Inlägg från: vallakra |Visa alla inlägg
  • vallakra

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    The big bang theory (stavning?) tycker jag är kul. Brukar titta på det när jag stryker.

    Ett annat tips är att välja ut en "lång-serie" på dvd som man bara får titta på om man gör nytta samtidigt. Före sommaren plöjde jag "Nord och syd" medan jag vek tvätt, strök, sydde i knappar som lossnat..... Funkade jättebra!

  • vallakra

    På julafton står vår dammsugare i städskåpet, resten av året ingår den liksom i inredningen.

    En fråga till alla duktiga städerskor/städare (finns här några karlar?): vad tycker ni är allra svårast att få gjort? Det där som har längst "startsträcka" för er?

    Själv har jag väldigt svårt att få dörrar och dörrposter avtorkade. Även lådor i köket är motigt, köksskåpen är det däremot inga större problem med.

  • vallakra

    Hade inte tänkt tvätta gardiner idag men det blev nödvändigt. Hade fönstren i kök och matrum öppna under förmiddagen (här är 16 grader varmt) och oturligt nog flög en liten talgoxe in.

    Jag lyckades hjälpa den ut men den måste ha skadat näbben när den försökte ta sig ut själv (genom den stängda rutan) så nu har jag tvättat gardinerna rena från blod.

    Naturligtvis stod jag kvar en stund vid fönstret för att se att lilla pippin mådde bra och kunde flyga. Det verkade inte vara några problem, han blev nog mest rädd och lite virrig en stund.

  • vallakra

    Kom hem igår efter en vecka i London. Det var supertrevligt men oj vad jag är trött. Orkar inte ens tänka på alla väskor som måste packas upp så det får bli i morgon.

    Har lovat lilla sonen att vi ska titta på Harry Potter-filmerna igen. Det ska bli extra kul nu när vi varit på utställningen på Warner Bros.

  • vallakra

    Hilmas,när det gäller att sänka luftfuktigheten kan jag verkligen rekomendera att använda en portabel avfuktare. Vi har tidigare haft problem med kondens på fönstren vintertid. Förra året köpte vi ett par avfuktare, en till badrummet och en till tvättstugan och sedan dess har vi inte minsta lilla kondens i hela huset!

  • vallakra

    Vi har köpt våra avfuktare på Biltema, jag tror de kostade runt 1300 kr.

    Vi är verkligen supernöjda med dem. Hela huset luktar fräschare, tidigare kunde det ibland bli lite "unken" lukt (vi bor i ett gammalt hus).

  • vallakra

    Hade inte en aning om det där med kvalster och luftfuktighet (eller hade aldrig tänkt på det i alla fall). Som tur är kan våra avfuktare sänka fukten till 20%. Kanske skulle köpa en till sovrummet också...

  • vallakra

    I dag var jag riktigt duktig! Efter en myyyyyyycket lång startsträcka har jag både städat lådor och torkat dörrposter. HEJA MIG!

  • vallakra

    Det äts en hel del gröt i det här huset, varierande sorter. Men såna som kokas på mjölk (manna-, polenta, risgryn) drar jag mig för att göra eftersom det är så dödens tråkigt att diska efteråt.

    Jag försöker koka långsamt och försiktigt för att det inte ska fastna. Rör om väldigt ofta men ändå fastnar det. Är det någon som har något bra tips på hur man kokar gröt/gör ren kastrullen efteråt?

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!