• Maramina

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Jag ser att ni pratar bröllop och kostnader. Vi gifte oss inte kyrkligt utan borgerligt vid en sjö. Det var bara vi, vigsleförrättaren och våra föräldrar. Ingen visste om det innan, föräldrarna fick veta det en 15 minuter innan Vi hade lurat hem dom till oss "på fika". Senare så firade vi det hela med en kräftskiva för våra vänner. Jag tror att det var bortåt 20-25 kompisar som kom och vi bjöd på allt. Vi hade tur med vädret så kräftpriset (saltvattenkräftor då vi bor i Göteborg och där bojkottar vi sötvattenkräftorna) låg på 179:-/kg. Jag hade bakat och fyllt frysen med pajer, och sedan slängde jag ihop några goda såser och sallad och sen köpte vi till baguetter och ost. Tårtan, moussetårta hade jag bakat själv i förväg och fryst in. Och festen hade vi som sagt var hemma hos oss. Slutsumman blev inte många tusenlappar.

    Men vill man hålla kostnaden nere så är mitt tips att dels antingen låna/hyra eventuell församlingshem eller hembygdsgård. Eller om man har någon bekant som har en lada man kan låna som man sedan pyntar fint. Då är sommar/tidig höst att föredra, dels för värmens skull, dels för att man kan hitta så mycket bra att dekorera med i naturen. Eller varför inte, om man har en stor trädgård, eller äng (eller om  någon man känner har det) att man hyr ett partytält och har festen där?

     Vill man inte ha pappersdukar så tar man ikeas billigaste lakan som duk om man inte får tag på dukar på annat håll, jag lovar, det är ingen som ser att det inte är duk utan lakan man har på borden! Porslin kan man hyra eller så köper man även där ikeas billigaste som inte kostar många kronor.

    Maten får man billigast och enklast om man har en kall buffé med sallader, goda röror, kallskuret och liknande. Det kallskurna kan man lätt få till billigt om man gör det själv och man passar på att köpa köttbitarna/fisken eller vad det nu är, när det är extrapris, och sedan fryser in. Fördelen med buffé är också att man behöver inte ha så mycket av de varor som brukar vara dyrast, dvs kött/fisk   Tårtan kan man också göra själv, som sagt var moussetårta kan jag verkligen rekomendera då det fungerar så bra att frysa! Om någon är intresserad av några goda, men enkla buffeförslag som jag själv kört med vid något tillfälle, eller moussetårterecept så inboxa mig med mailadress

    Sedan vad det gäller musik så gör man bara ihop en spellista på tex Spotify, då behöver man inte ens ta hjälp av en DJ  

    Eller varför inte ha en picnick om man inte vill vara helt tarditionsbunden?    

  • Maramina

    Bullen: Om du vill ha lite recept så kan jag scanna in några favoriter och maila dig

    JZ: Ha he, det trodde inte jag heller, men vi kom på det bara sådär (på väg till Ullared av alla ställen   ) och sedan gjorde vi det bara några veckor senare. Så allt det där med nervositet, och planering och allt hann vi inte med. Det jag känner så här efteråt är att jag hade tagit ett längre besök hos frissan och fixat till mig lite mer, men just då kändes det onödigt med tanke på hur vi gick tillväga.   

  • Maramina

    Ååååh, vad det kliar i mig att få testa! Men det är väl knappt någon idé med tanke på att ÄL var i helgen... Sedan så tror jag inte att det lyckats den här gången heller. Jag misstänker att min ämnesomsättning krånglar igen (medicinerat i många år för det), vilket ju också försämrar fertiliteten. Det börjar allt mer kännas som om det där med fler barn än dottern är menat för oss med tanke på att det hela tiden dyker upp saker som krånglar till det hela och försämrar chanserna.

  • Maramina
    JZ79 skrev 2012-07-05 11:13:35 följande:
    Maramina, var det längesen du kollade prover då för ditt levaxin? (antar det är vad du medicinerar med..) Kanske läge att  kolla så du kan justera dos om det inte är bra.
    8 veckor sedan, då låg jag alldeles för pressat så jag fick sänka dosen. Nya prover vill de inte ta förrän till hösten, men mina symptom återstår Ok, jag vet att det kan ta längre tid att bli av med symptomen när man har legat för pressat än om man ligger för högt, men ändå
  • Maramina
    JZ79 skrev 2012-07-05 11:11:45 följande:
    Trist du känt dig nere..hoppas du snart är uppe på toppen igen!!
    Vårt bröllop blev inte alls som jag tänkt mig..men förstå mig rätt, det var perfekt på alla sätt å vis!! Glad Men det är så att jag egentligen aldrig velat gifta mig, men så stod han där på knä min fina man å friade, å då kände jag i hela kroppen att klart jag vill gifta mig!! Planen i mitt huvud när jag sa ja var att det bara skulle vara han å jag på rådhuset..haha, så fel jag hade! Ungefär två veckor efter frieriet frågade min blivande man lite försiktigt om vi inte kunde gifta oss i kyrkan istället och bjuda in de närmaste. Jovisst sa jag, klart vi kan..men max 20 pers då! Å så fel jag hade igen! hihi Tungan ute De närmaste slutade på ca 50 pers och vår dag blev perfekt på alla sätt och vis och nu är jag så glad att vi inte hade det där lilla bröllopet eller en vigsel på rådhuset Skrattande Börja med att skriva upp alla ni vill bjuda å sen får ni resonera er fram vilka ni vill ha med på er dag {#emotions_dlg.flower}

    Maramina, härligt att ni kom på det så spontant och gjorde det bara några veckor senare!! Min man friade i augusti och vi gifte oss i april...Jag ville ha vår eller höst bröllop, men hade inte tålamod att vänta till hösten..så det blev vår Solig
    Vi gifte oss också i april Tungan ute, närmare sagt 30 april. Vilket datum är "ert"?
  • Maramina
    pysselkiisen skrev 2012-07-05 13:45:18 följande:
    Åh så frustrerad och förvirrad! Helt sjukt att hela ens värld kan kretsa kring detta med äl-dagar, BIM osv... men i bästa fall så kan jag sluta tänka på skiten nån enstaka dag, under veckan man har mens typ :P

    Tidigare har jag försökt med äl-stickor lite på måfå runt beräknad äl-dag för att se om jag räknat rätt men aldrig fått positivt test. Denna månaden började jag testa 6 dagar före beräknad äl för att vara på den säkra sidan, men inte ett enda test har varit positivt ännu och för en stund sedan började det krampa rejält runt äggstockar och livmoder. Vilket ju BORDE vara tecken på äl, eller? Aldrig känt så tydligt innan, men det är 2 dagar tidigare än jag räknat med och som sagt inget positivt på stickorna!

    Sambon och jag har sex varannan dag ändå för att inte missa men visst hade det varit skönt med ett positivt test så man känner sig lite säkrare!

    Alla test sen den 1 juli har visat ett starkt kontrollstreck samt ett svagare streck och om jag inte inbillade mig så var det svaga strecket något starkare idag.

    Kan någon råda bot på en del av min förvirring? 
    Jag känner igen mig sååå i det där med tänkandet.

    Jag förstår även din oro. Hur många gånger om dagen testar du när du testar? Får du någon stegring ö.h.t.? Man kan tydligen ha en väldigt snabb stegring som försvinner snabbt också så ett tips är att, om du inte redan gör det, testa 3 gånger/dag. Kanske även att du tempar. Testar du redan 3 ggr/dag och tempar så skulle jag om jag varit du funderat på att ringa gyn och fråga dom till råds. Jag har en kompis som använde både p-dator och ÄL-test, utan att få något positivt, men bara efter ett par månader var mensen sen och hon fick ett plus på grav-testet! Nu har hon en 4 månaders kille! Så det kan ju vara så att du ahr ÄL trots att du inte får några utslag
  • Maramina
    Bullen80 skrev 2012-07-06 06:49:00 följande:
    Försöker: NEEEEJ VA TRÅKIGT!! Förstår att det känns frustrerande! Men du, nu deppar du några dagar, tar hand om dig själv, tränar, käkar godis, dricker lite vin eller vad du känner för att göra. Sen så tar vi nya tag! Det kommer alltid fler chanser och vi väntar bara på att den perfekta bebisen ska komma :)

    Jag fick ju mens i tisdags och var helt knäckt. Då kommer grannen och berättar att hon är gravid... Självklart jätteglad för deras skull men det är samtidigt så himla frustrerande! Varför lyckas inte vi?! Sen gråter jag en skvätt och tycker synd om mig själv ett tag för att sedan ladda om med lite jävlar-anamma!! ;)
    Känner igen mig i den där bitterheten... För ett tag sedan kom min allra bästa kompis och berätta att hon var gravid. De hade lyckats på första försöket. Samtidigt som jag blev glad för deras skull, de är de mest underbara människorna på jorden så kunde jag inte låta bli att känna den där taggen i hjärtat på mig, varför får inte jag när vi försöker månad efter månad och de får plus med en gång. Lite åldersnoja som man har så blir man lite bitter också på att hon är yngre och så tänker man att bara för att man är så gammal så går det ingen bra för oss, medan hon som är så ung är väl själva fertiliteten själv. Och sen känner man sig som en usel människa som inte kan glädjas till 100 % med dom. Och än mer bitter blev jag när hon nu kommit in i vecka 12 utan en endaste sekund av illamående, eller andra symptom, annat än trötthet, medan en annan spydde som en gris från tidig graviditet ända till förlossningen. Och trots allt så är man ju ändå sååå glad för deras skull, men den där taggen... Hur blir man av med den?
  • Maramina

    Fy vad jobbigt JZ! Jag kan inte mycket om det, men vi får hoppas att infektionen är orsaken till få spermier, att han får hjälp, infektionen snabbt går över och att han sedan får ett överskott av spermier och vips så är du gravid! Annars borde ni väl per automatik nu bli godkända för IVF antar jag.

    Stor styrkekram till er! Ge honom en extra kram och puss och försök få honom att förstå att ni ska ta er genom detta, tillsammans. Vad jag har förstått så är det rätt många män som vid ett liknande besked får ett otroligt knäck på sin manliga självkänsla och då är ytterst viktigt att intyga honom att han inte är ett dugg mindre man i ens egna ögon. Låt honom smälta det hela, intyga att du finns där. Ni kommer få ert barn, förr eller senare, på ett eller annat vis

  • Maramina

    Det där med att känna panik känner jag igen, men så är jag också snart 36 så klockan tickar verkligen... Tyvärr tycks inte mannen fatta det riktigt för han känner ingen som helst behov av utredning ("vi har ju inte försökt så långe", nej, vi har bara försökt i 11 månader...)

  • Maramina

    Förstår JZ att det blir långtråkigt! Jag brukar börja hoppa på väggarna om jag bara varit hemma en heldag...

    Jo, vi har en dotter som nu är två. Skulle vi lyckats bli gravida den här gången så skulle bebisen enligt mina beräkningar ha samma BF som dottern , men nu tror jag tyvärr inte att det är något den här gången heller. Så skulle vi söka hjälp och det skulle bli aktuellt med IVF skulle vi få bekosta det själva Jag vet inte hur det är med själva utredningen om det är samma sak där. Någon här som vet? Även om jag inte "kvalificerade" mig med min ålder så gör vi det snart tidsmässigt då det i augusti blir ett år sedan verkstaden sattes igång. Men som sagt var, det behövs att även mannen är med på noterna vad det gäller utredning...

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus