Inlägg från: HäckHäxan |Visa alla inlägg
  • HäckHäxan

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Hej allihop, gamla och nya.

    Det har stått lite still här eller alltså de små sakerna med diskbänk och sånt flyter och de flyter så bra att jag inte ens reflekterar längre över att jag gör det, måste ju vara av godo

    Nå igår fick jag ner den sista garderoben från ovan våningen, så inga mer ursäkter. Om jag får någon att hålla åt mig så tänkte jag såga hyllplan i helgen.

    Skulle köpt en ny soffa i måndag, så jag slaktade min gamla, och efter det har jag inte hört ett ord från säljaren, zipp nada, så vi har levt utan soffa sen i måndags. Men min fd svärmor, som är en helt fantastisk kvinna ringde och gav mig en, som hon har i förrådet, så den skall jag till gbg och hämta imorgon OCH som jag längtar.

    Men detta med soffbrist, är vad som gjorde att jag fick ner sista garderoben, för de blev lite mer plats där uppe då .
    Så nu måste jag bara rensa allt annat.

    Det är så mkt små saker som börjar falla på plats här, alla delar av livet påverkar ju varandra eller så är det för mig, men dessa små städ rutiner har hjälpt mig skaffa bättre kvällsrutiner gällande nattning av barn OCH det tackar jag er alla för) jag äter bättre, inte alltid, men oftare också av godo.

    Om jag får tömt, röjt och slängt som jag tänkt till det blir sommar, så skall jag måla och tapetsera om, blir nog med målning än tapet dock, för färg är lättare att torka av och även om mitt barn inte målar på väggar så umgås ju vi med andra små ligister som inte missar en chans till det, igår hade vi en tvååring här som tydligen inte tyckte tapeten i vardagsrummet skulle sitta på väggen utan låg finare i små bitar i trappan

    Nå tack alla för inspirationen och för att man får insikt och kan le åt att de finns fler stökiga personer än en själv, bollande och tips och råd. {#emotions_dlg.flower}


    Stå på dig, annars gör någon annan det!
  • HäckHäxan

    Här är det stiltje kan man säga, men jag har pratat med secondhand affären så de kommer sista torsdagen i mars och hämtar saker, vad jag nu än får rensat ihop och röjt ihop tills dess!

    Minst två vardagsrumsbord, ett väggvitrinskåp, några mindre byråer och porslin, böcker och annat. Skall lägga ut de i köpes och säljes gruppen på facebook, har ingen köpt de till då, så får secondhand butiken det!

    Detta är vad jag skall göra i helgen, är barnledig för första gången sen gahh vette tusan, januari förutom en natt för två veckor sen.

    Blir säkert att jag typ sover och inte får gjort något, men då antar jag att jag behöver det!


    Stå på dig, annars gör någon annan det!
  • HäckHäxan
    Chianti skrev 2012-03-15 21:00:12 följande:
    Mamma Mia, hur har du fått plats med allt??

    Vila sig i form, det är alltid en bra strategi!
    Det är inget av vad som finns här, jag äger i dags läget, tre köksbord eller egentligen fyra, ett är i glas, olämpligt med en 4 åring hemma. två soffor, två vitrinskåp, massor av annat, alltså verkligen massor, jag hyr ett förråd för 325 kr i månaden bara för att förvara saker, mitt mål är att avveckla detta till årets slut om inte innan dock. Jo jag har förresten ett vardagsrumsbord till som står där Tyst

    Plats, ja de är diskuterbart, just nu står de två bord i vardagsrummet, en som skall bort och ett som skall vara kvar, de andra står på vinden och skall bort, också ett glasbord och olämpligt, inget av dessa passar till nya soffan, som jag bestämt mig för att ha kvar. Vi är en STOR familj och när alla ses är vi många jag brukar tänka att de är bra om alla är här och det och det osv, nu försöker jag bli av med det "tänket" för vi kanske snackar om 3 tillfällen per år och då får släkten baske mig överleva även om alla inte får plats i soffan!

    Här bor vi, jag och mini, får försöka fixa hemmet efter våra behov, men jag är usel verkligen usel på att sätta mig själv i första hand på något sätt.

    Tror jag behöver vila, men mitt mål med helgen är faktiskt att få rensat min garderob och försöka behålla mina bra sov och mat rutiner som jag kämpat in nu, vill inte förlora dom för att jag är barnledig, det är en stor fasa hos mig att jag skall vända dygnet och sånt.
    Stå på dig, annars gör någon annan det!
  • HäckHäxan
    Chianti skrev 2012-03-15 18:43:19 följande:
    Hehe, ja. Kommer från Freuds teorier.
     
    Enligt Wikipedia: Under det anala stadiet finns enligt teorin tre reaktionsformer: pedanteri, sparsamhet och envishet. Om lustkänslorna inför anus hämmas av rädsla för smuts, skam och oordning kan barnet bli en psykiskt sjuk vuxen med anal karaktär, det vill säga en person som faller tillbaka i dessa reaktionsformer.

    Jag menar att jag borde försöka hålla pedantisk ordning i skåp och lådor, så kanske det som samlas i mina hot spots istället direkt hamnar i sin låda. Analt. Skrattande
    Jag undrar vad Freud skulle ha att säga om mig, jag var sån där pedant, allt hade sin plats, kryddor i alfabetiskt ordning, jag hade koll på allt, sen hände något..... och nu fungerar inget, absolut inget!
    Stå på dig, annars gör någon annan det!
  • HäckHäxan
    Luktärten skrev 2012-03-17 09:32:03 följande:
    Gomorron i tråden!

    Här är omkastade planer. Var tänkt lite roligheter för barnen samt ett antal ärenden som är samlat på hög. Minstingen sjuk med nästan 40gr i feber så det blir en innedag istället. Får se vad vi hittar på.

    Decluttrandet i allrummet är klart sånär på en hög med gamla inspelade videoband som ska gås igenom. Är egentligen bara att kasta men jag vet att det finns ett par band med barnen på och ett där jag är med i TV. Och eftersom jag noterat så bra på banden... NOT så tar det en stund i anspråk att gå igenom. Måste bara koppla in videospelaren först...

    Jag har iaf fortsatt Decluttrandet i ett av barnens rum. En bokhylla klar! Trots att vi bara rensade bort 2 böcker, dammade och ställde iordning så blev det en enorm skillnad. Blir nog nästa bokhylla idag samt genomgång av garderoben.

    Ska nog lägga ut ett par annonser på Blocket och Tradera också. Har skjutit länge och väl på det nu.

    Längtar så till dess att jag Decluttrat hela huset. Har som mål att vara klar till jul.
    Åhh vad duktiga ni är, bra jobbat!
    Stå på dig, annars gör någon annan det!
  • HäckHäxan
    Pallas skrev 2012-03-17 11:49:36 följande:
    Heja på!

    Här har jag satt igång en diskmaskin och satt maken på handdisken och matlagning. Sen ska vi åka in till stan och köpa jord och frön för grönsakssådd.
    Åhh är de fixat i köket nu så ni kan köra maskinen? Härligt

    Åhh jord och frön, borde också ta tag i det där, men jag har helt enkelt ingen vettig plats att förodla grejorna på, skall se om ja kan lösa det och sätta en fönsterbräda i rummet jag har som förråd men då finns risken att jag helt glömmer av det för jag aldrig ser dom Tyst
    Stå på dig, annars gör någon annan det!
  • HäckHäxan
    Pallas skrev 2012-03-17 11:59:19 följande:
    Men äh, jag skrev fel. Det är en tvättmaskin jag dragit igång, såklart.
    Aha okej Jag som blev så glad för er skull Men tvätta är inte fel, skall nog dra i gång en här med, så jag får gjort något, för nu skall jag kolla på film, bara för att jag hyrt film som skall lämnas in idag senast kl 18, 3 st och bara sett en, så om jag får se iaf 2 av 3 så mår min snål-gen bättre
    Stå på dig, annars gör någon annan det!
  • HäckHäxan

    Ha! trodde jag, jag har nu satt å¨en maskin med tvätt, dammsugit och skurat i köket och matrummet! Livsfarligt att titta in här ju


    Stå på dig, annars gör någon annan det!
  • HäckHäxan
    Luktärten skrev 2012-03-17 15:29:02 följande:
    HJÄLP!!!!!
    Jag har ett dilemma. Ett handsytt överkast som min farmor gjorde till mig när jag var liten. Hittade det i dotterns garderob där det har legat i många år. Det är inte använt sedan jag var liten, möjligtvis vid något kojbyggande.

    Det är omodernt och tämligen urtvättad, dock ligger det mycket kärlek och arbete bakom det. Nu till frågan, behålla eller inte behålla? Jag vet vad Fly Lady skulle säga men hennes svar bär mig emot.
    Jag skulle behållit det, faktiskt, så får FLY lady säga vad hon vill. Visst att saker drar energi, men jag tror också att saker förknippade med gott och kärlek ger energi och glädje!
    Stå på dig, annars gör någon annan det!
  • HäckHäxan
    Ms H skrev 2012-03-17 17:47:13 följande:
    ....på 21 minuter! Då fick du ju tid över till filmen också (hoppas jag). Attans vad duktig du, och många andra, är. Själv sitter jag här och är glad över era framsteg när jag inte kan göra några större själv. Men nu har jag bestämt mig för att jag verkligen inte har tid att vara sjuk längre, så nu tänkte jag bli frisk snabbt Glad
    Japp jag fick sett en av filmerna, sen fick jag springa till byn där jag skulle möta två säljare från facebook och köpa krukor och en klänning och en vårjacka åt dottern.

    Nu torkar jag tvätt, har tvättat två maskiner och börjar torka nu, för jag fick ju springa iväg förut innan maskinen var klar så jag glömde av den lite

    Dock buggar det mig att jag inte fått sågat hyllor till min garderob men jag vågar inte såga med sticksågen och försöka hålla samtidigt, så nu står jag still med både det och snickrandet av en sänglåda till dotterns rum, tänkte hon skulle ha alla mjukdjur och sånt krafs där i, de har ingen riktig plats liksom och där är dom inte i vägen och hon kan välja vilket hon vill sova med på kvällen och sen putter man in lådan igen och skiten syns inte

    Ta det lugnt, de är bara dumt att stressa på när man är sjuk / har varit sjuk, för då blir man lätt sjuk igen, så ta de lite lugnt bara och krya på dig.
    Stå på dig, annars gör någon annan det!
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!