Inlägg från: Blå Flygare |Visa alla inlägg
  • Blå Flygare

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Phillippa skrev 2012-01-14 20:28:47 följande:
     När den ringer är det 10 minuters decluttering som gäller. Vi plockar i ordning alltså. Har jag förstått det hela rätt då med decluttering?
    Decluttra är att systematiskt rensa. Att gå igenom alla saker i t.ex. ett skåp och slänga, plocka ut saker som ligger fel och ställa dem på rätt plats att sen ställa tillbaka det som hör hemma där. 

    Att plocka iordning i ett rum är room rescue och och plocka iordning från en plats som alltid samlar grejer är att ta en hot spot.
  • Blå Flygare

    Igår fick jag IG i mitt flygande. 4 st room rescue, 2 mission och middagslagning innan jag ens kommit ur pyjamasen. Sen efter dusck, kläder, hår och smink blev det home blessing hour plus lite hysteriskt dammande mm Så mycket för baby-steps, haha. Jag som tyckte det såg städat ut dagen innan, men det var innan solen sken in och medans jag satt på bottenvåningen. Men nu är golven rena och adventskartongerna instuvade i klädkammaren. Idag en slappardag med familjen och jag ska bara köra de redan invanda sakerna När jag kommer till övervåningen i mitt decluttrande får jag reda ut vart allt hör hemma av allt jag bara skopade undan i första bästa låda igår
    Börjar få in vanan att planera bättre, även om jag ännu inte har en bestämd planeringsdag för detta.

    F-n vad bra vi är!  

  • Blå Flygare
    Phillippa skrev 2012-01-14 20:28:47 följande:
    Jag blev medlem på Fly Lady igår och nu rasar det in mail. Så mycket att det är jobbigt! Jag trodde att jag skulle få ett mail om dagen :(. Jag har nog fått tio och då orkar jag inte öppna ett enda istället.

    Annars går det bra! Sinken skiner och sängen är bäddad. Någon hotspot har jag dock inte gjort. Däremot har jag ställt in klockan på 18.00 varje dag. När den ringer är det 10 minuters decluttering som gäller. Vi plockar i ordning alltså. Har jag förstått det hela rätt då med decluttering?
    Jag har just avreggat mailen efter en vecka. Känns helt hysteriskt med alla mail! Hon måste ju vara helt hyper hon fly-lady. Ett mail om dagen hade ju räckt! Eller ett i veckan.
  • Blå Flygare
    Minimor78 skrev 2012-01-15 15:38:43 följande:

    Jag har snart lyckats bemästar en av mina värsta fasor: tvättstugan!!
    Den är alltid full av saker, ren tvätt, smutsig tvätt, gamla kartonger, ja you name it...
    Under hösten har den förfallit så till den milda grad att det knappt gick att få upp dörren. Man kunde inte se golvet *skäms*.
    Inte så praktiskt när man har två hundar, två småbarn & jämnt en massa tvätt.

    Men; nu har jag tagit tag i de!. Babysteppat mig genom det genom att ta 10 min i taget, eller bara öppna dörren & fläcka tag i närmsta grej som ska kastas osv.
    Nu är det nästan klart. Räknar med att det ska bli det under morgondagen.
    Jag är såååååå nöjd!!!


    Hejja!
  • Blå Flygare
    nuharjagbytt skrev 2012-01-15 14:43:12 följande:
    Man kan säga att man bara vill ha ett om dagen...
    Jo, fast då måste man väl gå in på big-tent-gruppen. Lättare att bara trycka på sidfoten i mailet för att avsäga sig mail
  • Blå Flygare

    Vi har en självgående dammsugare står oanvänd i tvättstugan sen 2 år, då sidoborstarna gick sönder. Orkade inte ta tag i lagningen innan garantin tog slut, vilket känns jobbigt. och då blir det ännu jobbigare att ta beslut nu vad vi ska göra med den. Laga och ha kvar? Laga och sälja, sälja som den är eller skänka. Att vi inte hade brottom att laga den då var att vi inte var helt nöjda med den En blomm fick vi flytta på för den kördes omkull varje gång. Vardagsrummsmattan körde den upp ludd från så den behövde extra tömningar, och sen lämnade den sånn ludd lite varstans. Och så körde den fast på fotöljerna. Men nu är det iof bara mattan vi har kvar... Får rensa lite mer innan jag kan ta tag i det beslutet.

  • Blå Flygare
    Pallas skrev 2012-01-15 18:58:19 följande:
    Nästa steg tror jag blir kvällsrutin med kläder och skolväskor och check av familjens schema innan barnen lägger sig.
    Det är en mycket bra vana! Mår man mycket bättre av, mindre stress. 
    Jag har redan packat simm-väskor inför simskola nästa helg
    Tallkotte12 skrev 2012-01-15 18:56:29 följande:
    En nyfiken fråga: Hur gör ni rent era ugnar? Vår ser helt fruktansvärd ut, vilket är supertrist eftersom den var sprillans ny för 1,5 år sen och det är bara vi som använt den... Funderar på att skura lite i ugnen  en gång i veckan och hoppas på att den blir bättre på sikt! Ångrar rejält att vi inte köpte en ugn med pyrolytisk beläggning (en sån där självrengörande...)
    Det vill jag också veta! Jag tog ett regält tag för ett halvår sen ungefär, men fick trots flera olika metoder inte bort allt. Först en plåt med vatten och citron i i 100 greder i en timme och sen torka ur. Sen ugnsrengörare av astmaanfalls-framkallande kalliber. Sen lånade jag grannens ång-rengörare för ugn och fick bort en hel del. Sen ugnsrengöring igen *host, host* Men som sagt, fortfarande kvar en envis svart fläck frn spilld lasagne. Trodde sen efter den reggäla rengöringen att det skulle gå bättre att hålla efter, men det visade sig att en veckas ingrodda skit var lika svår att få bort som ett års ingrodd skit
  • Blå Flygare
    Pallas skrev 2012-01-15 20:00:42 följande:
    Jag har två frågor och ett ugnsrengöringstips:

    Ugnsrengöring: Det finns ett medel som heter Suma Grill D9 som är jättebra för att göra rent ugnar. Jag har använt det vid flyttstädningar och uppstädningar vid hemstädning. Förmodligen tar detta medel kål på alla gulliga djur i hela världen, så det är inget man ska använda till vardags, men att göra ordentligt rent ett par gånger om året funkar för mig. Det är starkt frätande och skyddsglasögon och tjocka och långa handskar rekommenderas. Jag har aldrig misslyckats med detta medel - ALLT försvinner.

    Fråga 1: Ni som, liksom jag, har svårt med förmågan att hålla ordning, vad tror ni det beror på? Jag snackade med min kompis om detta och hon har fått lära sig hemifrån att plocka undan efter sig och hålla städat, men jag har det inte. Ändå är vi lika slarviga bägge två (till våra mäns stora förtret).

    Fråga 2: Är det någon som har något bra tips på hur fan jag ska kunna hålla bilarna snygga. De fullkomligt svämmar över av skräp, kvitton, viktiga papper, reklam, läppbalsam, verktyg, filtar, udda vantar, skor och allsköns skit. Det är ju svårt att "lägga allt på sin plats" när man sitter där och kör och inte är hemma, och sen glömmer jag helt enkelt bort det.
    Tack!! får köra med den först och sen hålla efter med något lite mildare. 

    Jag har svårt att avsluta. sen vad det beror på vet jag inte. Att jag aldrig lärt mig det? Att det är lättare att låta saker ligga framme än att ta beslut om vad man ska göra med dem? Känslan av att vara jäktad, måste göra DETTA ANDRA nu ist? Att ett rörigt hem ses som ett kvitto på att jag gjort något roligare ist? Att jag har svårt att hålla mig till min plan och låter mig distraheras av annat? Att jag är oorganiserad? Lathet? Oavsett så hjälper fly lady.
  • Blå Flygare

    postade för tidigt: Vi tömmer bilen när vi kommer hem, låter bara de saker som alltid ska finnas där ligga kvar. Skriv upp det på en post-it nu, eller på din att-göra-lista så decluttrar du där en dag denna vecka och sen håller du bara efter genom att göra det till vana att tömma bilen varje gång du kommer hem.

  • Blå Flygare
    versan skrev 2012-01-15 19:50:50 följande:
    Tips! Lägg Ugnsfolie i botten på Ugnen & byt när den är smutsig så slipper du kladdig ugnsbotten. ;)
    Tack! Jag har funderat på detta innan men inte vågat. Fått för mig att det skulle förstöra beläggningen på botten. Men nu så!
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!