Inlägg från: HäckHäxan |Visa alla inlägg
  • HäckHäxan

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Jag vet inte hur de är för er andra, men jag börjar känna en sorts lättnad, jag har faktiskt fått detta att flyta sen januari nu och lagt till med nya små saker, det känns kanonbra och jag är helnöjd.

    Skönt att gå upp på morgonen till ett helt okej kök, inga saker på diskbänken som drar energi från mig och även om jag diskat för hand och det står lite i stället så stör det mg inte.

    Jag har blivit duktigare på att plocka förut kunde jag se att jaha där har dottern lagt ett papper eller nått annat skräp men jag slängde de inte, nu hamnar typ allt i mina fickor och jag kommer på mig själv med att lägga skiten på diskbänken, kollar på det och bara va fan, slänger skiten i soppåsen, jag liksom klarar inte av att ha det där längre


    En man med en hjärna större än hans penis = Välhängd!
  • HäckHäxan
    Neelah skrev 2012-02-17 09:16:33 följande:
    Lite så är det, men igår hade jag några saker kvar på bänken när jag la mig. Men nu är allt diskat och sängen är bäddad och fin och jag har plockat ur en garderob och torkat golvet i den. Lite senare ska jag hänga in allt igen och passa på att rensa samtidigt - och det känns inte jobbigt! För mig är det den största skillnaden, att et inte är jobbigt längre.
    Visst är det gott, när man känner att det iaf händer något.
    En man med en hjärna större än hans penis = Välhängd!
  • HäckHäxan
    Pallas skrev 2012-02-17 21:13:52 följande:
    Shit, vad bra vi är allihopa! *klang och jubel'

    Hahaha, vad jag känner igen det där med garderoberna fulla med skit och kläderna i (i bästa fall...) IKEA-kassar på golvet.
    Ikea is the shit
    En man med en hjärna större än hans penis = Välhängd!
  • HäckHäxan
    Lattjo skrev 2012-02-18 12:36:39 följande:
    Jag tog mig i kragen och gjorde hyllorna i sovrummet tillslut! Så jäkla skönt! Bara det värsta kvar... Garderoben i mitt rum, jösses, den kommer att ta tid :) Nu blir det en tur till ikea (och clas ohlsson och jysk, får ta en runda när ungarna är hos pappan :)) och köpa lådor, nu har jag det sorterat i olika högar men jag vill ha lådor så det ser prydligt ut :)

    För första gången tog jag bilder för att kunna visa om ni vill se :) Eftersom jag inte vet hur man får in bilder här får jag skicka länken till bloggen!

    lottaochfamiljen.blogg.se/2012/february/plock...
    Nice, blev skit bra, bra jobbat! Solig
    En man med en hjärna större än hans penis = Välhängd!
  • HäckHäxan

    Jag har fått sågat hyllorna till garderoben idag Resterande del av dagen har jag spenderat med att laga två olika sorters kycklinggryta åt min kompis som skall ha kalas imorgon OCH köket är fint, dotter sitter jämte och käkar kvällsmat, strax dags att natta.

    Sen skall jag avlida i soffan, har sjukt ont i min häl, de är så jag undrar om jag fått en sån där sporre där, det gör liksom ont inne i hälen

    Hittade inte plugg, såna där metall grejer att stoppa i hålen så ja kan sätta upp hyllorna, men det får bli morgondagens bekymmer, nu är hyllorna klara iaf!


    En man med en hjärna större än hans penis = Välhängd!
  • HäckHäxan

    Fick hittat och satt upp hyllorna jippie Jay Måste klippa naglarna också kan ju knappt skriva på telefonen *suck* hämtade min cross trainer idag också. Så imorgon in med saker i garderoben och ställa cross trainern på plats nu sova.

    Till luktärten gott att du fick fixar disken. Bra jobbar!

  • HäckHäxan
    stjärnflocka skrev 2012-02-19 09:26:48 följande:
    Vad duktiga vi är! Vi bara gör det (vad det nu kan vara), trots att det tar emot! Vanorna börjar sätta sig. Det är så många gånger som jag tänkt som Luktärten och sedan bara gjort det :) Och jag blir allt bättre på att lägga saker på rätt plats direkt! Hurra för oss allihop!
    Vad härligt, visst är det underbart när det börjar flyta.

    Jag tänkte att jag nu i veckan skall få gjort ett schema, detta med köra en tvätt varje dag fungerar inte riktigt för mig, jag får nog bestämma en dag att tvätta eller dela det på två dagar. Dock tvättar jag en maskin just nu, min plan idag är att lägga fram kläder för imorgon, så den vanan tänkte jag börja köra n denna veckan, får se hur det går.

    Idag tänkte jag fått flyttat sängkläder til den nya garderoben, men jag skulle nog behöva ett hyllplan till men får se. Sen om ja hinner flytta över kläder mina kläder från dotterns rum in till mitt, vi har bytt rum men större delen av mina kläder är kvar i dotters rum, tänkte fått rensat samtidigt.

    Nu ligger alla mina kläder så blandat, men jag tänkte ta ut och lämna bort sen även lägga alla kläder jag inte använder till vardag på ett eget ställe, så slipper man röja igenom det varje gång man rotar i garderoben typ. Klänningar och kjolar och lite annat som jag absolut inte använder särskilt ofta!
    En man med en hjärna större än hans penis = Välhängd!
  • HäckHäxan
    Pallas skrev 2012-02-19 10:58:10 följande:
    Härligt jobbat av er alla! Även om det känns motigt så hänger ni kvar, tar ett andetag och fixar det. Underbart! Själv har jag kommit till ett skede då det inte heller gör något om jag avviker lite från vanan, jag tar ändå upp den igen snabbt.

    Jag har ju lite hälsoproblematik i botten och måste ibland prioritera sömn framför städrutiner, men det gör inget nu. Förut blev det liksom aldrig av om jag inte gjorde det på en gång, nu tar jag det direkt när det är möjligt igen.

    I dag tänkte jag följa Surtants linje och köra på med garderoberna. Barnens garderober behöver omstrukturering av hyllorna och kanske tom fler hyllplan. Makens garderob behöver det också flyttas om lite hyllplan och stänger i för att det ska bli bra. Kanske vi även ska ge oss på att rensa ur barnens leksaker, om jag kan få med mig dem på det. De är duktiga på att rensa.

    Apropå barn måste jag förresten fråga: hur har era barn reagerat på den här förändringen ni gjort? jag märker skillnad på mina. De påminner varandra om att hänga upp kläder, ställa undan skor, ta bort tallrikar och bestick, slänga skräp osv. De kommenterar också ofta "vad fint du gör!" osv. 
    Bra Pallas, jag har samma som du ibland måste jag avvika för hälsan, sömn och mat och sånt som är jobbigt men viktigt för mig, men det har fungerat fint ändå när vanorna satt sig.

    Min dotter har reagerat bara fint, hon bäddade ju som sagt sin egen säng en morgon och har gjort några gånger till efter. Hennes jobb är att varje vecka dammsuga våra sovrum och det är hon såå glad och stolt i att få göra. Hon verkar trivas bättre med rutinerna, inte så att hon inte mådde bra innan, men nu bara flyter saker, men jag har ju under denna tid även tränat på att hon skall somna själv och inte behöver bli nattad och jag skall sitta där jämte osv. Så de är många små saker som ramlat på plats här i vår vardag. Men jag tror hon själv tycker de är skönare att vakna och köket är fint, de går fort att fixa frukost, för mamma behöver inte städa hela diskbänken för att bre en macka osv.

    Vad bra att dina börjat påminna varandra, sånt är ju guld värt! Jag har ju bara en och hon är och har alltid varit ganska duktig på det där, det som var svårast för henne innan var att hon inte nådde att hänga upp sina saker, men nu har hon egna krokar, så de finns inga ursäkter för att inte hänga upp overallen

    Jag tänkte plocka bort leksaker nästa gång dottern är hos sin pappa, vilket inte blir fören fram i mars någon gång, då han är i skottland och jobbar, men jag vill få ner antalet leksaker, funderar på att ställa en del i matrummet vi har en bokhylla med fack där, så kan hon byta saker mellan varven, men rummet blir inte så plottrigt OCH här är grejen min dotter har aldrig kastat ut alla saker på golvet osv, men det verkar vara ett genomgående fenomen för alla andra barn vi umgås med de liksom bara skall vända upp å ner på allt och rummet ser ut som fan helt ärligt OCH jag har börjat med en annan sak, säga åt deras föräldrar att se tll att deras barn städar.

    Inte för att vara elak eller småsint, men när barnen uppför sig som destruktionsderbys och inte lyssnar, så får deras föräldrar helt enkelt hjälpa dom att städa, jag gör självklart samma med min dotter när hon är på vägra humör, så de är inte så att hon kommer undan heller, alla får städa, men jag bara vägrar att stå ensam kvar efter några timmar lekande med andra och städa allt efter ungar som bara vill stöka ner och mer förstöra än leka, kanske är jag en dålig person
    En man med en hjärna större än hans penis = Välhängd!
  • HäckHäxan
    060810 skrev 2012-02-19 11:04:26 följande:
    Eller ja lata och bortskämda kanske va lite hårt men de är vana vid röran och då är det ju det som är det normala för dem. Men vi jobbar oss sakta mot målet om ett mer undanplockat hem.
    Det kommer, jag tror att man helt enkelt får vägra ge sig och mkt beröm när de är duktiga. Min är ju bara 4 så lite omvänd psykologi fungerar fint här ibland, typ jag påpekar att hon är för liten för att klara det eller att hon inte kan det, men lite fniss i rösten typ och så fixar hon det och informerar om hur stor hon blivit och minsann ingen bebis är längre
    En man med en hjärna större än hans penis = Välhängd!
  • HäckHäxan
    Luktärten skrev 2012-02-19 11:40:33 följande:
    Här är en till som har "projekt garderob" på gång. Men My god vad grejer jag lyckats pressa in där... Kommer nog ta hela dagen detta om jag inte får arbeta ostört.

    Barnen har inte kommenterat förändringen här hemma. De är också ganska bortskämda, hönsmamman har väl curlat lite för mycket kanske. Jag tycker annars att det fungerar ganska bra med att ge barnen små uppdrag. Tex plocka upp 10 saker från golvet, plocka undan 5 röda saker, plocka undan 10 saker som börjar på B osv.

    N
    Gahh samma här allsköns jävla skit och bra att ha saker, samma i mina köksskåp. Jag vågar dock inte greja mer än en sa åt gången, min energi försvinner snabbt och jag får inte köra slut mig. Men köket är med på min att göra i framtiden lista och jag gör lite här och var, stuvar runt, plockar en hylla osv.

    Men idag mina kläder, måste få mer koll, vips har jag inga strumpor och för några veckor sen så var vips alla mina underkläder borta, inte bra!
    En man med en hjärna större än hans penis = Välhängd!
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!