Inlägg från: HäckHäxan |Visa alla inlägg
  • HäckHäxan

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Hej. long time no see.

    Här rullar inget på alls längre, eller jo jag har lyckats hålla diskbänken ren ett tag och sett till att den är fin när jag går och lägger mig. Men det är det enda typ.


    Knulla är absolut inte att tänka på!
  • HäckHäxan

    *snubblar in*  Hundra år sen sista och inte enr utin eller annat vettigt existerar längre i min städ/hushålls värld.
    Men jag har fått en hel vägg fri i matrummet, där jag helt enkelt tänkte hänga upp ett schema och ha nån form av grej så man kunde bocka av eller flytta olika färgade nålar på anslagstavlan osv, så man kan ha veckoprojekt, månadsprojekt och årsprojekt och en prioriteringslista, tex vad är det viktigaste idag, måste och vad är egentligen inte så viktigt, typ 1-5 system där 1 är någon som måste göras.. när man är klar med något kan man sätta tex en röd nål där osv osv.

    Tror jag behöver något sånt, så jag ser det, kan se vad jag gjort osv och även få ett hum om vad jag rent realistiskt klarar av att få gjort en halvkass dag och en helbra dag osv. Sen får väl andra tycka att jag är hel dum i huvudet då. Men gömmer jag schemat i sovrummet så blir ju resultatet att jag inte ser det och jag måste se det annars glömmer jag snart av att det existerar.

    Låter det helt stört??

    Letar efter en anslagstavla till, har en och vill ha en till. Köpt post it lappar och stora papper att göra scheman och listor på, måste bara få köpt hem platta nålat och de där utstickande nålarna ( kan för mitt liv inte komma på vad de heter, de enda som går runt är att de heter iaf inte knappnålar för de nålar man tyg med )


    Skämt om dvärgar bör vara korta!
  • HäckHäxan

    Joo jag har mer eller mindre kastat in allt i extra rummet, det är krig där. Fördelen vardagsrummet är tomt på kartonger.

    Står lite kartonger kvar i dotterns rum. Men de kommer jag vara tvungen att ta tag i senast v 7, för då tänkte jag att vi skulle byta rum, så kan jag fixa det medan hon är hos sin pappa den veckan =)


    Skämt om dvärgar bör vara korta!
  • HäckHäxan
    Luktärten skrev 2013-01-08 22:40:29 följande:
    Välkommen till tråden Feline och HäckHäxan kul att se dig igen, även om jag hade för mig att du hette något annat sist. Men den avataren glömmer man inte .

    Gällande zonindelningen har jag anpassat efter vårat hem, fick inte ihop det annars. Så denna vecka är det sovrummet som är i fokus för mig. Inte för att jag börjat fokusera än, men ambitionen är att det ska ha fått sig en rejäl genomgång till på söndag.

    Går hyfsat bra här hemma. Försöker hålla undan Hotspotsen så gott det går men av någon konstig anledning så är uppfinningsrikedomen stor för nya Hotspots hittas på hela tiden.
    Disken undanplockad varje kväll även om Sinken just nu inte Shiner.
    Åhh låter som du iaf får det att flyta, skit bra ju =) {#emotions_dlg.flower}Skål

    Ja joo jag hette nog häxan surtant då, bytte till det på skoj när man fick byta gratis efter hackandet av sidan, sen missade jag byta tillbaka till häckhäxan som jag faktiskt hette innan, men fick gjort det för ett tag sen, för jag undrade varje gång vem surtant var när jag hade postat inlägg hehe.

    Jag har släppt tanken på zooner helt. Måste få ihop vardagen först, sen kör jag lite hotspots, typ skåpet med plast grejor när de är kaos osv.

    Men från fullt kaos alltså i runt 2 månader, noll rutn, så har jag iaf denna veckan fått tömt och fyllt diskmaskinen, alltså planerat inte för att hmmm finns inga tallrikar kvar.. samma med tvätten, kört tre maskiner, resultatet är två fulla ikea kassar i mitt sovrum,,men man kan väl inte få till allt bara sådär ;) diskbänken är okej, förutom ett diskställ står, har diskat en del för hand idag, så snart är det tomt och borta med disk, skiter i det nu ikväll, det sista får bli morgondagens jobb. Kök och matrum ser egentligen helt okej ut, lite småplock, men inget stort, vardagsrummet är okej för första gången på tja vette tusan. Jag tycker det är roligt att gå upp dit, kolla på nått serie avsnitt ligga i soffan mysa till granens belysning, skit bra alltså och jag känner mig nöjd.

    Nu kommer all planering gå till att byta våra rum, så imorgon skall jag packa ner lite från tösens rum en verktygsbänk hon sällan använder och massor av böcker, tja sånt hon inte leker med varje dag, hon överlever utan det till v 8 och allt kommer nog inte tillbaka heller känner jag, de är för mycket leksaker helt enkelt. Tänkte ta bort en del för alltid och sen ta bort en del så kan man byta med några veckors mellanrum så sakerna blir roliga igen. Hon fyller ju år den 27 dec och de blir så här varje år, för mkt nya saker, hon hinner liksom inte se och njuta av dom på något vis. Tror det blir bättre såhär. Plus att hon skall få in expedit hyllan i sitt rum, den försvinner ur matrummet där den står nu med alla mina mängder av böcker ( senare problem att lösa förvaring för dom)

    Sen har jag möte på fredag så då kommer jag vara slut, någon gång imorgon eller fredag måste jag fått bakat tårtbotten och annat, för jag fyller år på lördag och det kommer folk, sen söndag skall jag typ slappa känner jag och så får jag ta tag i fortsättningen nästa vecka, då skall mitt schema upp på väggen eller iaf en grund till det, en början. Sakta men säkert, detta skall fixa sig. Nu när jag har en ide till ett bättre verktyg för min del då så tror jag det kommer lösa sig....
    Skämt om dvärgar bör vara korta!
  • HäckHäxan
    mrsIce skrev 2013-01-09 22:01:03 följande:
    Åh, jag får inte riktigt till det med att shina sinken! Det var iaf fin igår och i morse, ikväll inte lika fin men köket är nästan helt undanplockat!

    En grej som däremot funkar suveränt är SoS i badrummet. Har som "nyårslöfte" att använda tandtråd och fluxa varje dag. Så på kvällen, när barnen sover och jag står i badrummet och fluxar drar jag över handfat och toa med badrumsrengöringsspray och torra tvättlappar. Ikväll var handfatet så rent att jag funderade på om det verkligen behövdes, men jag behöver vanan så jag gjorde det ändå. Heja mig!
    Kanon ju, två saker som flyter samtidigt, var ju riktigt fyndigt löst =)
    Skämt om dvärgar bör vara korta!
  • HäckHäxan
    Ms H skrev 2013-01-09 22:50:28 följande:
    Om man ska plocka skräp (som ska till papperskorgen) i 15 minuter lär man ha rätt mycket liggandes
    Förmodligen, fast kan det inte bero på vart man rotar skräp? Jag kan ju tex gå igenom en hög med papper jag kastat in i ett skåp eller som ligger på nån bänk och där hitta "skräp" sånt som inte är aktuellt nu men som jag inte kollade igenom när jag skapade höger, för då kanske jag bara la alla papper i en hög som jag grejade med för jag fick besök osv.
    Skämt om dvärgar bör vara korta!
  • HäckHäxan
    Ms H skrev 2013-01-10 00:07:28 följande:
    Jo, visst. Fast det skulle inte jag klassa som _plocka_ skräp, snarare rensa skåp. Men du har rätt. 
    Förstår hur du menar, man tänker ju att plocka skräp är att plocka upp typ godispapper på golvet ( vad tusan det nu gör där) och annat sånt.
    Skämt om dvärgar bör vara korta!
  • HäckHäxan
    nuharjagbytt skrev 2013-01-10 07:27:35 följande:
    Fast godispappret behöver inte ligga på golvet för att vara skräp, det kan jag mycket väl ha lämnat på bordet. Sen så är det förpackningar och etiketter som blivit kvar när man öppnat något nytt. Ett kvart att plocka skräp är nog inte så konstigt om man springer runt i hela huset. Nu har jag bara en tvåa så så mycket tror jag inte det är just nu.
    Mm var ju det jag menade förut, men mycket beror ju på vad man anser vara skräp, jag anser ju att det garanterat ligger en hel del skräp i min hög med papper som alltid finns på bänken typ.

    Jag skulle säkert kunna plocka i 20 minuter utan problem, men som sagt för mig är skräp allt från nått godis papper till trasiga leksaker
    Skämt om dvärgar bör vara korta!
  • HäckHäxan
    Rushmore skrev 2013-02-10 14:22:27 följande:
    Nöden har ingen lag skulle jag säga. 
    Jag håller med.

    Jag tog faktiskt en del av min mammas tvätt när jag bodde i hus med tvättstuga som hade bra och långa tider. Tvättade mattor och sånt där, vi hade ju industrimaskiner och ett stort torkrum. Andra gånger tog jag min hund och tvättkorg och åkte till mamma över helgen, så jag antar att det jämnade ut sig ganska bra =)
    Skämt om dvärgar bör vara korta!
  • HäckHäxan
    Singeladopt skrev 2013-02-10 14:12:28 följande:
    Hej på er.
    Snubblade in här av en slump.
    Har nu lust, och vill ha fler att prata med om FLY lady, så är ni välkomna till FLY lady Sverige, på Facebook.
    Där är vi ett gäng som kämpar på.
    Hittar ingen sån grupp, får 0 träffar när jag söker.????
    Skämt om dvärgar bör vara korta!
  • HäckHäxan
    Zandra08 skrev 2013-02-10 12:29:44 följande:
    Igår slängde jag ut granen (haha ja vi har haft kvar den ända tills nu!), dammsög nästan hela lägenheten, har sovrummet kvar. 
    Rengjorde spis + diskbänkar, vanliga bänkar och diskho så den sken! Slängde sopor, plockade lite överallt, mm...
    Idag tänkte jag dammsuga resten, moppa hela lägenheten, plocka lite mer, plocka ur diskmaskinen som håller på nu, packa in en hög med ren tvätt som legat några dagar Skäms.
     
    inte bara jag som har/hade julen länge, fast jag kastade ut min i mitten av januari, nån gång efter min födelsedag den 12:e.

    Men jag har julgardiner och tomtar kvar dock bara gardiner i vardagsrummet, matrummet har fått vanlig gardin och köket har jag tagit bort, men inte satt upp nån ny.

    Skall se om jag kan få gjort de andra när mini åker till pappa ons-mån, nått borde jag få presterat iaf!

    Du har ju legat i som en gnu, sjukt duktig! {#emotions_dlg.flower}
    Skämt om dvärgar bör vara korta!
  • HäckHäxan
    vallakra skrev 2013-08-24 14:41:49 följande:
    Upptäckte i går att vi har för litet hus. Eller i alla fall för litet kök. Visserligen byggde vi ut både kök och vardagsrum för hundra år sedan när grabbarna var små, men vi glömde att de en dag skulle bli tonåriga ätmonster!

    Herregud, de äter jämt! Det går säkert åt tre tåg-lass med mat om dagen här, jag lovar!

    Och någon måste ju se till att maten kommer in i huset. Just den biten hjälps visserligen hela familjen åt med, det verkliga problemet kommer sen.

    Var i hela friden ska allt förvaras? Jag vill ju inte behöva storhandla varannan dag men var ska man stuva undan miljarders knäckebrödspaket, kaviartuber, flingor, havregryn, frukt, ägg och allt annat?

    Vi har redan ett extra frysskåp i källaren förutom hel kyl och frys i köket. Eftersom det går åt så mycket mat här vill jag ju också kunna köpa på mig när något är extra billigt. Men det ska ju förvaras också...

    Frysvaror har vi hyfsat med plats för men hur ska jag göra med stapelvarorna? Juicepaket, torrvaror och annat fyller redan skåpen och ändå får inte allt plats. 

    Nu har jag/vi total idétorka, någon som har någon smart idé?           
    Köp en garderob och ställ torrvaror i. Ha bara en paket åt gången i typ köket där ni äter. Jag gjorde så när bodde trångt. Fanns en inbyggd garderob i mini hallen där som blev skafferi skåp för torrvaror, konserver och sånt, så tog vi bara fram det som behövdes och ställde i köket där skafferi skåpet inte var så stort. Om ni kan göra så vill säga.

    Vi gjorde så med frys också, en mindre i köket och sen hade vi en stor box i tvättstugan, så när de bara fanns en pkt köttfärs kvar i köket osv, så hämtade man några från andra och la där, så slapp man springa i mellan varje gång man skulle laga mat, sen inventerade vi bara i garderoben med torrvaror och frysboxen inför nästa handling, det som fanns i köket sket vi i att räkna med.
    Skämt om dvärgar bör vara korta!
  • HäckHäxan
    Luktärten skrev 2013-08-25 21:28:13 följande:

    Halloj HäckHäxan skoj att se dig igen, var ett tag sen sist.


    Mini? Har det blivit tillökning också sen sist?


    Hej tack {#emotions_dlg.flower}  Ja det var ju det, vart lite off med livet och allt inklusive städ och ordning då ahha kaos som vanligt.

    Nej nej ingen tillökning, hallen var mini,=) Fast hallen jag har nu är ännu mindre, den typ existerar inte.

    Har dock tillökning i form av en gigantiskt kanin, räknas det? Flört
    Skämt om dvärgar bör vara korta!
  • HäckHäxan
    Chianti skrev 2013-08-25 22:17:00 följande:
    En rabbit??? Tyst

    Najs. Då förstår vi att du haft bättre saker för dig... Cool
    hahahahah Dock icke batteridriven, den går framåt på hö.
    Skämt om dvärgar bör vara korta!
  • HäckHäxan
    Luktärten skrev 2013-08-25 22:25:17 följande:
    Jag fattar inte hur jag läste så tokigt. Men grattis till kaninen iaf!
    Tack. Han är söt och rumsren, vilket är kanoners får jag säga så han går lös hemma när jag är hemma, och det fungerar kanon med de andra djuren, ingen katt har försökt äta upp honom, kan ju visserligen bero på att han är större än katterna då ;)

    Läser ofta tog själv, fick vågar du 30 cm snopp till väger du 30 cm snopp förut så Obestämd
    Skämt om dvärgar bör vara korta!
  • HäckHäxan
    Chianti skrev 2013-08-25 22:49:58 följande:
    Låter lite amish, men whatever floats your boat.
    Välkommen tillbaka.
    tack.

    Nya tag här helt enkelt.

    Tycker iden med att dela på den där hängkorgen i typ och ha badleksaker i var skit smart, riktigt fyndigt. Man borde kunna göra så och använda till annat också, skall klura vidare på den, har tre st såna där här hemma.

    Nu skall jag iaf inta min soffa och slappa en stund, sov gott ni när ni tumlar in Nalle
    Skämt om dvärgar bör vara korta!
  • HäckHäxan

    Hej alla duktigt som krigar med sina hem {#emotions_dlg.flower}

    Har lyckats tömma mitt sovrum på allsköns bröte, priset är dock att jag lyckats fylla dotterns med en del av varan hahah. Men tänkte såhär, om hon blir tvingad att sova med mig så kanske jag får tummen ur röven att ta hand om det fortare, värt ett försök.

    Lyckades hitta min diskbänk och min andra bänk igår och till och med mitt vardagsrum ser ok ut. Måste slagit mig någonstans. Men nåja ge mig en vecka så är det ett minne blott


    Canis meus id comedit
  • HäckHäxan
    Sagolina skrev 2014-09-22 09:27:18 följande:
    Haha nu har jag läst hälften av allt som skrivits i tråden (jepp, mer än 4000inlägg!!!). Ni har blivit min kvällsläsning och underhållning i 5min pauserna mellan röjandet. Vissa kvällar har jag svårt att ligga kvar i sängen, för jag får sådan lust att fixa något här hemma:)

    Hittills idag har jag tvättat två maskiner och hängt på tork, eldat en brasa för att få tvätten att torka snabbare, röjt köket efter frukosten, SoS i wcn och dammsugat över golven i kök och vardagsrum.

    Tycker grunderna sitter bra nu(disk&köksytor, wc, tvätt och plocka undan), så tänker börja gå mera på djupet i oktober. Åker iväg på semester med familjen på fredagen och är borta en vecka, sen får helgen gå till att packa upp och tvätta. Efter det börjar jag med min egen version av zoner: zon1 kök, zon2 wc, hall, veranda, badrum, zon3 övre våningen(sovrum +lekrum), zon4 vardagsrum och alkov.
    Höger till vänster, uppifrån och ner och verkligen gå igenom allting. Hinner på så sätt 3-4ggr/zon innan vi får en nykomling i familjen, så då borde huset ha en bra grundordning:)
    Sjukt imponerad av dig känner jag som orkat läsa allt Tror jag gjorde nått liknande när jag hittade tråden för vad som känns som en evighets sen.
    Jag bevisar härmed min existens. Jag skriver på FL, alltså finns jag.
  • HäckHäxan

    Nu har jag ännu en gång sparat TS flylady på ännu en dator. Förbannar att ingen av mina skrivare funkar. Jag  måste verkligen kolla om de funkar alls, alternativt köpa en ny

    Tänkte köra igång med det hela igen. Så jag får fokuserat och har en plan. Min sjumiljoner punktlistor i diverse block här hemma fungerar ju inte i längden haha.

    Så idag kör jag dag ett iaf, halleluja ikväll skall diskhon vara ren, fast den är faktiskt ren just nu, men ändå  


    Jag bevisar härmed min existens. Jag skriver på FL, alltså finns jag.
  • HäckHäxan
    Darimna skrev 2015-04-24 08:59:55 följande:

    Jag är fortfarande kapitalt misslyckad när det gäller städning... 


     


    Men FlyLady har gett mig några tips iaf som jag använder IBLAND t ex att sätta timer och fokusera för fullt i 10min (klarar inte 15). Då blir iaf något gjort... 


    Problemet är att jag gör det alldeles för sällan smile6.gif


    10 minuter är bättre än inga så är det bara.

    Själv har jag förfallit helt typ. Tänkte få försökt få gjort något i helgen men tror fan jag hade feber igår och känner mig sjukt krasslig idag. :-/
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!