• Maramina

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Söndermarken skrev 2012-02-24 12:19:56 följande:
    Maramina:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Maramina

    Ja, vart ska jag börja?


    Redan i början av denna senaste cykeln fick jag för mig att det var nu det skulle hända, nu jag skulle få vårt efterlängtade plus. Jag ville inte kännas vid den känslan då besvikelsen blir ju så mycket större när motsatsen bevisas... Hur som, känslan hängde med. Ett tag kände jag mig t.o.m. mentalt gravid, vilket ju var helt omöjligt då detta var bara någon dag efter ÄL så ägget hade inte ens hunnit fastna!


    Sen så för en vecka sedan blev jag magsjuk. Jag spydde en gång men inget mer, men däremot så har jag haft problem åt andra hållet, om man säger så. Ett tag kunde jag inte behålla någonting. Det blev till att leva helt på vätskeersättning under två dagar.


    Magen är fortfarande inte helt normal så att jag började känna av halsbränna tänkte jag berodde på resten av magproblemen. Tills igår, på väg hem från dotterns babysim så fick jag plötsligt för mig att jag skulle stanna till på apoteket och köpa ett test. Det blev DocMorris egna. Och den visade plus. Jag hade Testlagrets tester hemma och testade med dom med och fick ett svagt plus. Trots dubbla plus så vågade jag inte tro på det hela utan tog idag på lunchen och åkte till apoteket där jag köpte CB:s digitala. Och den bekräftade de tidigare testerna!


    Så nu vet jag inte vad som beror på det lilla livet och vad som är p.g.a. magsjukan eller annat, men det jag känner och som inte är som vanligt är: yrsel, halsbränna, illamående, trötthet, lite magvärk (dock inte i "tjejmagen") och ont i ryggen, mot svanken till. Och lättrördhet. Under första graviditeten hade jag inga som helst symptom förrän illamåendet kom krypandes i vecka 6. Jag hoppas slippa det djävulska illamåendet den här gången!


  • Maramina

    Tack alla!

    Hoppas 2012: Inte lyckträff utan fullträff! Innan har vi sexat på men den här månaden fick jag för mig att vi skulle avvakta till pluss på ÄL-Stickan. Dagen därpå gjorde vi det igen

  • Maramina
    Nellin skrev 2012-02-24 15:08:03 följande:
    Maramina: STORT GRATTIS! Gud så härligt! Vilken start på våren, va? :)
    Underbar start!

    Lustigt dessutom att det tog lika lång tid för den här som med ettan. Fast med ettan så var jag aldrig orolig för att det skulle gå fel. Det är jag den här gången.
  • Maramina

    BaPumba: Det kan ju vara värt att testa iaf!

    Jag körde förresten med rosenrot och bidrottninggele (Royal Jelly) den här månaden men jag vet inte om de har bidragit till plusset eller inte. Någon mer som testat kombinationen eller något av det? Detta var andra månaden jag körde kombinationen

  • Maramina
    BaPumba skrev 2012-02-26 21:51:29 följande:
    Maramina: Jag har funderat på det där med naturläkemedel, men jag vill inte riskera att mixtra med kroppen i onödan.. Vi har startat en utredning, och om den visar att allt är ok kan jag däremot tänka mig alla möjliga huskurer för att lyckas!

    Första steget (utöver utredningen) är att testa med clearblues fertilitetsmotor, då blir det förhoppningsvis lättare att träffa ÄL. Det ska bli så spännande så för en gångs skull ser jag fram emot mens så att vi kan börja använda den! :)
    Jag hade ju fördelen att veta att jag i alla fall kan bli gravid då jag för bara två år sedan fick barn. Eller bättre sagt, att jag åtminstone kunde bli med barn för två år sedan. Vad det gäller RR så har jag ätit det under många år under perioder för att bli piggare, så för mig var det egentligen bara BDG som var nytt. Jag ville hellre testa gamla beprövade knep (BDG har använts i århundraden i bla Kina för att öka fertiliteten) innan jag sökte medicinsk hjälp. I och med att jag är så pass gammal skulle vi fått hjälp om vi hade velat det, då vi ändå var inne på sjunde försöket, men som  sagt var, jag ville testa alternativa metoder först.

    För min del skulle inte fertilitetsmonitor varken gjort från eller till då jag har alltid haft stenkoll på ÄL med tanke på de symptom som jag får, och som inte går att missa. Jag har ju kört ÄL-stickor några gånger för att kolla att jag verkligen har ÄL som jag trodde, och det har de ju visat också. Så dom hade jag inte tänkt fortsätta med
  • Maramina
    Nellin skrev 2012-02-27 22:07:44 följande:
    Maramina: När i cykeln äter du bidrottninggele? För rosenrot börjar man väl med på mensens första dag och äter fram till ägglossning. Börjar du med bidrottninggelen efter det eller också från dag ett? Jag är inte redo att börja försöka igen utan ska fortsätta med paus några månader till, men sen ska jag nog testa bidrottning. Ge mig gärna tips! Och grattis ännu en gång!
    Både RR och BDG har jag tagit mensens första dag och fram till ÄL.
  • Maramina

    Nellin:särskilt RR kan ju vara bra då det kan verka uppiggande! Vad det gäller BDG så läste jag någonstans att det är bra för hyn, så varför inte börja redan nu?

    Tänk bara på att menscykeln kan ändras lite, men oroa dig inte över det. Det är rätt vanligt och ändå verkar det ge ökad fertilitet

  • Maramina

    Jag får visst ta och komma tillbaka hit igen. Fick mf för ett tag sedan men är nu åter på banan igen.

    Jag såg att ni diskuterar bidrottninggele. Jag åt det för andra månaden på raken när jag fick mitt plus. Jag visste det redan innan och jag tyckte absolut att det var värt det, men innan ni börjar med det kan det vara bra att veta att det är rätt vanligt att de som ätit BDG får mf. Min personliga teori är att då det ökar fertiliteten så börjar ägg som befruktats, och som egentligen inte skulle ha börjat växa göra just detta, men då de inte är bra nog för att vara livskraftiga nog att bli en bebis så slutar det med mf.

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus