Inlägg från: Blå Flygare |Visa alla inlägg
  • Blå Flygare

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    sys skrev 2012-01-18 21:41:56 följande:
    Det enda vettiga jag gjort idag är tvättat + hängt maskin, lagat mat (dottern vågade vägra soppan, så det blev bara pannkakor, som jag ändå tänkt servera, men efteråt...). Ska försöka hitta några viktiga papper som jag självklart lagt på en bra plats.

    Hur gör ni med papper som inte ska in i någon pärm, men som ändå måste sparas? Som till exempel ska vidare en annan dag (dessa papper fick jag för två veckor sedan)?
    En låda i A3-format med lock där vi sparar räkningar i en plastmapp, lite kontorsgrejs (tejp, gem osv) och så lösa papper. En riktig hot-spot! Risken är att man glömmer papprena när de ligger så undangömda, skulle behöva ha en anslagstavla.
  • Blå Flygare
    sys skrev 2012-01-18 23:09:12 följande:
    Smart, men skulle aldrig fungera, papprena skulle aldrig hamna där, för räkningarna är en annan sak (de ska användas hemma, om du förstår hur jag menar?). Tänker mer på papper som ska fyllas i till läkare, försäkringskassan, barnomsorg och övriga. Sådant som ska iväg sen... Kan det vara smart att ha en mapp hängande i hallen?
    Än så länge ligger de flesta såna papper i lådan med vilket är ett bekymmer eftersom de inte alltid kommer iväg då. Vårat projekt är att måla om hela bottenvåningen och då samtidigt måla med magnetfärg i hallen så papper kan sättas upp vid dörren så man tar dem när man går. 
    Är det papper som ska till dagis lägger jag det i dagisväskorna, de kollas dagligen så även om jag lägger i ett papper på fredag så kommer det in på måndag. Är det post som ska iväg lägger jag det i handväskan så postar jag det på jobbet sen.Papper som ska med till läkaren hamnar i lådan och så sätter jag på påminnelse i telefonens almenacka att jag ska ta med det. Förr hade jag samma skötväska jag släpade runt jämt och då la jag sånna papper i ett fack i den så det inte skulle glömmas bort. 
  • Blå Flygare
    Tallkotte12 skrev 2012-01-18 22:30:16 följande:
    Vet du vad som är fel på roomban? Är sidoborsten bara av, eller snurrar den inte?
     
    Jag hittar inte handlaren vi köpte av på ebay, tyvärr. Köpte både ett filter och ett nytt hjul. Vissa saker går att köpa i Sverige med, som 3-pack sidoborstar kostar 245 kr på tretti.se (www.tretti.se/tillbehor/irobot-kantborstar-ro...), och 110 kr för 3 på ebay (www.ebay.com/itm/iRobot-Roomba-3-Pack-Side-Br...) Båda två inklusive frakt!

    Men om du tex vill kolla efter sidoborstar på ebay, så sök på tex Roomba side brush (och kom ihåg vilken modell du har, alt googla och se om du känner igen en bild på den). Ebay funkar typ som tradera, men det verkar vara många fler saker som säljs för fast pris (enligt min uppfattning), men kom ihåg att klicka i "ship to worldwide" i vänsterkolumnen, det är ibland ganska mycket som bara skickas inom usa.

    Våran blinkar orange när den laddar och lyser grönt när den har laddat klart.
    Den snurrar inte. Tänkte jag ska skruva bort den, det kanske sitter skit i maskineriet. Men den är ännu på laddning. Efter den laddat till grönt igår testade vi den, men den bara sjung underliga melodier och vägrade sluta tills vi vände den upp-och ner. Så vi bytte filter, rengjorde diverse borstar och fack och läste sen bruksanvisningen där det stod att den efter lång tids avställning ska laddas med sladden rakt i roomban i 16 timmar. Nu bara tre timmar kvar! Hoppas nu skrället funkar, för jag är så inställd på att få rummen dammsugna varje vecka utan att jag ska behöva göra det Oskyldig
    Sen vill jag ju utforska ebay.
  • Blå Flygare
    sys skrev 2012-01-19 11:44:56 följande:
    Dottern har inte väska med sig varje dag när hon ska till dagmamman, så det tipset sket sig för mig, annars är det jättesmart!

    Själv har jag inte alltid handväska, utan kör enbart med fickorna ibland. Glömmer av att jag har brev i väskan också, så de brukar bli liggande där några dagar ;)

    Det där med magnetfärg låter riktigt bra, har ett superbra ställe i hallen som jag skulle kunna måla om med det! Men frågan är hur svårt det är att måla över det sen när man ska flytta (bor i hyresrätt).

    Saknar och älskar skötväskan!!!
    Vi tar inte heller med dagisväska varje dag, men vi har som rutin att kolla den varje kväll och ställa fram om det är något i den. Annars hade vi aldrig fyllt på med rätt kläder i lådan eller fått in intyg!
    Jag glömmer ofta brev i väskan, men tanken är att jag ska se dem när jag packar upp almenacka och matlåda.
    Magnetfärg målar man alltid över, så man har en osynlig magnettavla.  
  • Blå Flygare
    WSalma skrev 2012-01-19 14:35:09 följande:
    Nu har jag ägnat flera dagar åt att läsa ikapp i tråden. Glad

    Jag har börjat babysteppa lite försiktigt. Tycker att FlyLady är en rätt rar sida även om jag också skippar snörskorna. Köket är fint och jag har hotspottat köksbordet.

    Mitt tips är att unna sig massor av trasor. Vanliga billiga disktrasor och kökshanddukar. Jag tar nya ofta och tvättar i 60 grader så känns det alltid fräscht. Visst är 60 grader inte jättemiljövänligt men bättre än huhshållspapper stup i kvarten inbillar jag mig.
    Så kör jag med. Har till och med börjat köra diskborsten i diskmaskin.
  • Blå Flygare
    Fantasia78 skrev 2012-01-19 20:26:27 följande:
    Åh, vilken härlig tråd! :) Jag läste om FlyLady första gångerna för ungefär 1,5 år sedan, och gillar det konceptet. Har försökt köra igång, och kommit en bit i perioder. Dock är ju kruxet att jag faller tillbaka, delsvis p g a tidsbrist, delvis av skäl som inte är några skäl tror jag... Så jag behöver säkert lite "grupptryck" från er för att fortsätta att få in bättre rutiner.

    Solig

    Jag ska läsa lite mer i tråden... Återkommer.
    Välkommen! Kan ju säga att jag hade inte kommit så här långt på egen hand! Visst finns det ett forum på FlyLady, men jag har inte orkat ta mig fram där. Hittade en tråd för svenska flygare, men den hade ingen skrivit något i på ett år eller så.
  • Blå Flygare
    Pallas skrev 2012-01-19 21:12:02 följande:
    Är helt slut efter tre nätter med för litet sömn och hårda dagar på jobbet. Ändå har jag hängt upp jackan i garaget, lagat mat, barnen har gjort sina uppgifter, diskmaskinen är urplockad, bänkarna rensade, hoarna skiner, tvätten från igår vikt och lagd i respektive garderob, jag har mockat och fixat käk till hästen samt ridit en stund. Detta utan att det tagit emot särskilt mycket. Det är en förvandling som heter duga för att vara mig!

    Nu har jag fredagstorsdag och ska ta mig ett glas vin, tror jag. Sen däckar jag nog i soffan, haha. 
    Får jag föreslå att du bestämmer en läggdags-tid och sen håller den, prioritera detta i en vecka så kommer energin för de andra rutinerna sen. Eller så gör du som jag gjorde ett tag; lägg dig samtidigt som barnen en dag i veckan. Inget ger en bättre dag än tio timmars ostörd sömn!!

    Idag har dottern kommit och bett mig hjälpa henne få ordning på en låda hon tyckte var rörig Och senare stolt visat upp sitt smyckesskrin som det var så fint ordnat. Min man menar att jag har dåligt inflytande på barnen nu Tungan ute 
  • Blå Flygare
    Mossy skrev 2012-01-19 22:35:29 följande:
    Här går det trögt just nu. Har iallafall fixat sinken idag. Sjuk, febrig son som sitter som ett plåster på oss båda. Sambon hade lyckats tömma diskmaskinen iallafall så det slapp jag. Lite pepptips? Var så nöjd de första dagarna men nu är det trögt.
    Vad bra att ni lyckats med det ni gjort trots febrigt plåster. FlyLady är för friska dagar, men sen är det ju bra allt man hinner annars med. Hoppas killen mår bättre imorgon. tänk vad mycket du kommer få gjort då
  • Blå Flygare
    060810 skrev 2012-01-19 22:53:28 följande:
    Här har jag gjort dagens uppgifter. ;) diska, ta köksbordet, min hotspot och plocka lite leksaker och annat som skräpar.
    Men nu är jag duktigt trött efter att ha varit med på min kompis förlossning idag. ;) och sen natten på sjukhuset innan dess. ;)
    Känner mig duktig för jag ville skita i det ikväll men det gick inte. ;)
    Sen att minstingen har astmabekymmer nu, ja det blir väl grädden på moset för den här dagen.
    Skål

    Börjat kolla upp second-hand häromkring för att se var jag kan bli av med allt jag rensar ut. Har inte lyckats komma på var jag ska lämna än eftersom jag inte har bil imorgon, får nog vänta till helgen eller nästa vecka. Känner mig iaf halvt produktiv för att jag skrivit upp uppgifter om öppettider och adresser, telefonnummer osv till second-hand/insamlingar i närområdet (som tyvärr är större än jag önskat) Klappar mig även på axeln för att jag rensat färdigt ena barnrummet idag. Så jag kan slippa tänka på att jag har lite disk kvar och har hela kvällsrutinen kvar, suck. 
  • Blå Flygare
    060810 skrev 2012-01-20 09:23:25 följande:
    Förvirrad är vad jag är!!
    Glömde tvätten, höll på att gå till bussen med soppåsen och glömde min påse jag skulle ta med mig. Så fick springa hem och slänga soporna och sen in och ta påsen som skulle med. ;) sen springa till bussen. ;)

    Tur huvudet alltid sitter på plats annars hade jag glömt det med. ;)
    Inte undra på med tanken på gårdagen!
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!