Inlägg från: HäckHäxan |Visa alla inlägg
  • HäckHäxan

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Detta verkar vara en hyvens tråd, så jag skall försöka läsa ikapp mig, när de inte är så sent och dags för missionen varna ner och kom i säng senast kl 00:00


    Så länge det finns män, kommer min fitta fortsätta sava.
  • HäckHäxan
    Pallas skrev 2012-01-15 22:06:25 följande:
    Var det en room rescue vi gjorde? Det enda som är kvar där nu är att strukturera om hela husets klädförvaring så att allas kläder hamnar i rätt rum (vi bytte sovrum i somras och kläderna följde liksom inte med i rockaden [så symptomatiskt, suck]).
    Vet hur det är, jag bytte med dottern för kanske två månader sen och mina kläder är kvar i hennes rum och hennes i mitt rum.
    Så länge det finns män, kommer min fitta fortsätta sava.
  • HäckHäxan
    Björnmossa skrev 2012-01-16 00:07:33 följande:
    Ville bara titta in och säga grattis till att ha upptäckt FlyLady! Jag har varit en FlyBaby länge och det har ändrat mitt liv.
    Jag känner att jag nog kommer bli en i framtiden.. verkar vara ett smart system som man kan jobba in sakta men säkert typ.

    Imorgon skall jag sätta mig och läsa på och göra listor.
    Så länge det finns män, kommer min fitta fortsätta sava.
  • HäckHäxan
    mrsIce skrev 2012-01-16 09:27:36 följande:
    Woooii! Klarade av ett storbak av kanelbullar igår och ändå är det rent och undanplockat på diskbänken och i köket, tror aldrig det har hänt faktiskt!

    I morse tog jag även och rensade ur ena badrumsskåpet på gamla flaskor, burkar och annat skräp, ngt jag tänkt göra så länge!! Diskmaskinen är igång och jag ska strax slänga in dagens tvätt i maskinen. Detta passar mig perfekt, även om jag liksom fler tar det betydligt långsammare med mina babysteps än flylady!
    Vad härligt, grattis

    Vi bakade bröd igår, jag hade som mål att diskbänken skulle vara ren och fin innan sängen och det är den ännu, Kände mig så nöjd igår när jag la mig.

    Idag skall jag läsa igenom TS blogg och skriva av den tänkte jag och försöka göra en egen sån lista, fast realistiskt för mig då, det är mitt mål idag!
    Så länge det finns män, kommer min fitta fortsätta sava.
  • HäckHäxan
    Björnmossa skrev 2012-01-16 01:50:43 följande:
    Ja. Själv bor jag i lägenhet och inte hus så jag har helt struntat i det där med att dela in bostaden i zoner. Det räcker långt med diskhon, bäddningen, hotspotsen och kläderna.
    Jag har inte läst på riktigt så jag har inte fattat detta med zoner, men jag bor i hus, dock inget stort, men två våningar, övervåningen är vi sällan på, där står bara tvn typ och hmm den kollar vi inte så ofta på här hemma. Så nu tänkte jag försöka greja här nere först.
    Jag måste liksom få gjort något här först, där vi faktiskt är och lever mest och resten sen.

    Kök, matrum och dotters rum ser helt ok ut, men mitt sovrum är som en enda stor klädkammare, bara saker och kläder överallt, där är hela rummet förutom sängen typ hotspot Tyst

    Nu har jag lyckats hålla diskbänken fin hela förra veckan och köksbordet som vi äter vid, det känns bra, för de är två ytor som jag annars lätt belamrar med grejor jämt.

    Nästa projekt är databordet, där står det en stationär dator och massor av bröte, samt bänken jämte, där står högtalarna till datorn, tänkte de skall till databordet osv. Var sak har sin tid.

    Hallen är också ett jobbigt område här, den är liten och det ser fort stökigt ut där, försöker komma på en bra lösning för att få ordning på det området också.
    Så länge det finns män, kommer min fitta fortsätta sava.
  • HäckHäxan
    060810 skrev 2012-01-16 20:59:16 följande:
    Så städar jag med M 83! ;) helt sjukt men börjar bättra mig nu. ;)

    Tänker verkligen efter innan jag lägger en sak på fel ställe.
    Jag med.. typ jämt.....
    Så länge det finns män, kommer min fitta fortsätta sava.
  • HäckHäxan

    Känner mig måttligt jefla nöjd med mig själv, bänken i köket och data bordet är röjt, skulle egentligen bara gjort ett men de blev bägge i bara farten, högtalarna som stod på bänken flyttade till databordet, ser så fint ut. Diskbänken är fin, som vanligt nu för tiden, den vanan har satt sig och det känns bra.

    Har inte fått gjort nått schema ännu ala fly lady som passar mig, men det känns som om det flyter hyfsat ändå.

    Dammsugaren smällde förra veckan, men nu finns en nu hemma så nu kan jag dammsuga igen, fick nästan huvudet fullt med vansinne av alla hår, jag dammsuger typ varje dag minst en gång om dagen, hall kök och matrummet, samt toan varannan dag kanske.. Några dagar utan dammsugare kändes som en nära döden upplevelse.

    Nu plockar jag i dotterns rum, slänger alla leksaker som är trasiga, verkar trasiga och sorterar. Har ställt ut saker i matrummet som skall bäras upp på vinden imorgon, samt snart klar med mitt tvättberg i sovrummet, har sorterat ut mängder med för små kläder från mini som också skall bäras upp.

    Det känns bra, riktigt bra. Kanske har jag snart ett drägligt hem! När jag har det och sköter det, så skall jag belöna mig med ny färg och nya tapeter!


    Icke korrekturläst.
  • HäckHäxan
    sopeno skrev 2012-01-23 14:16:53 följande:
    Läste att man skulle ta 15 min under sängen idag. Så bra uppgift för mig! Så fort jag panikstädar i sovrummet puttar jag in saker där i ren panik och sen...hmmm... så blir det liggande. Och så har jag ångest över det. Så nu ska jag ta tag i det en liten stund. Ta ut soporna har jag f ö tagit bort från homeblessing för det gör jag varje dag, blöjbarn och det ska ju ut så allt annat åker också.
    ahhahha så har jag med gjort. Men nu för tiden brukar platsen under sängen upptas av gigantisk hopfälld hundbur
    Icke korrekturläst.
  • HäckHäxan
    Pallas skrev 2012-01-25 22:28:31 följande:
    Oj, jag kan inte ens räkna dem...

    Byrån i garaget (groventré) - eller ja, fan, hela garaget, faktiskt
    Hela hallen till huvudentrén
    Mitt skrivbord
    Bänken i tvättstugan

    Det är nog de värsta. 
    Jag har ett helt rum som är en hot spot, seriöst finn knappt golvyta att gå på, men en smal gång för små fötter! Skäms Men i min geniala plan skall allt som inte ska vara här nere flyttas dit, så ja kan rensa en sak åt gången istället.

    Så igår fick jag burit upp mkt dit, städat mitt och dotterns rum, dammsög och skurade, rensade kläder, tvättade en maskin, torkade, vek den *tummen upp där i min värld*
    Samlade ihop 4 ica påsar med saker jag slängde i soptunnan Jippie!

    Idag har jag bäddat rent i Frejas säng, flyttat på byrån i mitt rum, så jag kan få burit ner garderoberna som ligger som kistor i vardagsrummet där uppe och ställa på plats så fort jag fått raggat hjälp, men nu är det förberett iaf. Till dess skall jag rensa ut handdukar och lakan, gardiner och sånt och lämna till secondhand butiken här är planen.

    Skulle fortfarande vilja få tag på någon form av lista vad som är normalt i sängklädes väg, samt klädväg, för där ligger mitt problem, hamstrar. Kollade garderober nu och jag har två fulla hyllplan till tösen med kläder redan i storlek 110/116 och hon har 98/104 nu, mer 104, för många tröjor i 98 är för litet men byxor fungerar fint.

    Vad är normalt liksom?
    Icke korrekturläst.
  • HäckHäxan
    Ms H skrev 2012-01-25 23:36:49 följande:
    Jag vill inte kritisera, men är det inte besvärligt att först flytta upp grejerna och sen sortera dem till rätt plats? Fast du kanske tycker att du får bättre överblick när alt är på ett ställe. Jag hade föredragit att lägga sakerna i rätt rum från början. Men å andra sidan är det väldigt skönt att få undervåningen clean från grejer som inte ska vara där snabbt.

    Angående sängkläder, så är det ju skönt att ha två, möjligen tre, uppsättningar per säng, så att man kan byta uta att behöva tvätta före man ska lägga sig. Den tredje uppsättningen är bra ifall man skulle behöva byta igen  innan man har möjlighet att tvätta. Men mer behöver man inte. Fast jag har fler, har så svårt att slänga gamla men fortfarande användbara lakan. Jag har dockbara köpt ett sett till dubbelsängen de senaste tio åren, och det var när sambon flyttade, då kändes det bra att få nya, egna, lakan. Sen har jag fått några under de åren också, men det påverkar jag ju inte. Men, ärligt talat, så är det i stort sett bara två set som används, för det är de jag gillar bäst.

    När det gäller kläder är jag nog fel person att fråga, jag har ursvårt att hitta några kläder jag vill köpa och har därmed en väldigt tråkig garderob. För att den inte ska bli alltför tom så sparar jag kläder jag egentligen inte använder längre, så jag kan inte riktigt gå och räkna tröjor för att ge ett vettigt svar   
    Förstår hur du tänker med sakerna, men nu talar vi kläder för de senaste fyra åren, massor av prylar, jag slänger typ inget, allt är bra att ha. Jag har möbler för iaf två hem, i skrivande stund har jag tre vardagsrumsbord bara i hemmet och två till i ett förråd jag hyr. Samma med kökssaker, typ knivar, skalare osv. Jag har alltså rensat ut och ställt i det här rummet, som inte används till annat än förråd just nu.

    Det finns inga garderober här, två i mitt sovrum och ett i dotterns, det är allt. Det två som ligger som kistor måste alltså ner om jag skall kunna sortera ut och lägga in lakan, gardiner och sånt i dom.

    Tack för tipset.
    3 set per person/ säng lät ju vettigt och så kanske tre till gäster och stop där, 9 set borde absolut räcka. Vi kan tvätta varje dag, egen maskin och tumlare. Jag tänker lite ut säkerhetsperspektiv också om liten blir magsjuk så kan det ju gå en hel del lakan mm under en natt, så jag vill ha lite gardering men inte en hel garderob full

    För mig är kläder skit svårt också, dels så måste jag ha tre garderober / uppsättningar, för jag går upp och ner i vikt ca 10 per år, så jag har en när jag är som störst, sen när jag är mindre och sen som minst och så tvärtom senare. Hatar när kläder känns obekväma eller sitter åt.

    Men för dotter, alltså jag hittade helt nya oanvända kläder och det känns ju mindre kul. Vill liksom få ett bättre hum om vad som är normalt att ha i klädväg för ett bar på 4 år ink extrakläder till dagis. Min har mängder, så mkt att jag packat ut tröjor och sånt som är nästan försmå fast inte ännu, för de är för mkt kläder.

    Min tanke med att få upp allt, är att jag jag är klar här nere, skall ta tag i det där rummet, varje vecka skall jag dock gå igenom en säck lr kartong och slänga, ge bort eller sälja sakerna.

    Men jag tänkte att om jag får fixat våra sovrum och ner med garderoberna så är det en början, jobbat mig inifrån och ut typ och rummet sist då, för det skall egentligen vara mitt hobbyrum är det tänkt.
    Icke korrekturläst.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!