• Blå Flygar­e
    Äldre 1 Jan 17:57
    1357111 visningar
    10068 svar
    10068
    1357111

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Hakar på. Imorgon. Nu ska jag samla krafter för att hänga upp tvätten jag satte på för några timmar sen, suck. 

    Hot-spot; köksbänken och skrivbord under trappan. Saknar fungerande post-förvaring. Och förvaring för "små-kraffs", kamera, glasögon.... så sånt brer ut sig hejdlöst. Räcker 2 minuter för att göra något?? svårt att städa när man inte har någonstans att lägga det!

    Behöver rensa för att få plats, leksaker mm brer ut sig på övervåningen. I köket finns det mycket som kan rensas ut.  Det är det jobbiga. Inte att bestämma vad som ska bort, utan att ta kort och lägga ut annonser, ta till myrornas, ta till tippen. Många saker kan jag inte bestämma mig för om jag ska sälja eller slänga! Kan vi tipsa varandra om vad som är värt att sälja och var??

    Hmm, börjar faktiskt bli lite sugen på att rensa Vem vet, kanske på att städa med

    Ska nog läsa sidan lite. Fast först hänga tvätt. Och inviga vacum-påsen, hur man nu använder en sån.
     

  • Blå Flygar­e
    Äldre 1 Jan 21:21
    #77

    Undrar om jag får godkänt? Har gjort rent, men inte med regäla medel så är så där spegelblank. Får nog ta och göra om så jag kan joina här. Men först ska köksfläktens filter ligga och dra där. I alla fall gjort rent kökskaklet och rensat i kökslådorna. 

    Dag tre var att leta runt på hemsidan, det kan nog ta hela dagen  

  • Blå Flygar­e
    Äldre 1 Jan 21:28
    #81
    Ärta skrev 2012-01-01 21:18:51 följande:
    Ursäkter! :-P
    Du hittar tiden om du letar lite. Du hann ju skriva inlägget här?
    Lättare att amma och skriva på datorn än att amma och städa  Men jag har för länge sedan lämnat amningsperioden och inser att jag numera har mycket mer tid än tidigare, och borde kunna hålla med ett rent hem. 
  • Blå Flygar­e
    Äldre 2 Jan 00:09
    Ärta skrev 2012-01-01 22:41:40 följande:
    Ska vi se vad jag har för ursäkter då som hindrar mig från allt utom att sitta vid datorn?
    Jag har även jag tre barn, varav det yngsta är snart två år och tycker att livet helst ska tillbringas i mammas famn. De två andra barnen är mellanstora. De har massor av aktiviteter de ska skjutsas till. Förutom barnen har jag ett heltidsjobb och ett extrajobb.

    Men som sagt, har jag tid att sitta här och uggla, har jag tid att städa bara jag vill. :D
    Jag har bara två barn (5 och 2) och nästan inga aktiviteter. Idag ville minstingen hjälpa mig städa, han blev jätte-stolt över att få skrubba och torka i badrummet. Äntligen är smutshörnen vid duschväggarna borta!! Silic bang och diskborste var det som gjorde susen, har provat massa andra medel och trasor innan. Lill-grabben fick dock bara använda vatten på sin borste och trasa.
  • Blå Flygar­e
    Äldre 2 Jan 00:17

    Nåon som vågat sig på att testa detta tips: " En madrass suger upp flera deciliter svett varje natt och ett tips innan du dammsuger madrassen är därför att strö bikarbonat över den. Eftersom bikarbonatet innehåller kristaller som är torrare än allt annat i sin omgivning, gör det att kristallerna absorberar fukten ur madrassen. Vänta 20 minuter och dammsug sedan. Vänd och gör likadant på motsatt sida – så har du gjort en hemma-kemtvätt!"

    Kanske fel tråd att fråga i  

  • Blå Flygar­e
    Äldre 2 Jan 00:34
    Pallas skrev 2012-01-02 00:20:54 följande:
    Jag tänkte bara: var i hela helvete köper man tvåkilospaket med bikarbonat någonstans?
    Haha, vet inte men det finns säkert. Tror dock inte att man ska ta för mycket för bikarbonat är drygt och säkert svåert att dammsuga upp allt. Men det finns i burk, typ bakpulverstorlek i vissa mataffärer. Jag använder bikarbonat till tvätt emellanåt (var toppen när vi använde tygblöjor) och hade ett tag till att tvätta håret med. ansiktsskrubb kan man också ha det till. Men just valigt rengöring har jag aldrig testat det till.
  • Blå Flygar­e
    Äldre 2 Jan 01:10
    cm2011 skrev 2012-01-02 01:05:04 följande:
    Diskbänken klarad!
    *gilla*
  • Blå Flygar­e
    Äldre 2 Jan 01:34

    Kollar runt lite på sidan, och hittar månadens att göra:


    January Zones


    These are the zones for January; mark your calendars! The bolded zone is the one we are in this week.


    Zone 1: The Entrance, Front Porch and Dining Room (January 1-7) Zone 2: The Kitchen (January 8-14) Zone 3: The Bathroom and One Extra Room (January 15-21) Zone 4: The Master Bedroom (January 22-28) Zone 5: The Living Room (December 29-31)

    How to Begin


    When you first start decluttering, cleaning, and organizing your zones, you are encouraged to spend 15 minutes per day decluttering in the current zone. That’s it — BabySteps! Set your timer for 15 minutes and clear out those things that you don’t use or love. Flybabies, don’t forget to keep working on your Morning and Before Bed Routines — do them everyday! (See the FLYing Lessons for more information about this.) Once you have a good start on your routines, it is much easier to do the zone work.

  • Blå Flygar­e
    Äldre 2 Jan 11:47
    ssf skrev 2012-01-02 11:27:58 följande:
    Är det bara jag som tycker att det känns konstigt att vara sminkad och typ jobbklädd när man går hemma och småstädar?
    Nä! 
    Jag har bytt ut "ta på skorna" till att duscha, då känner jag mig fräch och behöver inte skämmas om det ringer på dörren. Igår gick jag i nattlinne hela dagen och håret stod på skaft när grannen ringde på. Skäms 

    Sminket är på, varför bara hålla huset fint ifall man får oväntat besök? Eller för maken? Eller sig själv? Men mysbyxor får vara min hemma-klädsel även fortsättningsvis. Det spar massa tvätt och jag slipper köpa nya jeans (vilket jag avskyr) i tid och otid. Sliter ju massa på knäna när man leker med barnen. Men nattlinnet är bytt till bh och topp.

    Kändes underbart att gå upp till ett rent kök. Jag har bestämt att det är ena hon som ska hållas ren och fri från disk, och att ena sidan av diskbänken alltid ska torkas av. Andra diskhon är till att lägga disk i när maskinen går och medans man lagar mat. Diskar upp har jag som mål att göra direkt, men har man barn får man vara beredd att man blir avbruten ibland. Hellre realistiska mål som man kan hålla. Man får komma ihåg att i USA är det standard att bara ha en ho, och en ho håller jag ren. Har man två får de nyttjas!

    Vad har ni för tips på att rengöra kylskåpsdörren? (vit)  Det är både fett (handavtryck) och märken från kylskåpsmagneter. Och ett rött märke från en plastpåse som en gång fastnat mot dörren Fettet har jag någorlunda fått bort med yes, men det kanske finns något smidigare? 

    Har äntligen rensat ut lite från skafferiet som är utskrivet från dietist. Tänkte lämna tillbaka det idag när jag ännu är ledig, men så hade mottagningen stängt. Så nu står det här på köksbänken och jag vet inte vad jag ska hitta på. Jag kan inte ställa det utanför mottagningen. Lite kan jag lämna till BVC. Ev. lite till en bekant. För sen kommer det dröja innan jag kan komma iväg medans de har öppet. Blä!
    Och soptunnan är mega-fylld, så att rensa vidare i skafferiet är inte riktigt läge än. Tur jag rensade lite innan jul  
  • Blå Flygar­e
    Äldre 2 Jan 21:24
    Chianti skrev 2012-01-02 13:44:18 följande:
    Apropå att man ska lägga fram kläder  varje kväll så verkar det ju bra, min akilleshäl är snarare de där kläderna man tar av sig på kvällen, var gör man av dem? De är varken rena (kan inte hängas i garderoben) eller smutsiga (ska ut i tvättkorgen).

    Jag brukar gömma en fåtölj under dem, och sen bygger jag på en så kompakt driva som möjligt under ett par veckor. Sen när jag glömt vad för sorts möbel som finns under min klädhög så bär jag ut allt i tvättkorgen och återupptäcker fåtöljen. Hur gör ni andra?
    Jag har reserverat plats i översta byrålådan till återanvändbara kläder. Tyvärr har jag även annat i den, så allt får inte plats, och då glömmer jag att jag har kläder där när det ligger andra kläder ovanpå byrån. Jag behöver helt klart gå igenom min byrå och rensa och organisera om så översta lådan enbart är till lätt använda kläder.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!