Inlägg från: Blå Flygare |Visa alla inlägg
  • Blå Flygare

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Här är en till som ska få med barnen (eller äldsta i alla fall). Har försökt innan men har då bara förklarat att nu gäller denna regel, påminnt i ett par dagar och sen gett upp när det inte satt sig på en vecka. Gah! Nu ska vi göra detta lika grundligt för henne. Det första blir att hon ska välja kläder på kvällen när hon lägger sig VARJE DAG (gör det de flesta dagarna, men inte på helger nu). Sen ska vi lägga till att hon själv ska se till att få med sig sitt gosedjur till sängen (får ta att fota det och sätta en bild på trappräcket som påminnelse de första veckorna), nu avbryts vi i nattningen var och varannan dag av att leta efter den mitt i allt. Sen kommer att duka av sin tallrik när hon går från bordet. Den har vi försökt innan, men när diskmaskin är full med ren disk, diskbänken full och dessutom soporna rågade är det inte så lätt för en 5-åring att skrapa av tallriken och stapla disken utan att tornet rasar ... Nu med mina förändrade vanor finns möjligheten. Denna sista vana ska även lillebrorsan på 2½ få träna in Honom försöker jag även få med i all möjlig städning, storasyster är inte lika lättroad av städning längre tyvärr - hon skulle nog göra ett bättre jobb

    När jag rensar håller jag dock barnen på avstånd, annars skulle inget få slängas.

    Läst på om zoner idag, den var eg. fredagens uppgift. Oj, man ska visst decluttra i veckans zon! Aj, jag som sett så fram emot att decluttra i tre skåp bort i köket, så får det vänta en hel månad Hann ta en tredjedel av köket. Men hela hallen blev tagen, alla 6 kvm Har suttit och läst om zonerna vad som ska göras under städningen av dem och så delat upp vårt hem så att uppgifterna stämmer med rummen och fördelningen av arbetsbördan blir ok. Är inte klar än, men grovt iaf. Kan ju justera varefter, men om jag skulle vilja göra en mission är det ju bra om det blir i min zon. T.ex. har jag delat vardagsrummet i två zoner så att matsalsbordet och tillhörande möblemang och fönster hör till matsalen medans soffa-tv-kamin och andra fönstret hör till vardagsrummet. Och att allrummet hör dit också. Så får man pyssla lite. Har man en hall på 6 kvm som redan är decluttrad så är det bäst att man kan klämma fram en matsal också Och badrummet får tillhöra sovrummet (master bathroom finns ju med i sovrummet) medans dushrummet hör till hallen (japp, även där fick jag decluttrat under helgen eftersom maken rev ut allt när han skulle rensa avlopp)

    Undrar om alla som har rörigt hemma är kvällsmänniskor? Jag tycker denna tråd är mer aktiv sent om kvällarna än andra trådar jag är inne på. särskilt om vardagarna. 

  • Blå Flygare
    Pallas skrev 2012-01-15 22:07:25 följande:
    Samma här. Huvva, vill inte dit igen! Men jag lär antagligen få göra ytterligare några sådana innan hela konceptet sitter som berget.
    Jag såg precis sån ut i lördags inna gästerna kom Känns som att man kan inte BARA decluttra hela tiden, måste få in städ av golven åtminstone i det löpande tidigare (NU). 

    Innan man började hålla diskhon ren skulle den först göras ordentligt ren. Det saknar jag med badrummet. Känns så frustrerande med swish and swipe när det ändå inte blir RIKTIGT rent. Får ta fram jif här i veckan och gå på hårt på handfaten. Kan ta det i toastolen med, men jag har för mig att det ändå inte får bort allt (kört med allrengöring ett bra tag nu, och det får INTE bort allt) F-n nu låter jag som värsta slusken, men badrummen städar jag varje vecka. Det blir ändå inte rent trots skrubbande med borste en gång i veckan med medel plus vid behov-skrubbning utan medel. Hjälp!
  • Blå Flygare
    060810 skrev 2012-01-15 23:19:54 följande:
    Att ta bort kalk tex i toan använder jag ättika! ;) fast bara om jag är borta 1-2 dagar (minst över natten) så det får verka. Funkar bra och tar bort det. :)
    Hur mycket tar du? 

    Lycka till på sjukhuset imorgon, inget allvarligt hoppas jag.

    Idag tränade jag och är helt slut efter det. Orkade ändå hänga upp tvätt när jag kom tillbaka. La fram kläder gjorde jag innan jag åkte iväg. Men nått decluttrande har det inte blivit idag! Men jag är nöjd som efter flera år nu äntligen kommit igång med träningen. Tack vara flylady känner jag att jag har kontroll på vardagen så jag kan priritera träning framför hushållssysslor. Imorgon ger jag mig på rengöring av ena badrummet, sen är det declutter av tvättstugan som gäller resten av veckan! Känner mig taggad!

    Sängen, here I come! 
  • Blå Flygare
    060810 skrev 2012-01-16 22:21:48 följande:
    Jag häller i en hel flaska! ;) haha men det är inte så ofta det händer så det behövs.. ;)

    Sonen ska göra ett sömn EEG så han ska vara vaken till midnatt och sen får han sova 4 timmar och sen ska han upp igen och vara uppe till 7.40 när han ska göra EEG undersökningen och då får han sova 20 min för att sen vakna igen! ;)
    Jag kommer va lagom trött på onsdag jag! ;)
    Tur man är på sjukhuset så man kan få hjälp att hålla honom vaken! Skitsvårt med en unge som somnar när han vill och var han vill.. ;) 
    Oj, hoppas det gick bra att hålla honom vaken. Min grabb är lika dan, bomber kan inte hålla honom vaken när han vill sova.

    En hel flaska? Då måste jag ju handla först.

    Nu är dottern kräksjuk  Skönt att jag inte ligger efter med tvätten iaf ,-)
  • Blå Flygare
    Pallas skrev 2012-01-17 21:19:54 följande:
    Tänkte ta mig an en bokhylla som jag stört mig på i flera månader nu. Borde inte ta mer än en kvart, VARFÖR tar det emot så förbannat?
    Hejja, hejja, hejja!! Du kan göra det! Tänk så glad du kommer bli imorgon bitti!

    FL har legat nere för mig. Så bra, då har jag kunnat rensa och städa ostört i en timme Nu är tvättstugan rensad och sen sånär som på en kvarts jobb som jag spar till imorgon. Har bestämt mig för att testa den självgående dammsugaren och om den funkar ta reda på var man kan laga sidoborstarna. Det skulle vara skönt att använda den på övervåningen. Nu när jag fått in vanan med room-rescue  så är det ju bara att göra det i ett rum, sätta upp en dammsugardörr och sätta igång den på eftermiddagen. Ett rum per kväll 4 kvällar i veckan så slipper jag släpa upp den andra dammsugaren. Hoppas nu bara att den funkar och att jag inte tagit ut mina aggresioner på laddaren för mycket där den legat och skräpat i tvättstugan  

    Roomrescue och sängen nästa! 
  • Blå Flygare

    Glömde visst mina städfrågor; fläckar på diskbänken (blanka i tvättstugan) har fläckar som inte Jif tar bort. Citronsyra eller bikarbonat? Annat?
    Och målarfärgsfläckar, är det lacknafta till det?? (Lady sensitive, den är väl vattenlöslig?) 

  • Blå Flygare
    Tallkotte12 skrev 2012-01-18 07:42:28 följande:
    Blå myran: vilket märke på robotdammsugare har ni? Vi har irobot roomba och har köpt reservdelar på ebay, det har fungerat väldigt bra och varrätt billigt.
    Det är samma vi har. Har aldrig handlat på ebay, hur funkar det? 
  • Blå Flygare
    Tallkotte12 skrev 2012-01-18 18:07:15 följande:
    Jag ska kolla med min man vart det var vi beställde dom ifrån! Det var ett utländskt företag (USA eller england tror jag) och man kunde betala med tex. PayPal, fast pris var det, ingen budgivning och sånt krångel. Återkommer med info!
    Tack, då blir jag så glad. Nu är den ffa på laddning. Ska testa den ikväll. Den slutar väl blinka när den är färdigladdad. Eller är det tvärt om??
  • Blå Flygare
    060810 skrev 2012-01-18 19:20:14 följande:
    Gjort mitt jobb idag trots den tuffa natten så jag är nöjd med mig själv. Minstingen sover och de stora ska snart i säng. ;) sen ska jag vila/sova!
    Vad duktig du är!!
  • Blå Flygare
    Luktärten skrev 2012-01-18 20:59:31 följande:
    I dag är jag i bättre mood. Tänkte skippa tvätten men sen kom jag på bättre tankar. Tog en "lätt" maskin idag som inte tar så lång tid att hänga. I morgon måste jag fixa nytt tvättmedel för annars KAN jag inte tvätta.

    Innan jag kom in i min nereperiod så rensade jag iaf m
    Starkt jobbat att ta dig i kragen

    Idag är anti-procrostination day. Kan ju säga att jag inte lyckas så bra! Imorgon måste vi handla och jag har bara skrivit halva veckomenyn och inget på inköpslistan (glömde helt bort att tisdagar är planerings-dag igår). Inte heller kollat medicntillgången eller skrivit ut ny medicinlista. Eller kollat nästa veckas aktiviteter. Men jag har fått mycket städat för att kunna skjuta på planerandet Rensat båda barnens rum på leksaker, bara lakan och kläder kvar att gå igenom där. (Om man bortser från att sonens rum behöver målas om och det i dotterns rum saknas förvaring att lösa, det står på att-göra-listan istället). Badrummet är också fejjat, så nu blir det roligare med S&S
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!