har jag koll på det mesta, men inte ägglossningstest.

    Jag började som sagt för fyra dagar sedan att testa (för första gången) och då var det negativt. Teststrecket var inte jättesvagt, men helt klart svagare än kontrollstrecket. Därefter har jag fortsatt med ett test om dagen, men ser att de bara blir svagare och svagare för varje dag.

    Betyder detta att jag kanske har missat ägglossningen, trots att jag började testa flera dagar för tidigt? Eller kan det bli så att det minskar för att sedan stegra när det är dags? 

  • Nellin
    Äldre 5 Jan 18:10

    Jag menar att jag började testa för tidigt om man ska gå efter den där kartan eller schemat. "Om du har en cykel på si och så många dagar så ska du börja på dag 12" och så vidare. Enligt den ska jag egentligen börja testa idag. Men jag har ätit rosenrot denna månad och jag har hört att det kan trigga ägglossning och förkorta cykeln, så för att vara säker på att inte missa så började jag tidigare än anvisningarna.

    Jag har fått diagnosen PCO alldeles nyss så jag testar denna månad för att se om jag ens får ägglossning. Och nu när strecken blir svagare och svagare så undrar jag om jag kanske haft ägglossning innan jag började testa, eller om det är vanligt att det kan bli svagare och sen starkare igen. 

  • Nellin
    Äldre 5 Jan 18:41

    Tack! :)

    Diagnosen är visserligen trist att få, men samtidigt en lättnad för då förstår jag vad som KAN vara orsaken till att det inte tagit sig på ett år. Dessutom går det att få hjälp och det känns skönt. I väntan på utredning så hoppas jag att det ska ta sig av sig själv. Trots PCO så har jag ändå relativt regelbunden mens, det brukar bara diffa några dagar. Däremot är cykeln rätt lång, men det ska ju inte vara något bekymmer om den är regelbunden.

     Nu har vi sex typ varje dag ändå, oavsett om vi försöker eller inte, så jag har nog inte missat ägglossningen på det sättet. Men testen tog jag ju för att veta OM jag får ägglossning. Jag får väl fortsätta testa några dagar till och om inget händer så får jag utgå från att jag missade ägglossningen eller att jag inte fick nån. Får testa nästa månad igen då.

    Tack för dina svar! 

  • Nellin
    Äldre 5 Jan 20:44

    Vad du är gullig Fru 2011!  En stor kram tillbaka till dig!

  • Nellin
    Äldre 5 Jan 20:54

    Detsamma gäller dig! {#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus