• Maramina

    Vi som försökt ett tag utan plus

    HJ0812 skrev 2012-08-03 22:56:52 följande:
    Ja, jag jobbar själv på en VC och gissar att du har haft tur som träffat en läkare som är intresserad av dessa frågor. Inte helt lätt att vara distriktsläkare eftersom de ska kunna lite om ungefär allt. Tror inte att någon av mina kollegor har jättekoll på detta. Ska börja med att ringa min vanliga gynekolog på måndag så börjar jag där helt enkelt.



    Låter som en bra plan! Ja, jag är medveten om att jag har haft tur. Har sedan jag flyttade hemifrån flyttat runt en del och alltid haft tur med läkarna på VC. Förrutom den förra då På min nuvarande VC har jag träffat flera som verkar vara insatta i ämnet
  • Maramina
    Malin1988 skrev 2012-08-09 12:58:57 följande:
    Hur vanligt är det att man får ett totalt blankt minus på äl+11 om man skulle vara gravid? Testade igår på äl+11 och kändes ju kört, men vet att det inte är helt kärt innan mensen kommer. Tänker iaf hålla mej till lördag då det är äl + 14. Har inga symptom alls, inte ens ömma bröst :( känns verkligen hopplöst. Nästa månad blir försök 10 efter missfall. Då blev jag gravid på första försöket. Fattar inte vad som är fel nu :(



    Med dottern så fick jag negativt på ÄL+12 och på BIM två dagar senare fick jag plus. BF stämde också med ÄL. Hur vanligt det är vet jag inte, men det är nog rätt vanligt. Det är därför jag inte helt gett upp hoppet då jag fick minus idag för jag har BIM först på lördag (=ÄL+14)
  • Maramina
    Nellin skrev 2012-08-20 18:27:52 följande:
    Fick precis ett mail från en medlem här som skrev, "Har du större BH-storlek än 75C?"
    Jösses, vilka idioter det finns.

    Jag svarade:
    "Har du färre hjärnceller än två?
    Skärp till dig om du ska vistas på ett sådant här forum, och om du skriver något liknande till mig som saknar respekt så anmäler jag dig, din fjant."

    Medlemmen heter summerof69red01

    Bara så ni vet... 

    Den personen har skickat mig ett meddelande också: "Gillar du massage?" Jag raderade meddelandet mer kom på nu i efterhand att man skulle kanske ha anmält istället.
  • Maramina
    Nellin skrev 2012-08-22 07:15:45 följande:

    Jag fick positivt igår. Så att det bara försvann är det som är skit. Bilden finns här i tråden från igår. BIM-4 idag. Mitt hopp är dött. Kram på er flickor, nu struntar jag i det här. Jag pallar nog helt enkelt inte mer, så inga fler försök här. Inte utan läkarhjälp.

    De förra testerna var rätt svaga, det är inte så att du helt enkelt får starkare utslag på kvällen? Jag har sett flera sådana fall under det år jag hängt här på FL och olika trådar där folk som önskar bli gravida hänger
  • Maramina

    Hej tjejer! Jag hade ju tänkt börja skriva mer här igen, men ni skriver ju så mycket att jag hinner inte hänga med riktigt och mina uppdateringar är dåliga.

    I torsdags kom min mens, en dag för tidigt. Samma dag fick jag på posten resultat från min läkare på ämnesomsättningen (har tagit Levaxin nu i bortåt 10 år), TSH låg på 3,2 och T4 låg på 16 vilket han tyckte var helt OK, trots att han vet att vi försöker bli gravida och trots att det till och med i de papper från laboratoriet som jag fick stog att referensvärdet på TSH för gravida ligger på 0,4-2,5. Ok, jag är inte gravid, men vill bli men det värdet bör ju ligga lägre för att fertiliteten ska ha möjlighet att fungera som den ska. Jag blev så arg och besviken och totalt uppgiven( och inte blev humöret bättre heller av mensen som dök upp). Om min läkare inte fattar, vad ska jag göra då? Tycker ni att jag ska vända mig till en annan läkare och hoppas att denne förstår bättre och kan hjälpa mig att anpassa min Levaxin dos, eller ska jag vända mig till gyn, eller vad ska jag göra? 

  • Maramina

    Tack tjejer för stödet! Kruxet är att vi precis har sänkt dosen från 150 till 125 då jag med 150 låg på 0,005 i TSH så den lilla ändringen gjorde stor förändring i det totala. Det gör också att jag inte vågar börja trixa för mycket själv, som ni kanske förstår. Suck! Jag antar att jag får försöka hitta någon annan läkare som har bättre koll, helt enkelt så att jag får komma in och ta prover så att det inte sticker iväg hur som helst.

  • Maramina
    Två döttrar och en son skrev 2012-09-10 19:53:26 följande:
    Men herregud vilken förändring på bara 50 mcg!!! 

    Har du opererat bort köldkörteln?  

    Kan du inte ta 125 varannan dag och 150 varannan då?

    Så brukar man kunna kombinera för att hamna på en lagom nivå.   

    Du är inte gravid nu heller antar jag......? (Tänkte eftersom det stigit så mycket så fort på så låg dos.......)



    Nej, min sköldkörtel är där den ska och tyvärr så är jag inte gravid (om det ändå hade varit så väl). Fick min mens i torsdags, en dag för tidigt.
  • Maramina
    JZ79 skrev 2012-09-10 17:12:38 följande:
    Haft en dålig dag...å den har nu blivit ännu värre

    Mensfaaan kom för en stund sen å jag känner mig riktigt jäkla less Trodde inte jag skulle bli så besviken, men det blev jag..trött på att längta....

    72dagar skrev 2012-09-10 18:00:26 följande:
    Vul idag. Inget ägg på g. Höjer dosen till 75 å nytt vul mån. Tröstlöst detta...

    Jz, fan!!



    Stor styrkekram till er tjejer! Och självklart till alla er andra som också hänger här och försöker, hoppas, längtar och väntar.
  • Maramina

    Ååååh, vad arg jag blir! Jag tog och ringde till min vårdcentral nu på morgonen. De har ett system där man ringer dem, lämnar telefonnummer och sedan så ringer de upp en. Ofta brukar det ta rätt lång tid för dom innan de ringer upp, men nu tog det kanske bara 20 min, och det är ju bra. Lika bra var att jag inte fick någon telefontid och jag fick ingen tid under samtalet till läkare, utan de skulle skicka mig en tid. Och den tiden skulle inte vara förrän kanske som tidígast i slutet av oktober. Fattar ni, OKTOBER! På en skiten enkel VC! Ska man verkligen behöva vänta så länge? Nu funderar jag verkligen på att byta VC. Någon som har tips på någon bra i Göteborgs området?

  • Maramina
    mamma0702 skrev 2012-09-11 18:43:05 följande:
    Bim om 1 vecka :) högg till ett par grr ordentligt i går så jag nästan vek mig dubbel .. Molande värk i nedre delen av magen just nu .. Hoppas förstås på något men mitt inre vet att det kan vara jag som letar alldeles fööör mycke symptom ;) he,he ..



    Tänk om...! Vad häftigt i så fall om du kände ägget fästa!

    Jag kontaktade en klinik idag om utredning. Om vi valde att själva betala för utredningen så kunde vi få en tid inom en vecka. Valde vi att ta utredningen via landstinget så skulle den påbörjas den 19 december. Efter mycket funderande valde vi landstinget och december. Då får vi tre försök till på oss attlyckas själva, dessutom så kan vi spara pengarna den egenbetalda utredningen hade kostat och lägga på dottern eller på ett eventuellt framtida barn/försök till ett barn då vi kommer få betala ev behandlingen själva då vi redan har ett gemensamt barn. Det känns sååå skönt att äntligen fått mannen att också vilja få till en utredning!
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus